Отиди на
Форум "Наука"

Псевдоним пише псевдоистория


Recommended Posts

  • Глобален Модератор

Скандална антибългарска книга се разпространява в родопските джамии...

"Книгата" е "Балканските войни в Родопите 1912-1913", изд. Европейски институт ПОМАК, Смолян. 150 стр., 12 илюстрации, наречени репродукции (за автентичност). Художник - Антон Асенов. Тираж - 500. Разпространява се в джамиите. Съдържание - спекулативен тюрлюгювеч, неизбродима киша. Автор - Исмен Реджепов. Псевдоним.

Кой е той?

На последната страница пише, че "книгата е изградена по Ангел Вълчев, Николай Хайтов, интернет, народни разказвачи и... Никола Чуралски (споменат трижди). В сайта Books.bg има анонс от 13.11.2011 г.: "Предстои издаването на съвместна книга "Балканските войни в Родопите" Автори: Никола Чуралски-писател и Антон Асенов-художник..."

Сайтът pomak.eu представя псевдонима така: "Никола Чуралски е помак, роден в с. Водни Пад (Дишук Дере), общ. Девин, обл. Смолян, с името Джамал Реджепов Чуралски... Учител, специалист по български език и литература, руски език, физическо възпитание. С придобито военно образование. Първият среднист, първият учител от селото, първият кадрови офицер като ЗКПЧ на гранична застава. Учил право в СУ, краевед, изследовател, репортер, писател, публицист. Един от всички и като всички, и малко не съвсем. Ясен, борбен, волеви...".

Псевдонимът е просветител: "Трябва да има нов прочит на българската история, за да могат най-после да уврат главите на някои набедени и предубедени, престарели, но невтасали зелени мозъци и съвести", поразени от "нашата отлично ксенофобски ориентирана и партизирано подплатена историография".

Псевдонимът е държавообразувател: "Ние, помаците и турците, сме държавообразувателите. Това предимство никой не може да ни отнеме, макар и да се отрича".

Псевдонимът е непоколебим - "Не ще се предам и ще победя, защото моето оръжие е истината, върхът на копието на моята истина е словото, дарено ми от самия БОГ. СЛАВА НЕМУ!"

Я да видим какво е надраскал псевдонимът с върха на копието:

1. Мюсюлманинът Аспарух

Прабългарите са изконни мюсюлмани (а Мохамед нищо не подозира); "господстващата религия в древната прабългарска империя е ислямът"; прабългарите прецапали Дунава и донесли исляма на Балканите много преди османлиите (и тия нищо не подозират).

Прабългарите заварили едно славянско море, обаче тутакси го пресушили (во веки веков), поради което "славянският етнокорен" на българската нация е "фалшив мит", а траките - още по-фалшив, тях изобщо не ги е имало. Прабългарите говорели турски; произходът на турската нация е български; прабългарите са помаци, помаците са прабългари, те са и първите мюсюлмани в Европа; Аспарух е първият мюсюлманин, стъпил по нашите земи...

2. Лъжецът Паисий

Щом Аспарух, най-първият мюсюлманин (помак), стъпил по нашите земи, първом създал държава, но не славянобългарска ще да е била тя (поради липса на славяни), а ислямска (помашка).

От което следва, че "История Славянобългарска" е "лабиринт от лъжи", "чудовищна митологизация на несъществуващи царе и битки", "най-съвършената лъжовна книга". Българската държава е мистификация, а българските царе царуват в хилавото въображение на св. Пайсии Хилендарски - един "свещен лъжец", когото Вазов възпя, а Църквата "канонизира, наместо да го анатемоса".

А Мавро Орбини, Блазиус Клайнер, Петър Богдан Шарл Дюканж и Цезар Бароний нищо не подозират. И псевдонимът не подозира за тяхното съществуване, не ги знае, не ги е чувал, ни чел, инак щеше да ги анатемоса редом с отца Паисия. Какво недоглеждане! И светите братя Кирил и Методий е пропуснал да анатемоса псевдонимът. Какво престъпно нехайство!

3. Злодеят Борис I

Щом българите са мюсюлмани, а ислямът е държавна (а що не - държавотворна) религия в България, то Покръстването е варварски акт и държавна измяна.

