Отиди на
Форум "Наука"

Откъде най-често се информирате за новините?


  

17 потребители са гласували

  1. 1. Откъде най-често се информирате за новините?

    • От вестниците.
      2
    • От списанията.
      1
    • От радиата.
      2
    • От телевизиите.
      6
    • От новинарските сайтове в интернет.
      15
    • От социалните мрежи в интернет.
      6
    • От форумите в интернет.
      6
    • От близки и приятели.
      4
    • Не се интересувам, не следя новините.
      2


Recommended Posts

  • Глобален Модератор

Я да видим сега...

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

телевизията и радиата отдавна вече са престанали да бъдат източник на информация за мен.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор
Неотдавна в новините се появи някакво съобщение, че днешните поколения вече са загърбили традиционните медии.
И ми се иска да видя доколко това важи и за потребителите на нашия форум.
Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Аз не нямам телевизор. Но редовно слушам радио предимно "хоризонт" и "cbc". Редовно, но не много, достатъчно ми е да чуя новините. Щото това ще е визията на съответната медия за новините. От време на време - ал Джазира и BBC4. Основната ми "стратегия" е да се доинформирам от алтернативен източник. И да, чета анализи, също от различни перспективи. Защото фактите от новините не са много, но има доста пълнеж от пропаганда. В смисъл, че поднасят фактите така, че да се тълкуват нецялостно. Хоризонт много ми харесва като публично радио. Нелоши новини, дори алтернативни гл.точки, добре подбрана музика, предавания за всяка аудитория. Разбира се, не всичко ми харесва, но го смятам за съвсем нормално. Напр. не ми харесва ... уф забравих как се казваше... неделно предаване за народна музика. И то заради воденето, НО, уважавам хората, които "това им е на душата" - радиоТО трябва да обхваща максимално всички прослойки български граждани. И да ги информира многостранно. А в нощния хоризонт имат трибуна всякакви странни птици - артисти, лекари, гледачки, в повечето случаи мн.добре подбрани. Нека да не звучи като реклама, просто ми харесва. Често чета форуми и блогове. И често YouTube гледам - тук е голямото многообразие и има много находки. Понякога стари неща хвърлят нова светлина върху настоящи новини. Та така.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Тъкмо слушам сега интервю с мъртвец. Имаше малко медийна шумотевица около едно иранско видео, показващо застрелване на жена. Оказало се, че във фейсбук имало жена със същото име, плюс едно "и" накрая. Та на следващия ден тя установява, че хиляди са я добавили във фейсбука. И нейната снимка от фейсбука е по всички световни медии. Тя се обажда на медиите, но никой не и обръща внимание. Обаче иранските власти я надушват и казват "ето жената дето западняците бла бла конспирация блабла е пред вас и видеото е опит да се заклейми иран". Разбира се тя е трябвало да каже подходящите думи. Иначе изчезва. Значи има събитие -факт. Обаче снимката е грешна. И тези дето са я изтипосали хич не ги... Иранците пък ползват размътването, породено от същите "демократични и свободни" медии, да извлекат дивиденти. Жената успяла да избяга от иран. Та аз съм много подозрителен относно медиите. Те отдавна се ползват да прокарват каквото им кажат покрай реалните факти. Напр. преди време, щатците почват да бръмчат за отровите на Садам. Аз не знам дали и какви оръжия има садам, но самото присъствие на новината в медиите вече говори за себе си - настройват общото мнение значи ще има друго събитие.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Познавам една жена, пенсионерка, която няма нито телевизор, нито радио, нито интернет, а и вестници не чете, защото я болели очите. И така си живее....Аз пък не мога да си представя как би могло да съществувам без интернет.

Редактирано от Doris
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Много ги обичам всички телевизии през този период - август, когато са в отпуск.

Запълват си програмата с игрални и научно популярни филми, които са доста по-стойностни от тъпите им собствени продукции.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

"Off News", електронното издание на "Дневник", "I F...cking Love Science", "Musei italiani" и още един-два сайта.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Аз понякога чета офлайн вестници, гледам телевизия (сутрин правят преглед на печата), преглеждам новинарските сайтове, сайтовете на някои вестници и списания, някои форуми, някои социални мрежи. Всеки ден е различно.

Опитвам се да засичам някои новини в няколко източника, за да добия по-пълна представа за случващото се.

Най-много научавам, когато превеждам новини за сайта и за списанието.

(Имам един списък с избрани научни новини, трябва да започна да ги превеждам. Никак е са малко, пък са и интересни.)

Радио не слушам от много отдавна. По-скоро понякога слушам някакви онлайн радиа, пускащи само музикa.

В един период, когато всекидневно превеждах по няколко научни новини и статии, не следях никакви други новини. Да ви кажа честно, следенето на научните новости е много обогатяващо общата култура и интелекта, а освен това, действа и релаксиращо.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Да, наистина е много приятно да се следят научни новини.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

5:45 включвам радиото. Докато правя кафето и закуската (на жената в креват) в 6:00, слушам музика. От 6 до 9 има една програма на един журналист който по-доста индивидуален метод коментира най-пресните външни и вътрешни новини.

Дотогава жената гледа новините от TVE. До 7:00 преглежнам е-майловете, новините на нета, онлине вестници(ляво-дясно) и после най-новите сайтове на бг.наука. 7:00 на бачкане.

След работа, вечер, ако в бг. наука има постинг пуснат в интересна тема и случайно и повече инфо което може да се изтегли в свясен вид (10-20 страници) си го изтеглям, принтирам. Стотици-хиляди страници на английски или руски няма за мен смисъл.

Освен това ако е нужно за работата ми разни други инфота за книги издания. Например за съжеление не мога да поръчам онлине книга от БГ защата и да я платя не изпращат в чужбина. Например когато превеждах най-новият каталог на Реинциг ми трябваше да си купя спец книга за тенекийство (заради точните употребявани термини) и исках да си купя синонимен речник, книжки не можах. Трябваше да си отида за да се снабдя с нужните книги. Същото беше и със строителството, когато изливат етажите от бетон на земята и ги дигат с помоща на компресори.....

Така, че следобед, вечер много много нямам време за новини.

Печатани вестници вече не си купувам, защото са пълни с простотиите на местните и международните целеби и/или спорт.

:grin::grin::grin:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Принципно си имам един RSS feed с доста разнообразни източници на информация, който си преглеждам през Thunderbird всяка сутрин. Но напоследък, предимно през Reddit & Twitter си набавям необходимата информация. Особено ако следя някое събитие на живо, Туитър е безценен. И пак зависи за какъв тип новини си говорим. За научните/техническите и geeky-like нещица си имам няколко любими местенца, където редовно си вися :)

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...