Отиди на
Форум "Наука"

Международен конгрес по медицински науки за студенти и млади лекари


Recommended Posts

  • Администратор

ICMS%20logo-rectangle.png

Международният конгрес по медицински науки за студенти и млади лекари(International Congress of Medical Sciences - ICMS 2014) ще се проведе за тринадесети пореден път между 8 и 11 май 2014 в Медицински университет – София.Организатор на научния форум е Асоциацията на студентите медици в България – София, а патрон е ректорът на МУ – София, чл. кор. проф. д-р Ваньо Митев, дбн.

В последните години конгресът спечели репутацията на най-голямата и най-перспективна конференция от този вид в Европа. В него вземат участие студенти, специализанти и докторанти по медицина, фармация, дентална медицина , здравен мениджмънт и други медико-биологични специалности, както и млади лекари.

Всеки участник или работна група представя свои проучвания и разработки в една от следните области– Терапия, Хирургия, Предклиника, Дентална медицина, Обществено здраве и Медицинско образование и се състезава със своите колеги. Участниците имат възможността да участват и в множество семинари, тренинги, лекции и в незабравима социална програма. На конгреса присъстват стотици млади учени от цял свят, а участието се счита за научна публикация. Тази инициатива е стимул за всеки бъдещ изследовател, тласък към нови идеи и открития, изява, подпомагаща професионалната реализация на всеки участник.

Темата на конгреса за тази година е определена да е Medicine Behind Molecules - What More Can Genes Tell Us”, като ще се провеждат няколко лекции, съсредоточени върху персонализираната медицина и последните открития в генетиката. До момента имаме двама потвърдени гост-лектори -проф. Дейвид Рубинщайн, ръководител на катедра по медицинска генетика към Университета в Кеймбридж, Великобритания (Prof. David Rubinstein, Cambridge University, UK) и проф. Томас Екстрьом, професор по молекулярна клетъчна биология, катедра по невронауки към Каролинска Институт, Швеция (Prof. Tomas Ekström, Karolinska Institutet, Sweden)

Краен срок за изпращане на абстракти: 1 март 2014. Като пасивен участник, можете да се регистрирате до началото на конгреса.

За повече информация и регистрация: www.icmsbg.org

За контакт с организаторите: info@icmsbg.org

Уебсайт: www.facebook.com/ICMSBulgaria

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...