Отиди на
Форум "Наука"

Намек за обяснение


Р. Теодосиев

Recommended Posts

  • Администратор

Греъм Грийн

Намек за обяснение

Разкази

Namek-za-Obiasnenie-sm%20-%20Copy.jpg

Купи: http://book.nauka.bg/partnerbooks.php?ID=38767

Цена 14 лв.

ISBN 978-954-28-1174-9

Преводач Деян Кючуков

Любовни афери, мании, страсти, фантазии, митове, легенди и сънища, страхове, жалост и насилие – тази великолепна колекция от истории осветява всички кътчета на човешките изживявания. Настоящият сборник от разкази ни разкрива Греъм Грийн в широка гама от контрастиращи настроения, понякога цинични и остроумни, понякога търсещи и философски. Всеки един от тях потвърждава думите на В. С. Причет, че Грийн е "истински майстор-разказвач".

Греъм Грийн (1904 –1991) е английски писател, драматург и критик. Той е сред щастливите автори, които приживе са се радвали както на възторзите на критиката, така и на обичта на читателите. Макар самият той силно да се противопоставя на определението, че е „католически писател“ и предпочита да бъде наричан „писател, който е и католик“, много от най-великите му романи са пропити от католическите религиозни теми, в това число Кеят на злото, Същността на проблема, Краят на една любовна история, Безнадежден случай, Силата и славата, Нашият човек в Хавана, Тихият американец и Пътешествия с леля ми.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...