Отиди на
Форум "Наука"

За вибрациите(цветове,звуци и др.).Автотренинг за здраве?


mnoogo

Recommended Posts

  • Потребител

Човекът е потопен в информация.Чрез основните си сетива-очите,ушите,устата,носа и кожата приемаме определени сложни вибрации, които ни дават представа за това какво се случва около нас.Да вземем например:

Цвят-Знаем какъв е механизма на възприемане. Светлината(определен вид видоизменена вибрация) отразена от червената роза, попада в очите ни, където чрез сложни преобразувания на импулси по нервен път достига до мозъчен център където възприемайки тази вибрация, мозъка си изработва представа за червената роза която виждаме в момента.Дефакто в съзнанието ни се изработва представа за дразнителя отвън.Никакъв цвят не съществува, има само отразена вибрация.Аналогично е за звуците,усещането за топлина и т.н. Докосването до горещата повърхност може да изгори ръката и да изработи в съзнанието ни усещане(представа) за това.Горещината не стига до мозъка ни,а само определен вид вибрация-информация.

От источната философия и бойни изкуства има интересен метод за въздействие върху човека и поддържането на здравето.Нарича се игра на петте животни ,където са добавени и работа с цветове, звуци,усещане за температура,вкус и мирис .По този начин изпълнявайки едно гимнастическо движение например наподобяващо -тигър,едновременно в добавка-представа за червен цвят,усещане за топло(огън) и т.н. в мозъка се изработват съчетани резонансни вибрации които влияят благотворно на сърцето.Движения на змия, съчетани с представа за вода,цвят синьо и усещане за студено пък влияят на бъбреците и т.н.Няма да се разпростираме. Важното е в случая че, чрез наслагване на определени вибрации, може да се влияе благоприятно или пък не на вътрешните органи.А дали е така?Кой ще ни каже? :)

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...