Отиди на
Форум "Наука"

За пристрастяванията или theory of addictions


Researchdude

Recommended Posts

  • Потребител

Здравейте на всички, нов съм форума и се надявам престоя ми да е полезен и да ме обогати тук :). Не съм сигурен къде да сложа темата, затова я праскам тук

. Преди няколко дена изгледах един TedTalk за порното и ползите при минимизиране и намаляване на мастурбирането линк - http://www.youtube.com/watch?v=wSF82AwSDiU. Сега, който се интересува може да се поразрови из нета има изписано много по темата на места като rsdnation.com, но не тва ме вълнува в момента. Момчето, което говори споменава как е лесно да се пристрастиш към нещо, до което имаш лесен и неограничен достъп(както в днешно време) в случая например с порното. Децата от малки имат достъп до неща като интернет, порно сайтове и игри, храна, дрехи, телевизия, цигари, хапчета, битови уреди(списъка е дълъг). Докато в миналото са нямали такъв достъп. Освен това research е открил, че децата още от 10 години си мастурбират яката, което лесно може да доведе до пристрастяване в по-късен етап. Например проблемът със затлъстяването в Америка, където хората имат огромен достъп до junk food, калорична храна и всякакви сладки изделия(пристрастяване към храната?). Какво мислите за тази концепция?

P.S.: Сега се радвам, че не живея в Америка, където всеки може да се сдобие с оръжие и да се пристрасти към убийствата на хора :grin:

Редактирано от Researchdude
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Здравейте на всички, нов съм форума и се надявам престоя ми да е полезен и да ме обогати тук :).

* * *

P.S.: Сега се радвам, че не живея в Америка, където всеки може да се сдобие с оръжие и да се пристрасти към убийствата на хора :grin:

Добре дошъл във форума!

* * *

В Швейцария всеки гражданин може да се сдобие с оръжие. Това е страната с най-висок брой огнестрелни оръжия на глава от население, но броят проблеми свързани с използването им е пренебрежимо малък. Притежанието им не е предпоставка за пристрастяването към отнемане на живот.

Редактирано от Б.Богданов
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

"Притежанието ,не е предпоставка за пристрастяване" по принцип.Ще допусна по Фройдистки маниер че в темата става въпрос конкретно за мастурбацията или хиперактивната сексуалност.Еволюцията, не е умна,а ако хипотетично допуснем че има цел, то тази цел, е размножаването.Създадени сме така,че когато няма какво да правим,а имаме енергия, се размножаваме.Но ние сме умни и не се размножаваме,а правим секс,а когато няма с кого,мастурбираме.А когато нямаме възможност и да мастурбираме,си мислим за секс и размножаване,в установените културни рамки-принцове,принцеси,романтика,любов,семейна идилия,деца и т.н.с което акумулираме още повече енергия в сексуалността.Накратко казано,хиперактивната сексуалност,е признак за неизразходван нервен потенциал и нищо повече,но е проблем по нашите географски ширини заради ниската сексуална култура, следствие от липсата на сексуално възпитание.

Примери,които се сещам в световната литература продукт на подобен феномен(защото то не е проблем,а "мачовската"среда го прави такъв)са,Чарлз Буковски("Всичко на масата" "Любовни истории на обикновената лудост") и Джек Лондон("Мартин Идън" "Цар алкохол").Който не ги е чел,да чете и да си прави изводи,има ги в сайта-"Моята библиотека"

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...