Отиди на
Форум "Наука"

Митът за витамините: Защо мислим, че имаме нужда от хранителни добавки?


Recommended Posts

  • Администратор

capsule-1079838.jpg?itok=EFTFmyaj

Експерти по здравословното хранене заключават, че всичко, от което се нуждаем, обикновено се съдържа в една рутинна диета. Представители на индустриите, подкрепени от една изключителна история, твърдят, че храната не съдържа достатъчно и имаме нужда от добавки. За щастие, много удивителни изследвания вече са разрешили този спор.

На 10-ти октомври 2011 учени от университета в Минесота откриват, че жени, които взимат мултивитамини като хранителни добавки, умират по-бързо от тези, които не приемат такива добавки. Два дни по-късно, изследователи от Клийвланд Клиник откриват, че мъже, които приемат витамин Е, са в повишен риск от рак на простатата. „Тежка седмица е за витамините” - казва Кари Ган от ЕйБиСи Нюз. 

Тези открития не са нови. Седем предишни изследвания вече са показали, че приемът на витамини увеличава риска от рак и сърдечни заболявания и съкращава живота. Въпреки това, през 2012 година повече от половината американци приемат някакъв вид хранителни добавки. Това, което малко хора осъзнават, обаче, е, че началото на манията по витамините може да се проследи до един човек. Човек, който е толкова невероятно прав, че получава две Нобелови награди и също толкова невероятно объркан, че е смятан за най-големият шарлатанин в света.

Източник: http://nauka.bg/a/митът-за-витамините-защо-мислим-че-имаме-нужда-от-хранителни-добавки-0

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Не мислиме ами изпълняваме препоръките на големият брат. Докато си изям вечерята, ще ми предложат хапчета да не се подувам, да мога да акам, да ми бачка добре простата, поне една пелена за инконтиненция и тампон със синя кръв, освен това ще имам гъбички по ноктите, и витамини, антидепресанти колкото щеш..... 

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

А маркетингът и рекламата ти втълпяват, че се нуждаеш от някакви неща (стоки, продукти, услуги), от които, в действителност, може и да не се нуждаеш. Целта е да се създаде потребност у потребителите да си купуват някакви неща, които до вчера не са купували, и това да стане трайна тенденция. Още повече, че вече стоките не са толкова дълготрайни - един телевизор не е създаден така, че да издържи 20 години, а примерно - само няколко, да кажем - две. За да се подмени след това с нов. Едни обувки не издържат по 10 години, а едва - година - в най-добрия случай. Тичай в магазина за нови! 

---

Същото е и с хранителните добавки (подсилки) за спортистите, витамините, еко и био храните, които в момента са много модерни. В древността са се ползвали билки, подправки, кръв от тигър, пенис от носорог, прах от еленски рог, супа от костенурка и всякакви други "чудодейни" еликсири. Тази мания не е от вчера. Пазарната ниша се запълва веднага!

Хранителните добавки могат да бъдат всякакви: протеини, аминокиселини, витамини, минерали,мултивитамини, пробиотици, пребиотици, хормоностимулиращи, добавящи тегло, креатин, глутамин, л-карнитин...  

Внимание!

Да не се превишава дневната препоръчителна доза!
Да не се използват като заместители на разнообразното хранене!

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Вижте какво - имаме нужда от мек хляб, пържола, бира и люта чушка. И сходни варианти. Останалото е от ДЯВОЛА! 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Свинката е угоена в метална решетка, тъпкана с препарати, вода и антибиотици па се е угоила аламинут без да е виждала слънце, винцито от мисирено бръшно, икуственна тор и вода донесено на градуси и след прецеждането с подходящи химикали на цвят и вкус довършено. Ще умреш сигурно ще умреш ами преди това ще живееш /и плащаш/ достатъчно дълъг все болен живот......Както един познат лекър казваше: 

-Дай Боже здраве да има и много болни....:bash:

 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
On 30.08.2016 г. at 9:59, ISTORIK said:

А маркетингът и рекламата ти втълпяват, че се нуждаеш от някакви неща (стоки, продукти, услуги), от които, в действителност, може и да не се нуждаеш.

Ако не се нуждаеш, просто не купуваш. Аз витамини приемам само с антибиотици, когато се наложи. Иначе предпочитам билки.

Цитирай

Целта е да се създаде потребност у потребителите да си купуват някакви неща, които до вчера не са купували

Целта е потребителите да бъдат информирани. Нeотдавна правих описания на Biotin, DentoVitus, Modern BCAA, BCAA-Pro 5000, Hard Mass Gainer и др. Във всяко едно ревю задължително се посочват показанията, противопоказанията и страничните действия на продукта. 
Сега подготвям листовки на медикаменти за лечение на депресии и обсесивно-компулсивни разстройства.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...