Отиди на
Форум "Наука"

Честитa новата 2013 г.!


Monarh

Recommended Posts

  • Потребител

Честита Нова година на всички и нека всичко лошо остане назад в миналото!

Нека си пожелаем повече здраве, късмет и благополучие !

Наздраве !!! :party: :party: :party::punk: :punk: :punk:

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Честита и от мен! Пожелавам много нови потребители на форума през 2013, много продуктивни, градивни и полезни теми и дискуси, а също и важни форумни мероприятия!

:bg-science:

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Честита нова година! Нека през тази година ни споходят повече късмет, повече сбъднати желания, повече любов и повече щестие!

Относно форума - нека имаме повече завършени теми!

(Аз самият имам доста започнати, но недовършени проекти, например: българската военна история, календарът на българската бойна слава и др.)

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

След неосъществения потоп навлизаме в годината с фаталното 13. Дали това е добре или зле - май кое от двете ще е зависи много от самите хора.

post-549-0-26022600-1357037353_thumb.jpg

Редактирано от Galahad
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

2013 - година на черната водна змия

Шести знак в китайския зодиак

Време от денонощието под управление на Змията: 9-11 часа

Съответстващ знак в западния зодиак: Дева

Елемент: Огън

Полярност: Отрицателна

Змията е символ на годините:... 1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013 ...

Годината на Змията настъпва на 10 февруари 2013 г. и ще продължи до 31 януари 2014 г.

Космически елемент на годината - вода, цвят - черен.

На годината на Змията съотвестват цветове като черното, синьото и зеленото. Стихия е водата, която символизира подвижност, динамика и промяна.

Талисман на 2013 година е Черната водна Змия. Черният цвят представлява Космосът, полярната нощ, това е цветът на дълбоките води. Черната Змия носи на хората неочаквани промени, нестабилност и промяна. Поради тази причина трябва да бъде планирана отрано и правилно да се преценят бъдещите действия. Трябва да бъдем по-внимателни и наблюдателни.

Хората, които са родени в годината Змията, са сложни личности, от раждането си дарени с мъдрост, но и неразговорчивост. Техните дела винаги вървят идеално, но често са скъперници. Понякога са егоисти. Често не вярват на разсъжденията на другите, разчитат само на собствената си прецента. Решителни и целеустремени характери, те силно преживяват своите неуспехи. Външно са спокойни, но са страстни натури. Обикновено се отличават с привлекателна външност и богат вътрешен свят, но част от тях се сблъскват със семейни проблеми.

Идеални партньори за тях са Биволът и Петелът. В по-голяма или по-малка степен - Плък, Заек, Дракон, Змия, Кон и Овца. Неудачни са Тигърът и Глиганът.

Човекът, роден в годината на Змията, е най-мъдрият и най-загадъчният, в сравнение с другите зодиакални знаци от китайския хороскоп. Напълно възможно е, благодарение на скритите си възможности, той или тя да стане философ, богослов, политик или финансист. Змията - човек-мислител, който обича да живее добре, обича книгите, музиката, красивите дрехи и добрата храна, но със своята жажда към хубави неща в живота, неговата вродена елегантност му дава известна неприязън към околните. Общува лекомислено с когото си иска, защото смята събеседниците си за глупави.

Такива хора обичат да общуват на различни теми. Отбягват теми, които се повтарят или пък не носят в себе си нищо ново като информация. Почти е невъзможно да задържите вниманието им на отвлечени теми. Предпочитат интересните и необичайни идеи, интелектуалните теми.

Родените в годината на Змията са особено чувствителни към новите възможности, което им позволява да се възползват от тях и да преследват интересите си постоянно и енергично.

Змиите са уверени в себе си и обикновено не търсят чуждо мнение. Тази страна от характера им крие негативи. Отказвайки се от изслушването на конструктивен съвет, те могат с ината си да се окажат в безполезна и неприятна ситуация. Въпреки че не обичат да получават съвети, те обаче са търпеливи, когато става дума за проблемите на другите. В трудна минута подават ръка и разглеждат ситуацията разностранно.

Когато Змията е изправена пред дилема, действа със свойствената си скорост и решителност. Тя силно вярва в това, което прави и рядко изразходва време напразно или пък енергия за проекти, които не са достатъчно потенциални.