Тоз "изменник-царедворец", тоз вероломен вероотстъпник е самият св. Княз Борис I Покръстител (и той помак ще да е). Сключил той "предателско съглашение с римокатолическата църква" (а патриарх Фотий в Константинопол не подозира, че е папата римски) и извършил "държавна измяна с акта на покръстването" през 865 г.

И това е първата "варварска насилствена кръстилка" на мюсюлманите в България.

И само помаците, като сущи прабългари, опазили исляма. Те се превърнали в "бастиони и непреклонни бойни гарнизони срещу насилствената християнизация", "запазили и съхранили първорода си, първовярата си", "възвърнали си предишната, първородна вяра - исляма". И с тая "първородна вяра" станали предначинателите на богомилството.

От което следва, че богомилите са мюсюлмани, в частност - помаци (а катарите, албигойците, патарените, валденсите и павликяните даже и не подозират).

Така помаците станали за първи път Casus belli, повод за войната на Борис I срещу изконната мюсюлманска вяра на изконните мюсюлмани - прабългарите, тез чисти помаци.

4. Освободителят Мурад

И в 865 г. започнали гоненията на мюсюлманите (помаците) в (несъществуващата) България. И стенели те под варварски християнски гнет, и призовавали на помощ Османската империя, ама тя нищо не подозирала, щото щяла да се роди след 434 години.

Но Аллах най-сетне чул горещите молитви на помаците и ето - тутакси довтасал султан Мурад-Освободител (е, не съвсем тутакси, а 5-6 века подир злодейството на Бориса). За да освободи своите братя-мюсюлмани (помаците) от черно православно иго, да накаже вероотстъпниците, па и заблудените православни овце да завърне в ислямската кошара.

Не като завоеватели нахлуват турските орди, а като освободители най-благородни - "в отговор на насилствената християнизация на коренното държавообразуващо прабългарско население, изповядващо исляма" (помаците). А петвековното животворно "османско присъствие" било "начин за връщането на предишната вяра". Едно щастливо завръщане в лоното на исляма.

Понеже "в исляма е заложена ценностна система, която се превръща в световна господстваща система"...

И никой не е насилвал "държавообразуващото население" да приема исляма, щото то си е изначално мюсюлманско. И не от ятагана бягали българите по пещери и чукари, "а от насилствената християнизация от Борис I насам", та до днес. И само "фалшификатори историци" ни разправят измишльотини за страшния избор между чалмата и дръвника.

5. Помаците

Щом османското нашествие е само и единствено ради духовното и физическо освобождение на преследваните братя-мюсюлмани, все същите държавотворни помаци (непрестанно преследвани от 865 г. и до днес, 1147 години вече), то ние дължим горещи благодарности за 5-те века турско робство ("Присъствие!

Присъствие!", вика псевдонимът), не на друг, а на помаците - прабългари, мюсюлмани и богомили по съвместителство.

Псевдонимът не се и сеща каква историческа беля навлича връз главите на българите-мюсюлмани.

6. Българи-убийци!

Щом турското робство е освобождение, то от какво ни е притрябвало да се освобождаваме? От благотворното присъствие? От блаженството под сянката на падишаха? От нежната 5-вековна грижа? Що за каприз?! И само "невтасали зелени мозъци" повтарят ксенофобските лъжи за измислени жертви и страдания, бесилки и въстания, и за несмисления стремеж към някаква натрапена свобода. Натрапена от Левски и Ботев (помаци-вероотстъпници, очевидно).

И най-първата ксенофобска лъжа е "прословутото Априлско въстание". Този "скокотлив въпрос" (или псевдонимът не знае думата щекотлив, или му се привижда нещо игриво и скокливо), този "мит", това "безумие", тази "кокошкарска история", тази "провокация срещу властта", този "криминален метеж", този "терористичен акт, който покрива съставките на разбирането за геноцид".

Това е то, Априлското въстание - "кокошкарска история" и "митологизация на нищото" (за въстаниците); и "начало на българските зверства" и "геноцид" (за мюсюлманите, в частност - помаците). Защото въстаниците, тия "кокошкари" и "терористи", "убивали, изнасилвали и палели", отдали се на "плячкосване и обезчестяване на цивилното население", за "да предизвикат османлиите към мащабни операции", с цел - международен отзвук и като "желана предпоставка за война".

