Отиди на
Форум "Наука"

"Решението" на бежанския проблем по "български" - разкази на полицаите


Recommended Posts

  • Потребители

"Решението" на бежанския проблем по "български" - разкази на полицаите

Или защо полицаите бият бежанците на границата?

По разкази на полицаи:

“Първия ден отиваме на инструктаж там. Събират ни в едно хале на един хеликоптер в Елхово. Щото няма къде да съберат толкова хора. Качва се един на едно бюро и почва. Чете ни имената на всичките. Три часа инструктаж, само ни чете имената. Накрая го питаме – добре, ние какво да правим на тая граница? Еми ще ги спирате и ще ги връщате. Добре, как точно да ги връщам, аз викам, съм тренирал баскетбол едно време. Имам ли право да използвам физическа сила, помощни средства?Оръжие като крайна мярка… Ами, вижте сега… оправяйте се. На ваша отговорност!”

“След около час един началник вика – сега, влезнат ли в българско, бой и наобратно. Викам – какво ще рече бой? Жени, деца там… Ами, вика, внимавайте, нали… Подбирайте ей така мъжете, това-онова. Ще подбираш – дръжки. И съответно – бой и наобратно. Хванаха група с водач, дето си имаха, такъв каналджия. Каналджията с оръжие и с патрон в цевта.”

http://bnt.bg/part-of-show/zad-stenite-na-bezhanskiya-lager-v-harmanli-sa-s-skrita-kamera-kak-raboti-politsiyata

Link to comment
Share on other sites

  • Мнения 96
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

  • Глобален Модератор

те затуй бежанците заобикалят България - няма социални помощи, а куките ги бият и им взимат парите.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Незнам дали ще съкруши или засили сътрудничеството на отделните правителства в рамките на ЕУ но, че количеството на бежънците засега ще се засилва това е факт. Откакто знаят, че германия ги приема и с още по-големи усилия ще се стараят да отидат до там. Лятото мина господата се върнаха от отпуска, да се надяваме, че ще почнат да работят....

Тук в моментът въпросът кулминира с нон-стоп протест на източната гара.....

Практически влакът остана единствено защото транспортът с камиони и фургони неможе защото австрийците почти 100% проверяват всички фургони, камиони.

Австрийците, германците един път критикуват, друк път хвалят но само два претъпкани интерцити влака им пуснаха и писнаха веднага, че ще върнат всеки който няма регистрация в унгария.....

Истината е, че регистрирани или не, тези хора минават границите, като преди това си хвърлят всички предишни документи....

Едно е интересно, повечето от тях идът с айфони, първото им е да изтеглят пари от местният банкомат, да купят места карта в телефона, и да викът за тях известни номера за транспорт.

Това във всяка една страна се повтаря и/или местните власти ги грабват организирано от едната граница и ги пущат на границата на съседа си.

Тази система не за седмица или месец се е изградила. Къде са били тайните ни служби?

Защо след трагедията на 71 души можаха за аламинут да изловят всички трафиканти на хора, свързани с убийството казвайки, че австрийската и немската полиция вече отдавна ги е следяла??? Мнго ни лъжат, баламосват....Засега е топло...Какво ще стане като дойдът дъждовете, студът???

:lac::lac::lac::lac:

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

'бежанската вълна' си е напълно организирано преселение на африканци и сирийци в ЕС /и по-точно в северните, добре уредени държави/. Разбира се причината за това явление е 'внасянето на демокрация' в Северна Африка и Близкия изток, както и недалновидната тогавашна политика на ЕС и безусловната му подкрепа за американската агресия в Либия и Ирак. Но всяка глупост рано или късно се наказва.

