Отиди на
Форум "Наука"

Европейските учени реагират на пожарите в Европа


Recommended Posts

  • Администратор
През лятото може да възникнат и критични ситуации свързани с климата, като скорошните наводнения в Централна Европа или горските пожари, които всяка година унищожават средно по 500,000 хектара гори в Европа. Природните бедствия повдигат въпроси за безопасността на гражданите, отговорността на спешната медицинска помощ и навременното взимане на предпазни мерки.

firemen.jpg
Проектът FIRELI успя да създаде маркуч, който може да устои на температура до 400 градуса по Целзий за повече от 15 минути. В сравнение с настоящите пожарникарски маркучи, които издържат на температура до 350 градуса по Целзий за не повече от 1 минута, това е очевиден успех, който ще помогне да бъдат спасени повече човешки животи. Маркучът ще бъде предложен на световния пазар на пожарникарска техника, на гражданска защита, военни и неправителствени организации. По проекта работят 9 партньора от 6 страни под ръководството на Испания, с участници от Франция, Финландия, Обединеното кралство, Гърция и Италия.

Интернет сайт на проекта FIRELI / Контакти / Една успешна история

Проектът FIRESENCE съчетава най-модерните системи за наблюдение и контрол. Целта е да създаде нова система за ранно предупреждение, която да алармира местните власти в ситуации, при които археологически и културни паметници са застрашени от пожар или лоши метеорологични условия. Консорциумът се ръководи от Гърция и включва партньори от Турция, Тунис, Белгия, Нидерландия и Италия.

Видео / Интернет страница на проекта FIRESENCE / Контакти

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...