Познато, нали? Това са тезите на Джъстийн Маккарти, цитиран изобилно от псевдонима.

7. Батак - "гнусният фалшификат"

И ако Априлското въстание е най-първата лъжа, Баташкото клане е "най-голямата лъжа в националната ни история" - "от горе до долу и от долу до горе".

Защото - пише псевдонимът с особена, зловеща компетентност - "Не е възможно да бъдат изклани 5000 души в баташката църква. За да бъдат изклани толкова хора, е нужно време - над 10 дни". Освен това църквата не побирала 5000 души. И още - "църквата е най-безопасното място - турчин ли, османлия ли практически не е прекрачвал прага на църквата".

И тук кощунството на псевдонима надминава Брунбауер, Балева и Маккарти, взети заедно.

Няма Баташко клане: "загиналите батачани са курбан, принесен от своите", те "са били клани от свои".

Няма Баташко клане. Има "дивашка жестокост и масов вандализъм на самоизтреблението", "ритуално самоклане", "ритуално самозаколение", "кървава взаимна вакханалия, ритуални убийства и самоубийства", извършени от "секта масови самоубийци", "провокирани от Българската православна църква"! И защо? За да съсипят благия имидж на башибозука.

Макгахан преувеличил, Скайлер излъгал, Гладстон преиначил, Беринг фалшифицирал - банда лъжци и мошеници!

Естествено, "срамната и позорна памет" българска забравила чудовищното самоизтребление, заровила го в оня хиатус, изобретен от Балева, и така - до появата на Пиотровски, който по поръчка на Църквата (!) нарисувал своята лъжовна картина. А Църквата, за да "измие собствения си грях", канонизирала Баташките мъченици, "издокарани като жертви на помаците", което е "демонстративно възраждане на омразата и ненавистта срещу самите помаци".

Така Църквата поправила "грях с грях, което е грях", но най-големият й грях е, че крепила и крепи вяра и народност, "и това го е втълпявала, внушавала апетитно, настървено векове наред", и по този престъпно-апетитен начин заложила "бомба за националните интереси с разрушителна мощ".

И това престъпление на Църквата "ескалира в Руско-турската война 1877-1878, Балканските войни 1912-1913, концлагерите на смъртта преди и след 1944, голямата екскурзия"...

След този гноен изблик срещу Българската православна църква псевдонимът заключава: "баташкият случай е криминално битов", един "изкуствено назорен мит", един "гнусен антинаучен фалшификат", фабрикуван от "родната индустрия на лъжата". За "да се вмени вина на помашкия башибозук", като оправдание за "един бъдещ погром над помаците през 1912-1913 г."...

И в Перущица тъй станало, и там се самоизклали българите, за да набедят другия държавотворец - Ахмед ага Тъмръшлията. А коварната историография "раздухва и днес мита за мним холокост и геноцид в Батак и Перущица".

9. Как така?

И подир това издевателство псевдонимът пита със злокобна ирония: "Как така след толкова века "варварски деспотизъм" все пак е оцеляло не малка част от българското население?". Не мога да реша кои са най-важните думички в това изреченийце - "как така" (т.е. - защо), "все пак" (т.е. - язък!) или "не малка част" (т.е. - можеше и по-малка)...

По в. "Дума", с малки съкращенияhttp://bolgari.net/psevdonim_pishe_psevdoistoriia-el-1740.html

Редактирано от Last roman
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Да не би случайно догодина да има избори? Все пак фалшифицирането на избори трябва да се замаже с някакъв новопоявил се ентусиазъм.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

лошото е, че този 'ентусиазъм' не е новопоявил се, а се е настанил трайно в Родопите от 20 г. насам.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Плюе по държавата, в която е израстнал, която го е хранила и образовала.

Като не му харесва тук - да заминава за Турция, за Саудитска Арабия, за Обединените арабски емирства, за Иран, Афганистан или - на майната си!