Характерна черта на родените в годината на Змията е, че не умеят да се отпускат. Когато им се удаде възможност за почивка, не знаят какво да правят и продължават да мислят за работа.

Този тип хора често има около себе си предани и грижовни приятели. В същото време техният природен гняв може лесно и бързо да бъде пробуден от най-малката дреболия. Особено, ако подозира, че е било предадено доверието им.

Змията завладява света с две свои оръжия - отровата си и очарованието си. Тя се откроява в тълпата, стилът й е безупречен - от дрехата до поведението.

Родените в годината на Змията също така не обичат да говорят много. Те са сериозни, затова понякога се показват на събеседниците си като мрачни. От друга страна, когато имат да кажат нещо важно, красноречието им няма равно.

Колкото до интересите на водната Змия, те са много. Тя се увлича по живота, има способности за изследователка работа и може да стане отличен специалист в избрана област. Змията е умна, притежава прекрасна памет и добре се справя с финансовите въпроси. Говори сдържано и тихо, притежава силен характер, за да сдобие с веднъж пожеланото. По отношение на семейството и приятелите е предана.

Змията има две страни, затова тя е коварна. От една страна - тя приема само студената пресметливост, а от друга - тя е мъдра и може да разсъждава. Най-добре нещата ще вървят при хора, които се занимават с умствена дейност, учени, анализатори, учители, политици и т.н. По-труден ще бъде животът на хора с активна гражданска позиция, при които всеки ден кипи енергична дейност. Не забравяйте, че стопанката на годината е разсъдлива, а не прибързана, но тя е способна и на резки движения. Хороскопът за 2013 г. на Змията предразполага към качествено и философско развитие на личността. Основното нещо през новата година е да изберете правилната тактика, тя трябва да бъде изключително добре подбрана.

Източник:

http://www.moetospisanie.com/

http://www.zdravni.com/

post-471-0-50579900-1357038483_thumb.jpg

post-471-0-64387900-1357038494_thumb.jpg

post-471-0-77035900-1357038504_thumb.jpg

post-471-0-88465900-1357038517_thumb.jpg

post-471-0-66053300-1357038531_thumb.jpg

post-471-0-29747400-1357038543_thumb.jpg

post-471-0-81918600-1357038552_thumb.jpg

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Змията е символ на годините:... 1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013 ...

:head_hurts_kr: Леле, колко "светли дати" :

1917 - 7 ноември, ВОСР

1929 - начало на Световната икономическа криза (Голямата депресия)

1941 - 22 юни, Германия напада СССР

1953 - 5 март, умира Сталин; 26 юли - начало на Кубинската революция

1965 - 22 март, Чаушеско става вожд и учител на РКП

1977 - 4 март, земетресението във Вранча

1989 - 10.11. Тодор Живков подава оставка; 25 декември е разстрелян вожда и учителя на РКП Н. Чаушеско

2001 - 11 септември, атентатите в САЩ и последвалото нападение срещу Афганистан.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Честита Нова година, Сурваки и Васильовден!

Няма страшно от фатални цифри, щом имаш в ръце здрава българска сурвачка:

0007.JPG

Сурва, сурва година,

весела година,

зелен клас на нива,

голям грозд на лозе,

жълт мамул на леса,

червена ябълка в градина,

пълна къща с коприна,

живо-здраво догодина,

догодина, до амина!

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Сурвакайте администраторите! :umnik:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Сурвакарската благословия (блаженка, слава, молитва, сорвакия) не се пее, а се изрича. Тя представлява вербална магия, чието действие подсилва осигуряването на здраве и изобилие във всичко.

...

Етнолозите търсят корените на обичая в най-дълбока древност, когато е съществувало строго делене по пол и възраст в дадено общество. Сурвакарите са наследници на древни жреци. В този смисъл сурвакането е инициация (посвещение) на преминаването от детска в юношеска възраст. От началото на миналия век обаче тази функция на обичая окончателно е забравена и в сурвакането масово започват да участват и момичетата.