Редактирано от Last roman
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Е, че това с бежанците е просто огледало на олигофренията, наречена държавна и общинска администация. В ДАБ са свили гнездо шайка от некадърници с политически чадър.
Не се плащат заплати и дори преводачите в лагерите са се разбягали, както пише в някои интернет сайтове.
Броят бежанци в България продължава да си остава нищожен, тъй като голяма част от тях и без това гледат да избягат на запад колкото се може по-скоро. Мрежата от каналджии е международна и тя се простира от Алепо до Стокхолм. Има всякакви мафии. Защо потокът се насочи към Македония и Сърбия? Tам не важат дъблинските споразумения и никой там няма да те гони да ти взима отпечатъци и да проверява в системата на Интерпол и на израелските тайни служби. Напънът е да не ти снемат отпечатъци, преди да се си приближил до Швеция или Германия. Явно в Унгария са се активизирали някакви трафиканти, след като на гарата се струпаха толкова хиляди.
Голямата грешка в България беше, че за обработката на молбите и съответните проверки на лицата не беше поискана експертна помощ от ЕС с командироване на служители от други държави на място в България. Така поне нямаше да стигне до преливане на лагерите и всичките грозотии, които се случиха с побоища, протести и кадри като от ВСВ. Ама нали работата се организира от българи.
Но съм сигурен, че покрай битите и върнати към Турция, се промъкват поне още толкова, които биват прекарани изцяло незабелязани и напускат България.
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
И да добавя към горното -
като няма налични преводачи от арабски, персийски, урду, пашто, кюрдски - на които не им се плаща и напускат, и като няма капацитет за обработка. липсват компютри и компютърна система, а в лагера "Военна рампа" по телевизията се видя, че всичко вкл. и раздаването на храната се отчиташе на едни тетрадки все едно сме в 1920 г.,
  • няма как тези лица да бъдат разпитани на родния им език по няколко пъти за да се разбере какви са
  • проверката на всяко лице-бежанец се забавя и проточва с месеци,
което води от една страна
  • до забавяне на даването на хуманитарен статут и закрила и легален престой в България - съответно харчене на пари за храна, медикаменти и.т.н. в лагера, където лицето седи и чака да се изясни какво ще става по-нататък. Защото щом лицето получи статут, то напуска автоматически лагера и престава да тежи на държавния бюджет и тръгва да се оправя както всеки български гражданин, т.е. "кой как може". Добре че поне някои телевизии показват, че някои хора успяват да си намерят някаква работа в България. Най-лошото е, че такива хора (които вече са минали през цедката на Интерпол и израелските тайни служби и следователно са ОК да пребивават в държавата) биват пребивани от някакви скинарчета посред бял ден или гонени от едно село, чиято правно неграмотна кметица развяваше нео-фашистки байряк пред всички телевизии.
а от друга
  • до забавяне на екстрадирането на лицето, ако то не отговаря на изискванията за закрила (а е икономически мигрант) - съответно харчене на пари за храна, медикаменти и.т.н. в лагера, където лицето седи и чака да се изясни какво ще става по-нататък. Aко лицето е криминално проявено, а заради забавения процес на проверка то виси в тези лагери, то си остава потенциална заплаха като всеки друг престъпник с българска лична карта.
И понеже лагерите преливат, в тях може да пламне и епидемия от туберколоза, краста, спин или тиф. И понеже ДАБ и правителството са пълни некадърници, нещата са оставени на самотек. И за това вина имаме и ние, че търпим такива олигофренски изпълнения, докато с малко мисъл може да се подобри много.
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

БРЕКИНГ НЮЗ!!!

http://edition.cnn.com/2015/09/02/europe/europe-migrant-crisis/index.html

От 8.00 часа Унгария зя затвориха херметично от трафикът на международните влакове.

Всички международни влака биват спирани на границата и изпразнени. За пристигане и тръгване само то пограничните гранични станции има възможност.

Към западна европа само от Hegyeshalom и Szob може да се тръгва. Пристигащите с международните влакове са валидните си билети и документи могат да пътуват на вътрешните влакове!

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Шенген отново е на мода.

Редактирано от Last roman
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Група около 1000 души тръгнаха пеша към Австрия. Затова пеша, защото ако някой цивилен ги превозва за пари или безплатно ще бива дъден до 3 години, за контрабанда с хора. Така както Ганди навреме, с единното им тръгване властите немогат какво да правят, немогат ги спрат. Тук полицията е под обективите денонощно на международните ТВ канали затова не си позволяват такива бруталности за които бежънците разказват, за екзодуса си през балкана, че биват бити, ограбвани, тероризирани..... :elvis: :elvis: :elvis:


Кадри от гарата в Бичке, Унгария, които няма да видите по ZDF

В Бичке стоят тези вагони които ги откачиха от влакът за Шопрон, вчера. Отказаха да ги превозят властите в бежънският лагер за регистрация. Почнаха стачка за глад и жажда. Обявиха, че до тази вечер не ги ли пуснат към Германия, ще извършат колективно самоубийство.... :elvis: :elvis: :elvis:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Колко нагъл трябва да си, за да обявиш гладна стачка и да заплашваш с колективно самоубийство, ако не те пуснели до Германия или до еди - къде си. Някой трябва да им обясни на тия тарикати, че никой не длъжен да ги пуска където и да е.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

"Почнаха стачка за глад и жажда"

Искаш да кажеш "започнаха гладна стачка"?

Някой път не ти се разбира добре написаното (на български) :)

-------

Полицаите ни не искат да бият жени и деца; Излезнаха много данни, че така са им наредили шефовете отгоре, които шефове обаче отричат..(ще стане международен скандал, а и рейтингът им вътре в страната като защитници и борци за правов ред и върховенство на закона ще отиде на кино)

Попитах го : Вярно ли е, че имате инструктаж да ги биете?!

