Отиди на
Форум "Наука"

Христос Воскресе


Recommended Posts

  • Глобален Модератор

Хиляди останаха замислени, след като на “Христос воскресе”-то им бе отговорено с “Надали”

1367702361_1418637_71845361.jpg

Хиляди хора, православни по вяра, само защото са се родили в православна страна, а не в католическа, мюсюлманска, хиндуистка, будистка или във времената, когато човечеството все още не се е опитало да си обясни околния свят с наивни митове, бяха изненадани, след като днес обявиха "Христос Воскресе", но мнителните им близки отвърнаха с "Надали, но все пак честит Великден".


"Обикновено се казва "Воистина воскресе", но днес ми отговориха с "Надали". Честно казано, и аз не ги вярвам много тия неща, но няма защо да ни лъжат и да ни карат да вярваме. Каква изгода би могла да има църквата от това да използва такива истории, за да казва после на хората как да живеят" - обясни мирянка, изпаднала в размишления.


Според вярващите, дори и не всичко да е вярно, то безспорно Библейските истории са красиви и пълни с поука - Бащата жертва Сина си, за да изкупи греховете на тези преди него и след него, защото точно така работят нещата, въпреки че Бащата преди това е унищожил всички, освен един кораб с праведни животни и семейството на Ной, но и неговата семка очевидно се е провалила.


Скептиците пожелаха весел празник и успешен бой с варени цветни яйца, преди да се похапне чудесно агне и да се прекара разкошен ден, независимо от това дали човек е решил да празнува заради доброто настроение и факта, че може да се порадва на близките си, или защото вярва в зомбита под една или друга форма.


Както е известно, Великден е събирателен празник на християнски, шумерски, езически и всевъзможни празници и обичаи, смесващ в себе си притчи за Христос, яйца за плодовитост, зайци, защото просто може, както и пиянството на леля ви, която е постила два месеца и я хвана от една малка ракия заради това.


zhelyo ви пожелава ведро настроение, яйцата ви да са или биячи, или **ачи, а душата да ви е ведра като позаплакната в р. Йордан подмишница!

http://nenovinite.com/news.php?action=view&ID=2622#.UYV7maBhzJM.facebook

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...