Отиди на
Форум "Наука"

Кои са най - "дебелите" и най - "тънките" държави на земята?


Recommended Posts

  • Администратор

Учени разработиха уникални по рода си таблици на индекса на телесната маса по националност. Те показват колко тежат средно възрастите мъже и жени във всяка държава по света, предаде в. „Дейли мейл”. Така стана ясно кои са „най-дебелите” и „най-слабите” страни на земята. Някои от резултатите може да ви изненадат.

Когато става въпрос за индекс на телесна маса (ИТМ), повечето хора инстинктивно нареждат на първо място богатите любители на бърза и вредна храна от САЩ. Истината е, че Щатите са „чак” на второ място в глобалната класация по затлъстяване. Призът за дебелина всъщност отнася Кувейт. Там са най-пълните жени в света и най-тежките граждани като цяло. Най-едри мъже обаче живеят в Аржентина, следвани веднага от американците.

Сред страните с най-висок ИТМ - между 25 и 30 - се нареждат още Египет, Мексико, Великобритания, Саудитска Арабия, Гърция и Беларус. В тази графика преобладават държави от Южна Америка и арабските държави. (Кликнете върху снимките, за да ги увеличите.)

http://www.manager.bg/news/koi-sa-nay-debelite-i-nay-tanki-darzhavi-na-zemyata

България се нарежда в златната среда между държавите с ИТМ между 23 и 26. Средният ИТМ на българина е 25,7. При жените у нас той е точно 25, а при мъжете – 26,3. За идеален ИТМ при зрелите хора се смята този със стойности между 18,5 и 24,9. Индексът се изчислява, като телесното тегло се раздели на квадрата на ръста. Формулата дава мерна единица от кг/м₂.

http://www.dailymail.co.uk/health/article-2301172/Fattest-countries-world-revealed-Extraordinary-graphic-charts-average-body-mass-index-men-women-country-surprising-results.html

post-1-0-52434000-1364676514_thumb.jpg

post-1-0-87579500-1364676525_thumb.jpg

post-1-0-33350800-1364676537_thumb.jpg

post-1-0-69998300-1364676545_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...