Отиди на
Форум "Наука"

Ромен Сарду – новата звезда на европейската литературна сцена


Recommended Posts

  • Администратор

Ромен Сарду – новата звезда на европейската литературна сцена

Мрачна епоха, маркирана от тъмни вярвания, смъртоносни конспирации и заплетена фабула, която разбулва още по-заплетена историко-религиозна афера – това е сензационният френски трилър „И опрости нам греховете” (ИК „

Изток-Запад”), в който обещаващото младо име Ромен Сарду ни среща с цяла плеяда от герои, злодеи, жертви и сложни сюжетни връзки, развити и описани с внушителен талант и блестящ стил.

sardu_cover.jpg

Какво е ужасното проклятие, тегнещо над малкото селце Йортлу? Шокиращият отговор се крие под булото на средновековен заговор, където доверчивостта на хората е в основата на всевъзможни чудеса, магьосничества и суеверия... Жестокото убийство на епископа на Драгуан предизвиква разследване, изпълнено с обрати, което се води, от една страна, от свещеника Ено Ги, и от друга, от монаха Шюке. То причинява тежки сътресения сред тайните кръгове, сред обвитите в мистерия, непристъпни за странични хора манастири, за да достигне чак до Ватикана и френския кралски двор. Така на повърхността изплува зловещата тайна на заличаването от света на цяло село...

Още в първия си роман – „И опрости нам греховете” – новата звезда на европейския литературен небосклон Ромен Сарду се заема с един от най-трудните литературни жанрове: историческия трилър. Резултатът обаче е феноменален и умело балансира между историята и религията, следвайки нишката на удивително детективско разследване... Това разследване ни води през непроходимия лес от поверия и екзистенциални страхове, присъщи на Средновековието. Прескачайки от мистерия в мистерия, Сарду ни урежда незабравимо и смайващо пътешествие през Средновековна Франция. Авторът постига впечатляващо описание на тези тъмни времена със запомнящ се и увлекателен стил, напрегната атмосфера, тайнственост и чрез онова особено чувство на преплетена със загадъчност символика, заради което „И опрости нам греховете” се оказа роман, често и заслужено сравняван с титаничния книжен връх „Името на розата” на Умберто Еко.

И опрости нам греховете” е повече от обикновено трилърово четиво. Книгата комбинира изключително умело фактологията с въображението, поднасяйки провокативния разказ за селцето Йортлу по начин, който може да спори на едни от най-майсторските разказвачи, властващи както из популярната култура, така и извън нея. Точно затова „И опрости нам греховете” беше селектиран и се появи в провокативната жанрова поредица „Magica”, в която досега бяха включени такива хитови и достойни автори и заглавия като: „Картата на времето” на Феликс Палма, „Заклинателят” на Уилям Питър Блати, „Свърталище на духове” на Шърли Джаксън, „Защото те обичам” на Гийом Мюсо и феноменалната „Z-та световна война” на Макс Брукс. Очаквайте в края на есента към тях да се присъедини и модерната готическа класика „Вампирът Лестат” на Ан Райс – шедьовър, който ще обсеби книжарниците в края на пролетта.

Купи: http://book.nauka.bg/partnerbooks.php?ID=38787

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...