Човека погледна настрани, после надолу, към ръцете си, въздъхна и прошепна: не ме питай, то не е за разправяне.

„За афганистанци и ганайци…ок, те са 18-25 годишни – бием ги. Но сирийците….те чули, че България искала да ги приема, показали им клипове, разни спогодби Кунева приела, наприказвали им едни…И те, тръгнали хората. Ама знаеш ли как идва сириеца – с него, жена му, бременна, носи най-малкото, той носи две малко по-големи, а още, поне 2-3, по на 8-12 години, мъкнат багажа. И като почнат да плачат и да ни се молят да ги пуснем…виждаме ги – умрели от студ…., кажи ми, от кого да почнем да ги бием, от бременната жена или от дечурлигата, които едва мъкнат багажа

...Иде ми да си тегля куршума, за това, което ме принуждават да върша“
И гласът му се разтрепера

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Колко нагъл трябва да си, за да обявиш гладна стачка и да заплашваш с колективно самоубийство, ако не те пуснели до Германия или до еди - къде си. Някой трябва да им обясни на тия тарикати, че никой не длъжен да ги пуска където и да е.

Или отчаян.....

Що за длъжността....Длъжни сме, длъжни според международната конвенция за човешките права, подписана и от РБр РУ.....и дрогите останали танто държави. :elvis: :elvis: :elvis:

"Почнаха стачка за глад и жажда"

Искаш да кажеш "започнаха гладна стачка"?

Някой път не ти се разбира добре написаното (на български) :)

-------

Полицаите ни не искат да бият жени и деца; Излезнаха много данни, че така са им наредили шефовете отгоре, които шефове обаче отричат..(ще стане международен скандал, а и рейтингът им вътре в страната като защитници и борци за правов ред и върховенство на закона ще отиде на кино)

Мерси. Има думи, изрази които не съм ги учил ползвал от 100 години или съм ги забравил вече.... :post-20645-1121105496: :post-20645-1121105496: :post-20645-1121105496:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Интересно, да попитаме защитниците на преселението на народите, защо тия бежанци, мюсюлмани по вероизповедание не тръгнат по много по-лекия път през Йордания към Саудитска Арабия, обетованата земя за мюсюлманите, богата от всякъде, а напъват към Европа?

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Интересно, да попитаме защитниците на преселението на народите, защо тия бежанци, мюсюлмани по вероизповедание не тръгнат по много по-лекия път през Йордания към Саудитска Арабия, обетованата земя за мюсюлманите, богата от всякъде, а напъват към Европа?

Защото трябва да прецапат, пустиня, защото там е ИСИС, защото местната интелигенция е от палестински произход, бежънците от времето. За непрестижна работа си имат от азия полу роби които им работят почти безплатно, за нищожни парир без никакви права. това не биха си позволили да направят с музулмаските си братя.....До колкото знам в Турция, Ливан, Йордания с милиони има бежънци....Това което иди е къймака. Тези които си имат пари да тръгнат към европа.... :elvis: :elvis: :elvis:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Ник, какво се чудиш? Това е българската действителност, цялата власт се крепи на полицейските бухалки. Не изключвам и възможността каналджиите да са в комбина с разни полицейски шефове и още по-нагоре по властовата стълбица. A добави и задължителната за България немарливост, безхаберие и неграмотност.

kramer, в Йордания бежанците са над половин милион (това не включва палестинските бежанци, които са дългосрочно пребиваващи в страната). В Саудитска Арабия бежанците не ги чака по-добра съдба от "Военна рампа" или бидонвилите в Югозападна Турция. Останалите арабски страни хич не е еня за Сирия или Ирак (дори не знам дали CA e подписалa някакви международни конвенции за бежанци изобщо), а в тези държави има бая гастарбайтери, към които отношението не е добро. Изобщо не си мислете, че отношенията между арабските страни са цветя и рози.
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

СА-то не е ли цвят и рози? Барабар с ОАЕ-то, Катар, Кувейт? Или бежанците искат да а..ат на чисто, което е отговорът на въпроса?

Редактирано от kramer
Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Инженерни науки

Това е отговорът. Има и още, но ще звучи абсурдно, имам предвид по мотивацията им да акат на чисто. Както и да е, запазвам засега моите интерпретации за себе си.

Редактирано от Joro-01
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Турция,макар и подписала Женевската Конвенция, прилага бежанското право на географски принцип (или поне доскоро го прилагаше с т.н. географски ограничения") - Туция признава статута на бежанци само на идващите от Европа. (е мисля че имат някакви промени в закона им)

Та в тоя смисъл, може да се окаже че нашите гаулайтери нарушават както нашите, така и международните закони, опитвайки се да връщат сирийците в Турция, където те нямат право на убежище и нямат защитата която дава бежанския статут.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...