Отиди на
Форум "Наука"

Втора титла за Гришо!


mitaca

Recommended Posts

  • Потребител

Григор Димитров успя! Българската гордост спечели най-голямата титла в кариерата си до този момент, след като във финала на АТР турнира в Акапулко победи Кевин Андерсън със 7:6(1), 3:6, 7:6(5) в мач, продължил точно 3 часа.

Финалният двубой се превърна в истинска гладиаторска битка, в която двамата тенисисти демонстрираха великолепна игра, спиращи дъха разигравания и огромната си класа. Гришо влезе в мача като фаворит, но неговият съперник доказа, че заслужава мястото си на финала като затрудни максимално хасковлията с перфектния си сервис, но и с отлична игра от основната линия.

В същото време Григор трябва да се справя не само със своя съперник, но и с голямата умора от тенис маратона, на който бе подложен през цялата седмица. Димитров отново демонстрира, че е израснал изключително много не само физически, но и психически, не се отказа в нито един момент, въпреки че бе близо до загубата, и в крайна сметка успя да стигне до втората си титла на ниво АТР и първа от категория 500. По пътя към нея нашето момче постигна пет победи като мина последователно през Маринко Матошевич, Маркос Багдатис, Ернест Гулбис, Анди Мъри и Кевин Андерсън на финала

По този начин Григор си заслужи 316 400 долара от наградния фонд и 500 точки за световната ранглиста, с които ще се изкачи до 16-ото място в ранглистата - нов рекорд за него.

Мачът започна с четири поредни лесни гейма за сервиращите. Първият оспорван гейм бе петият, в който на два пъти се стигна до равенство, но Григор съумя да вземе подаването си.

Димитров имаше сериозни трудности и при резултат 4:4, когато се стигна до 0:40 в неговия сервис и три шанса за пробив за южноафриканеца. Хасковлията обаче отново показа, че е израснал много, със спокойствие взе пет поредни точки и се измъкна от трудната ситуация.

На свой ред в следващия гейм Григор можеше да приключи всичко в сета. Той стигна до два сетбола, но Андерсън ги отрази с мощни сервиси, а след това изравни резултата след два поредни аса.

203-сантиметровият съперник имаше проблеми и в следващия си сервис, но в крайна сметка вкара сета в тайбрек. В него обаче имаше само един тенисист - Григор показа великолепна игра и след 7:1 спечели първата част и така се доближи само на сет от триумфа.

Сякаш малко успокоен, Григор започна слабо втория сет, а в същото време Андерсън бе пределно мобилизиран и заигра още по-агресивно. Това доведе до първи пробив в мача, който южноафриканецът направи в първия сервис гейм на българина, за да поведе с 2:0. След това той затвърди пробива си, а до края на сета не даде никакви шансове на Димитров в своите геймове и така спечели частта с 6:3 и вкара мача в решителен трети сет.

За съжаление и третата част започна лошо за българина, който при 1:1 направи няколко непредизвикани грешки, Андерсън стигна до шанс за пробив, а ударът на Димитров отиде в аут и така южноафриканецът отново проби подаването на своя съперник.

В тези моменти Григор изглеждаше уморен от тенис маратона, на който бе подложен през тази седмица, а Андерсън продължаваше да играе безгрешно. Все пак нашето момче с много усилия печелеше своите сервис геймове и така се задържаше в мача. Стигна се до ситуация при 4:3, в която южноафриканецът имаше начален удар. Григор на няколко пъти го надигра на мрежата, а самият Андерсън направи отличен подарък с двойна грешка при точка за пробив.

В следващия гейм Гришо се справи с напрежението, поведе с 5:4 и накара Андерсън да сервира за оставане в мача. Той обаче също се справи. Следващият сервис гейм на Димитров отново бе тежък, стигна се до равенство, но с перфектен ас хасковлията спечели гейма и си осигури минимум тайбрек.

Последваха няколко страхотни разигравания, при едно от които Григор успя да прехвърли 203 сантиметровият гигант. Андерсън обаче успя да вземе подаването си и така мачът трябваше да се реши в тайбрек.

В него Андерсън стигна до първи минипробив за 3:2, а смяната на полетата дойде при 4:2 след поредния му ас.След това обаче южноафриканецът направи двойна грешка, а Гришо спечели двете си сервирания, за да поведе с 5:4. Грешка на Андерсън доведе до минипробив на Димитров за 6:5 и мачбол на негов сервис. А той бе оползотворен след отлична игра на българина и удар в мрежата на неговия съперник, донесъл най-голямата титла в кариерата на Григор!

gong.bg

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Григор Димитров успя! Българската гордост спечели най-голямата титла в кариерата си до този момент, след като във финала на АТР турнира в Акапулко победи Кевин Андерсън със 7:6(1), 3:6, 7:6(5) в мач, продължил точно 3 часа.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Браво на Григор! Да спечелиш три мача подред с тайбрек си е наистина уникално постижение, което изисква да бъдеш с желязна психика и то срещу играчи, двама от които имаха уникално добри сервизи. Григор показва голямо израстване във всяко едно отношение, явно работата с новия треньор си казва думата. От понеделник нашият вече ще е на 16-та позиция в света. Дано да е здрав и да влезе в топ 10 до края на годината! Две сутрини под ред съм с очи като бухал за да гледам мачовете му (заслужава си), но как пък нито една от "големите" български телевизии не се сети да предава пряко поне финала...

Едно от най-невероятните разигравания в последните години бе на полуфинала с Анди Мъри, ако сте го пропуснали може да му се насладите от тук:

http://www.youtube.com/watch?v=Acm2kJzmVS8

Редактирано от Drake
Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...