На тоя капут трябва да му бъде отнето българското гражданство, да му се забрани да гласува на избори и референдуми, да не бъде осигуряван, да не получи пенсия или, ако получава пенсия, тя да му се отнеме.

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Ето още един прочит на книгата:

http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=14492

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Какво пише в тези книги не е важно, всички знаят че са глупости. По важното е, че тези хора, доскоро смятани за наши съграждани вече не желаят да бъдат такива. Те си искат България отново да стане турска провинция. Тук вече времето за разговори приключва, идва време такива хора да бъдат настанявани по затвори или гонени от държавата.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Няма смисъл да влиза в лудница или в затвор. Там държавата пак ще го храни, а той ще е на далавера. Днешните затвори са като хотели, имат библиотеки, интернет, фитнес зали... И храната е храна... Поне - по американските филми ги дават така.

Днешните затвори не са като средновековните им аналози - да те оковат за стената или пък да ти вържат на крака верига с гюлле в другия край, а килията да е малка - да не можеш нито да се изправиш в цял ръст, нито да се опънеш да легнеш в цял ръст, да ти тече вода по тавана и да ти капе по главата, всичко да е мухлясало и плъхове да гризат тялото ти, докато се опитваш да заспиш. Или да те хвърлят в някоя дупка, в която да плуваш в собствената си урина и в собствените си изпражнения... Да те хранят с мухлясал хляб и престояла вода.

За зло куче - зла тояга!

На зла круша - зъл прът!

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • Модератор История

Не мисля че и най фанатизираният български мюсюлманин би повярвал че Аспарух е бил мюсюлманин.Книгата е съвсем евтина сензация.Много внимание и обръщате.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Да, на такива парцали не бива да се обръща такова медийно внимание, за да не им се дава гласност.

Но, ако не се реагира изобщо, ако липсва критика, някои хора може да повярват, че написаното е истината с главно И.

Нека не забравяме, че много българи - и християни, и мохамедани - са неграмотни, нямат стабилно историческо образование, не са завършили нито основно, нито средно образование. Те са лесно манипулирани и лъгани и продължават да вЕрват на множество мошеници, които се възползват от вярата и доверието им.

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Има ли българи, които смятат помаците за второ качество хора?

Защото ако е така, то тяхната реакция е физиологична.

Не казвам нормална, защото ние би трябвало да сме малко по-далече от чисто животинските реакции.

Грозна гледка е тази книга.

Аз наскоро се срещнах с един ориенталист, който ми обясни, че Коранът е "книга на мира",

но просто тези, които тълкуват, го правят както навремето Инквизицията е интерпретирала Библията.

Един от митовете е, че ислямът разрешава 4 жени. Е, то не били истински жени, ами добродетели, които да приемем в дома си?

Мътна и кървава.

Има изследователи-ориенталисти, с които се запознавам сега... и просто не мога да повярвам колко далече от исляма са... днешните мюсюлмани.

Сещам се за Гранада, за Алхамбра, Кордоба, за техните учени, философи...

Всичко това днес е история : )

От трудовете на Авицена са се ползвали поколения лекари в продължение на почти 500 години!?

Самият Данте е повлиян от един писател ли беше, философ ли беше, забравих му името, че са ми трудни - но - мюсюлман.

Колко битки са водили арабите с Византия за ръкописи?

/поправете ме ако греша, не съм чел изворите/

Днес смятате ли, че някой арап ще тръгне да се бие за парче пергамент!?

Пълна деградация.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Не съм експерт по Корана, но каква ще да е тази религия на мира, които си има специална сура, в която конкретно се посочва врагЪТ (ал Рум)? Такава конкретика няма нито в бабата - юдейството, нито в майката - християнството.

Освен, ако е религия на мира, но само между мюсюлмани?

А, една проверка, ще покаже, че болшинството учени, медици, философи, поети и прочие мислители в първите векове на исляма, не принадлежат към арабите като първоносители и създатели на тази религия, а на народи, които са били покорени с война от арабите-мюсюлмани и които си имат много древна и развита цивилизация преди... исляма. Когато този естествен, бих го нарекъл екстензивен, тласък от старото в тези порядки отшумява, задушен от външнополитическите и вътрешнополитическите проблеми на арабите и започва да се налага ислямът като религия на държавите, изведнъж започва упадък в ума, в интелекта, в ценностите, в цивилизоваността.

