Отиди на
Форум "Наука"

Polaroid ... черно-бял?


Recommended Posts

  • Потребител

Тази сутрин отидох до фотото и си взех един черно-бял филм на The Impossible Project, който се произвежда в бившата фабрика на Полароид в Енсхеде (Enschede на холандски, немците го четат Еншеде, но нека не ставаме за смях) с помощта на технология, предоставена от Илфорд, просто с мисълта да изляза пред фотото и да щракна на посоки, за да си изясня веднъж за винаги дали този филм ми харесва, дали ще го използвам, или не ми харесва и няма да го използвам. Досега бях чел главно негативни коментари, но тъй като вече забелязах, че по принцип е въпрос на престиж да оставиш негативен коментар, отколкото положителен, махнах с ръка.

Заредих филма в един очукан Polaroid 600, прочетох големите букви по опаковката, че филмът има остатъчна чувствителност през първите 4 минути от стартирането на проявяването, затова моменталически да го предпазим от директна слънчева светлина и щракнах емблемата на един автомобил, намиращ се наблизо. Обаче не успях да предпазя снимката в първата секунда от излизането й от фотоапарата, а само нататък, то снимката излезе светла, а аз затъмних, за да компенсирам. И повторих кадъра.

img146.jpg

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...