Отиди на
Форум "Наука"

България на полуфиналите по роботика с LEGO


Р. Теодосиев

Recommended Posts

  • Администратор
ДВА БЪЛГАРСКИ ОТБОРА НА ПОЛУФИНАЛИТЕ НА МЕЖДУНАРОДНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО РОБОТИКА С LEGO
post-1-0-29654100-1386402325_thumb.jpg
На 7 декември 2013 г. в Йесеник, Чехия, ще се състоят полуфиналите за Югоизточна Европа на международното състезание по роботика с Lego - FIRST LEGO League. България е една от 70-те страни, в които се провежда състезанието. Отборите, класирали се на първите три места ще вземат участие във финал за Централна и Източна Европа, който ще се състои през януари 2014 г. в Германия.
След изключителното представяне на отборите на регионалния кръг в София, основният спонсор на състезанието SAP Labs България реши да подкрепи два отбора, които да ни представят в Чехия.
В Чехия ще ни представят отборите KASAPIN40 и DisasterUs. KASAPIN40 е отборът, който е трикратен победител за България и който постигна най-големия успех за български отбор през 2012 г., когато на полуфиналите в Словакия се класира първи сред 18 отбора от 5 страни. През същия сезон на финалите за Централна и Източна Европа в Германия KASAPIN40 се класира 5-ти.
„Да изпратим два отбора на следващия кръг на FIRST LEGO League (FLL) е голяма гордост за България и за SAP Labs България. Щастливи сме, че при нас работят истински ентусиасти, които влагат сърце и душа в менторството на отборите. В SAP превърнахме FLL не само в традиция, а в силен бранд, който вдъхновява – доказателство за това е, че победихме с двата си отбора при все по-засилващ се интерес и участие на български отбори. Вярваме, че успехите тепърва предстоят.“ споделя Радослав Николов, Вицепрезидент, SAP Labs България.
За трета поредна година SAP Labs България е основен спонсор на нjhfgafhabsiационалния кръг на FIRST LEGO League. Състезанието е подкрепено и от SAP AG на глобално ниво.
Състезанието по роботика с LEGO FLL в България се организира от Училище по роботика “Robopartans”. Създадено през 2009 училището има за цел да събуди и затвърди интереса на учениците към физика, информационни и комуникационни технологии, математика и като цяло технически науки. Наша мисия е подобряване на обучението в тези области. В училището се дава възможност на учениците да мислят, грешат, създават и да бъдат оригинални. Преподавателите организират демонстрации, работни срещи, курсове и занятия по роботика с ученици от всички училища. С помощта на реални роботи се предоставя един по-практичен поглед към науката.
post-1-0-83273000-1386402331_thumb.jpg
Link to comment
Share on other sites

  • Администратор
DISASTERUS ЩЕ ПРЕДСТАВЯ БЪЛГАРИЯ НА ФИНАЛИТЕ НА МЕЖДУНАРОДНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО РОБОТИКА С LEGO
Българският отбор DisasterUs зае второ място от 19 отбора, само на косъм от класиралите се на първo място на полуфиналите за Югоизточна Европа на международното състезание по роботика с Lego - FIRST LEGO League. Вторият български отбор Kasapin40 получи награда за най-добър робот, но неразбиране в част от правилата, не им даде възможност да получат максималните си точки и да продължат към финалите.
Финалите за Централна и Източна Европа ще се състоят през януари 2014 г. в Германия.
След изключителното представяне на всички отбори на регионалния кръг в София, генералният спонсор на състезанието SAP Labs България реши да осигури участието и на втори отбор в полуфиналите, като така два отбора представиха България на полуфиналите в Чехия.
Тази година на регионалния кръг в България взеха участие рекорден брой отбори. Изключителното представяне на всички участници вдъхнови основния спонсор SAP Labs България да осигури участието на първите два класирали се отбора. SAP Labs България подкрепят инициатива от самото начало.
Oрганизатор на регионалния кръг на FLL в България e Училището по роботика “Robopartans”. Състезанието се проведе с изключителната подкрепа на SAP AG и SAP Labs Bulgaria, Телерик, Сиела, Prestigio, IIIDC и Стоматологично студио ВЕНЕЛИНОВ. Създадено през 2009 училището има за цел да събуди и затвърди интереса на учениците към физика, информационни и комуникационни технологии, математика и като цяло технически науки.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 месеца по късно...
  • Администратор

Успехи за двата български отбора на европейските финалите на състезанието по роботика FIRST LEGO League

post-1-0-66013100-1393579015_thumb.jpg

Българският отбор KASAPIN40 завърши на четвърто място в крайното класиране на европейските финали на състезанието по роботика FIRST LEGO League (FLL), които се проведоха на 24 и 25 януари в Падерборн, Германия. KASAPIN40 завоюва трето място в категорията „отборна игра“ и спечели специалната награда на SAP за най-добре написана програма.

KASAPIN40 е първият български отбор, който успя да се класира за най-голямото FLL събитие през целия сезон – Международният фестивал по роботика в Сейнт Луис, САЩ, който ще се проведе в края на месец април. В него ще вземат участие 80 отбора от повече от 35 страни, сред които САЩ, Канада, Великобритания, Германия, Русия, Китай, Япония, Турция и Австралия. Другият български отбор, DisasterUs, бе отличен със специалната награда на Motorola за най-комуникативен отбор на състезанието. Членовете на отбор DisasterUs коментират, че са вдъхновени да продължат дейността си и да привличат още ученици от цяла България за участие в FLL.

За първи път тази година на финалите за Централна Европа България бе представена от два отбора. Ментори и на двата отбора са професионалисти от екипа на SAP Labs България – генералният спонсор на националния кръг на FLL и компанията, която подкрепя финансово участието на отборите в следващите етапи на състезаниетo.

„Успехите на българските отбори по роботика на европейския финал на FIRST LEGO League са поредно доказателство за българския ИТ талант и потенциала на нашите деца. С нетърпение очакваме участието на KASAPIN40 на Международният фестивал по роботика в САЩ, защото сме уверени, че отборът отново ще прослави името на нашата страна.“, споделя Радослав Николов, изпълнителен директор на SAP Labs България.

За трета поредна година SAP Labs България е генерален спонсор на националния кръг на FIRST LEGO League. Състезанието е подкрепено и от SAP AG на глобално ниво.

Състезанието по роботика FIRST LEGO League се организира в България от Училище по роботика “Robopartans”. Създадено през 2009 г., училището има за цел да събуди и затвърди интереса на учениците към физиката, информационните и комуникационни технологии, математиката и техническите науки като цяло. Негова мисия е подобряване на обучението в тези области. В училището се дава възможност на учениците да мислят, грешат, създават и да бъдат оригинални. Преподавателите организират демонстрации, работни срещи, курсове и занятия по роботика с ученици от училища в страната. С помощта на реални роботи се предоставя един по-практичен поглед към науката.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...