Отиди на
Форум "Наука"

Вампири бродят в Сърбия


Recommended Posts

  • Потребители

Вампири бродят в Сърбия

art-vampires-620x349-300x168.jpg

Вампироманията от Румъния, преминавайки през Търново и Созопол и достигна до малкото село Зарожие в Западна Сърбия. Вампирената реклама пробуди дори убития с кол в сърцето най-известен сръбски вампир Сава Саванович било за да пие пак кръвта на съселяните си, било за да изпразва кесиите на туристите. Селяните говорят за искрения си страх от пробудилия се вампир и хранят още по-искрена надежда за забутаното им и западнало селце ще живне, ако се развие туризма в района. И тъй сега селяните от Зарожие ходят с чесън и кол в ръцете, а очите им шарят дали няма да се появи някой автобус с туристи, готови да се потопят поне за 10 дни във вампирска атмосфера.

sava_savanovic2.jpg

За Сава Саванович, който според жителите на Зарожие е първият вампир в Сърбия, се говори, че пие кръвта на онези, които влязат в малка воденица в гъста дъбова гора, за да смелят житото си на чистата планинска река Рогатица.

Дървената воденица се срути преди няколко месеца, което както се твърди е подразнило вампира, който сега търси ново място, където да окачи пелерината си.

Някои местни твърдят, че чуват стъпки, от които сухите листа в гората шумолят, и странни звуци, носещи се от скалистите върхове на планините, където вампирът бил убит според легендата с остър кол, пронизал сърцето му, но успял да оцелее духом под формата на пеперуда.

Разбира се своевременно е бил направен и сайт, посветен на новопробудилият се вампир: http://savasavanovic.com/

Засега, ако не селото, то поне сайта ще се порадва на по-голяма посещаемост.

Наред с всичко това обаче се забелязва и една характерна особеност на бившите балкански социалистически страни - опитите да се привличат туристи със страховити вампири, а не с примамливи забавления, като посещения на турска баня, парижката "Мулен Руж", игралните зали на Лос Анджелис, вечеря на Виенското колело в "Пратера" и други подобни места, където не е страшно, а страхотно?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 месец по късно...

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...