Някои учени извеждат обичая от римския празник луперкалии, посветен на основателите на града Ромул и Рем и на отгледалата ги според легендата вълчица. В този ден жреците са обикаляли улиците на Вечния град с ремъци от вълча кожа и са удряли по дланите младите жени и девойките за женене като магия против безплодие. Според трети доколкото сурвачката се прави от дрян, обичаят произхожда от прабългарите. За тях дрянът е бил свещено и магическо дърво. Затова и в редица райони сурвачката се нарича просто дряновица. Нейната украса също има магически смисъл - нанизите пуканки, парички, панделки, кравайчета и т. н. излъчват защитна сила против различните уроки и болести. Децата сурвакат първо своите родители и близки в семейството, започвайки от най-възрастния. Сурвакарската благословия се нарича блажанка, сурвакия, слава или молитва. Повтарящите се в нея благопожелания за здраве и берекет наподобяват заклинанията на прабългарите при жертвоприношенията.

http://ivankalilova....titooooo.660121

Да се надяваме, че виртуално сме я направили магията. :)

Редактирано от Doris
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

:head_hurts_kr: Леле, колко "светли дати" :

1917 - 7 ноември, ВОСР

1929 - начало на Световната икономическа криза (Голямата депресия)

1941 - 22 юни, Германия напада СССР

1953 - 5 март, умира Сталин; 26 юли - начало на Кубинската революция

1965 - 22 март, Чаушеско става вожд и учител на РКП

1977 - 4 март, земетресението във Вранча

1989 - 10.11. Тодор Живков подава оставка; 25 декември е разстрелян вожда и учителя на РКП Н. Чаушеско

2001 - 11 септември, атентатите в САЩ и последвалото нападение срещу Афганистан.

2013 - Tрета Световна война. :grin:

Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Да сте живи и здрави всичко!
Много успехи във всяко едно начинание, любов, щастие и много положителни емоции през следващата година!!!

★ ° . .    . ☾ °☆  . * ● ¸ .   ★ ° :.  . • ○ ° ★  .  * .   ☾   .   °  . ● .    °☆  ¸. ● .  ★  ★ ° ☾ ☆ ¸. ¸  ★ ★ ° . . ☆ ★ . .  ☼ HAPPY NEW YEAR ☼  . * ● ¸ .   ★ ° :.  . • ○ ° ★  .  *   .  * . °☆  ¸. ● .  ★  ★ ° ☾ ☆ ¸. ¸  ★ ° . .    . ☾ °☆  . * ● ¸ .   ★ ° :.  . • ○ ° ★  .  * .   ☾   .   °  . ● .    °☆  ¸. ● .  ★  ★ ° ☾ ☆ ¸. ¸  ★ ° . .    . ☾ °☆  . * ●
° _██_*。*./ \ .˛* .˛.*.★* *★ 。*
˛.(´• ̮•)*˛°*/.♫.♫\*˛.* ˛_Π_____. * ˛*
.°( . • . ) ˛°./• '♫ ' •\.˛*./______/~\ *. ˛*.。˛* ˛. *。
*(...'•'.. ) *˛╬╬╬╬╬˛°.|田田 |門|╬╬╬╬ .
¯˜"*°••°*"˜¯`´¯˜"*°••°*"˜¯` ´¯˜"*°´¯˜"*°••°*"˜¯`´¯˜"*

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Честита Нова Година!

Щастие за всички даром и нека никой не бъде пренебрегнат!
Редактирано от Drake
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

post-2642-0-09757800-1357060476_thumb.pn

Изпращайки макар и виртуално, тази картичка от хиляда деветстотин и преди Втората световна война (някъде от 30-те години е), пожелавам здраве, щастие, успехи и гоооолям късмет на всички администратори, модератори, участници и посетители на форума!

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Честита на всички, да сте живи и здрави и много да ви върви!!!! На списанието, сайта и форума да върви стремително нагоре!

Ура!

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=NJxp5S1_2FA

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Биология

Живи и здрави, за много години!

Желая на всички много приятни емоции

Всеки пророкува различни неща за предстоящата година, но каква ще бъде зависи единствено от нас, каквато си я направим - такава ще е!

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Честита нова 2013 година и от мен! Нека лошотията остане зад гърба ни! Нека през новата година да сме здрави, румени и засмени! Нека ни споходят повече добрини!

post-591-0-76728600-1357135138.jpeg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 месец по късно...
  • Потребители

Обаче и тази година на змията тръгна с промени - нов патрирах, нов папа, нов премиер, нови протести ... да видим колко още ще има да се подновяваме?

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...