Отиди на
Форум "Наука"

„Музеят на бъдещето“ или бъдещето на музеите


Recommended Posts

  • Администратор

Националният природонаучен музей при БАН и „Био игри” имат удоволствието да ви поканят на обзорна презентация, посветена на конференцията „Библиотека на бъдещето“, състояла се в Атина през декември 2013 година. Библиотеките и музеите като места за срещи, различни занимания, отдих и прекарване на свободното време за хора между 4 и 104 години. Това са отворени пространства за общността. В тях може да се да се прави групов брейнсторминг, да се прожектират филми, както и да се композират песни, дори да се записват и излъчват радио-предавания. Дали това може да се случи в българските музеи и библиотеки? Каним ви да разберете какви са възможностите за това от презентацията на Камелия Митева, участник в конференцията „Библиотека на бъдещето“. (http://2013.futurelibrary.gr/?page_id=92#) Тя ще представи обзор на основните теми и новаторските подходи в развитието на музеите и библиотеките от цял свят, представени по време на от конференцията. Камелия е участвала в конференцията като стипендиант на фондация „Мелинда и Бил Гейтс”. (http://www.gatesfoundation.org/What-We-Do/Global-Development/Global-Libraries)

Заповядайте на 7 април (понеделник) от 16:30 ч., в зала РИБИ на Националния природонаучен музей. Входът е свободен, местата са 40 и се заемат по реда на пристигане. Моля, ползвайте служебния вход откъм Руската църква.

Презентацията ще продължи 20 минути и ще бъде последвана от дискусия.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...