Отиди на
Форум "Наука"

Кучето – източник на щастие


Recommended Posts

  • Администратор

dog_kid_game_happiness

Или как най-добрият приятел на човека премахва стреса при децата.

Може би трудно ще повярвате, че кучето, след което бягате, за да почистите поредната ваза, която е счупило, всъщност е лекарство срещу стрес и тревожност за вашите деца. Този факт потвърдиха учените в свое ново изследване.

Проучване, проведено от Aмериканския център за контрол и превенция на нервните заболявания, включило 643 деца на възраст от 4 до 10 години. То е продължило 18 месеца, в които родителите са били разпитвани за индекса на телесната маса на своите деца, тяхната физическа активност, времето прекарано пред компютъра, както и менталното им състояние. По време на обучението не е открита съществена разлика между индексите на телесната маса, физическата активност, времето пред компютъра или дори физическата активност на децата, които имат куче и тези, които нямат. Не така стои въпросът с нивото на тревожност, което те изпитват. Там се наблюдава значителна разлика. 58% от децата не са имали куче у дома. От тях 12% са показали завишено ниво на стрес и тревожност, според стандартен стрес тест. 21% децата, които нямат куче, са демонстрирали високо ниво на стрес на същия тест.

Целия материал: http://www.chitatel.net/kucheto-e-shtastie/

Link to comment
Share on other sites

  • 2 седмици по-късно...
  • Администратор

cover

http://www.chitatel.net/25-misli-za-kuchetata/

Как се живее без кучето? Мъдрите хора съветват да не го правим в квартали, където не се чува радостният кучешки лай и да си разрешим поне веднъж да обичаме четириного същество безрезервно. Казват, че истинската любов няма краен срок и е вечна, така е и с кучетата. Обикнем ли ги веднъж, бъдете сигурни, че ще е за винаги.

Кучетата са винаги до нас – предани, отговорни, загрижени и щастливи. Единственото ви присъствие и добро настроение е достатъчно, за да ги вдигне на крака и радостно да размахат опашка. Те вероятно са единствените същества, които са виждали своя Бог и може би не подозират, че тяхното съществуване толкова често ни помагат да открием себе си.

Събрахме 25 изказвания на известни личности, подарили сърцето си на кучетата, които ни напомнят защо тези същества трябва винаги да бъдат наоколо.

e54bd77acb7efbd219e80ff35852595f

„Едно куче няма никаква полза от скъпи коли, големи къщи или дизайнерски дрехи. Кучето не се интересува дали си богат или беден, умен или глупав. Дай му сърцето си и той ще ви даде своето. Колко хора могат да ви обещаят същото за себе си? Колко хора могат да ви накарат да се чувствате редки и специални? Колко хора могат да ви накарат да се чувствате извънредно?“
Джон Гордан

d9b5c61cd5db1a53fb5dc165526b4530

„Моята цел в живота е да стана толкова прекрасен, колкото кучето ми мисли, че съм.“
Тоби Грийн

d2bd0f1806e6c5e330a158bd7b69a108

„Добрият човек изпитва срам дори пред кучето.“
Антон Чехов

cbb181327d35dcd50043c109dfa3b86c

„Кучетата живеят прекалено кратко. Това е единственият им недостатък.“
Агнес Търнбул

Всички цитати: http://www.chitatel.net/25-misli-za-kuchetata/

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...