Отиди на
Форум "Наука"

Сръбската армия си празнува празника


Recommended Posts

  • Глобален Модератор

Чудно нещо, дали по-малко политкоректност и повече уважение към традицията не прави институциите на една държава по-сплотени?

Риторичен въпрос - естествено, че да!!!

Така е изглеждала онази българска армия, която непрекъснато хвалим... Ако днес стане нещо, няма да са българите номер 1, сърбите ще са, да знаете.

Разкатахме си духа и после се чудим отде ни идат бедите.

Вижте поне хората как го правят, да знаем как трябва да е.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Да, видяхме ги сърбите що струват 'като стана нещо'. С/у жени и деца и младежи стават. Каквато и да е БГАрмията не е правила такива неща.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

е сега, какво общо има едното с другото. КГ явно визира как трябва да се чества празника.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

И по-скоро това, че все пак трябва да имаме някаква армия, че ние както сме тръгнали...

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Ние имаме...някаква. Добре не знам каква е в момента числеността на сръбската, но и двойна да беше, какво щяха да направят? Същото. Някак си не разбирам? Армията ли е най-важното, че сме цъфнали и вързали във всичко останало ;).

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Сръбската армия и държава са си позволявали нередни неща, но това общо няма. Като ги гледам, в сегашния ни исторически момент можем само да мечтаем за поне нормалната доза посветеност на традициите си, каквато те показват...ппМакар, че това пеенето на химни на глас не е най-добрата идея, а е по целия свят търгнало.. На войника работата му не е да пее, сиреч да се дере колкото му глас държи, ами да стои и да отдава чест. То си има музики за целта. :))

Редактирано от КГ125
Link to comment
Share on other sites

  • 2 седмици по-късно...
  • Потребител

е ми темата е за армия, не за фасул и картофи

За да имаш боеспособна армия ти трябва читава икономика. Като имаш само армия, а нямаш икономика к'о пра'иш? США имат икономика, имат и армия. Русия няма нито едно от двете, а икономика не се изгражда/развива за година, две, три, пет и т.н. Още повече, че сръбския "дух" ще доведе до Сърбия=Белградски пашлък

Formiran Otpor za nezavisnu Vojvodinu

Vojvođanski otpor” traži nezavisnu državu , bez dođoša, najavljuje lidera koji će predvoditi ” vojvođanski cunami” i Vojvodinu vidi u Miteleuropi, uz tradicionalne saveznike Nemačku, Mađarsku i Austriju.

http://www.pravda.rs/2012/11/08/formiran-otpor-za-nezavisnu-vojvodinu/

гууд вък!

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Русия нямала армия, интересно! :)

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Русия нямала армия, интересно! :)

Смея да твърдя, че Русия не разполага с боеспособна армия, т.е. с армия. Августовският конфликт от 2008 го показа, показа го и сирийската криза. Запоследно събраха кораби от Северния, Балтийския и Черноморския флот, за да имат достатъчно кораби, които да посетят Тарбис в Сирия. Бившият министър на отбраната на РФ започна някаква "реформа", но най-накрая му биха шута от военното лоби.

-------

Ако се вземат страни със сходно на руското БВП(с покупателен паритет) като Франция и Великобритания мисля, че ясно може да се направи разлика кои са с действащите армии. Вярно е, че руснаците имат в пъти по-голям потенциал, но въпросът е до колко се използват качествено наличните ресурси.

-------

Това важи и за сърбите още живеят във времената на СРФЮ и Слобо, сега пак се сдушиха с руснаците и очакват розовото бъдеще, но уви нищо подобно няма да се случи. В момента в Русия започва процесът на преразпределение на "вътрешните пластове" между различните елитарни групировки. Отделно миналата година лятото бяха хванати няколко десетки офицери, че подготвят военен преврат. Събитията на Манежния площад от декември 2010 е трябвало да бъдат първия "изстрел" на революцията (нещо като крайцера Аврора :grin: ), от началото на тая година заплатите на военните бяха вдигнати двойно, НО след последния случай със смяната на Сердюков ми се струва, че борбите тепърва предстоят.

Интерсно мнение на руснак.

Редактирано от ganyo
Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...