Редактирано от DendroaspisP
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Има една теория, че упадъкът на арабската наука, култура и цивилизация е причинен от нашествията на кръстоносците, но най-вече - от нашествията на селджукските турци, на монголите и на османските турци в арабските земи.

Смята се, че нашествениците имали по-нисша култура и унищожили по-висшата - арабската.

Друга тема е, че арабската култура е повлияна от културите на Иран, Индия, Китай, Испания, Византия и др.

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Арабският свят е в перманентна гражданска война още два-три века преди Първи кръстоносен поход. А началото й е сложено още по-рано с битката на камилите между зетя на Мохамед (Али) и противниците му (по-късните шиити и сунити).

Самите кръстоносци в крайна сметка са победени и се изнасят с подвита опашка. А и тяхното реално присъствие е около век до към края на XII век - след това контролират съвсем малко земи и си е жива агония. Според всички закони на нормалното обществено развитие това трябва да насърчи развитието на арабския свят. Виж, турците са друга работа, ама по логиката на защитниците на турското присъствие в България, би следвало, че те са оказали благотворно влияние и на арабите.

Редактирано от DendroaspisP
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Самият факт, че до тюркоазените глазурни "кюмбета" в Исфахан се строи един от най-големите молове в света, ме кара да оставам без коментар.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Мол до мола, мила моя майно, льо, хотел до хотела, магистрала до магистрала... - така е на много места в света.

И няма значение, че на мястото на мола или на хотела, или на магистралата имало било археологически обект, хълм (тепе), плаж или друга ценност. Много важно, че молът, или хотелът загрозяват гледката към старинни сгради от национално, регионално или световно значение. Много важно, че булевард или магистрала разполовявали археологически обекти.

Важно е бизнесът да върви, да падат пари... Пък, че нещо безценно ще бъде унищожено - майната му...

Ама така е, понеже пишман бизнесмените, дето станаха "бизнесмени", понеже са "наши 'ора", на които им се раздадоха едни куфарчета с пари, не могат да печелят от култура, понеже самите те са безкултурници (бидейки предимно физкултурници!). Те, ако имат някакви дипломи за образование, ги имат или - защото са си ги купили, или - защото са им ги подарили (за рожден ден, примерно).

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Самият факт, че до тюркоазените глазурни "кюмбета" в Исфахан се строи един от най-големите молове в света, ме кара да оставам без коментар.

Новият храм до стария, конкурентен по "величие"...

Редактирано от bravo
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Самият факт, че до тюркоазените глазурни "кюмбета" в Исфахан се строи един от най-големите молове в света, ме кара да оставам без коментар.

По добре да има мол до джамията отколкото да се забранят моловете на териториите в които има джамия или властва Корана.

Новият храм до стария, конкурентен по "величие"...

По-добре храм на 'новия бог' отколкото забрана за храмове на други богове и самите богове.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Трябва да прочетете за философията на тези, които са строили "кюмбетата".

И какъв идеен контрапункт им се явява консуматорското общество, към което се стремихме и в чиято част се превърнахме ние самите.

Европейската зараза плъзна по всички континенти.

Един приятел се върна от Индокитай и ми писа: Старата култура е заличена. Новата настъпва - а в случая - грозна и повърхностна. А той е човек, който е обикалял много и е на възраст да помни какво е било преди да съм се родил.

Като се сетя, че имам трима виетнамци под око - и тримата с айФони, а май едно време се биха с тия американци, или съм в грешка?

Грешка, четирима са. Тоя четвъртия си е купил два айфона. Какво ли биха казали дядовците им на промитите им мозъчета? Че са като орехова ядка?

Ми моето мозъче е като орехова ядка, ама то щото просто ми е толкова самата черепна кутия.

Не строежа е кофти случката. И не забраната на строеж е разрешението. А самата нужда от такъв мастодонт.

...

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Те, иранците си падат по големи строежи, исторически им е заложено, кво се чудиш. А виетнамците по малките айфони. Елементарно, Уатсон. :elvis:

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...