Отиди на
Форум "Наука"

Древна цивилизация в Родопите


Recommended Posts

  • Модератор Военно дело

Гигантски същества, чиито размери надминавали 5 м, са обитавали Родопите преди повече от 20 000 години. Това сочат уникални находки от последните дни, на които са се натъкнали изследователи. В западната част на планината е открито светилище на тези същества с неподозирани данни за живота по нашите земи, разказа пред приложението на в. "Труд" - "Зодиак" уфологът проф. Стамен Стаменов.„Досега никой не подозираше, че в Родопите са живели гиганти. Но ние попаднахме на цели скални комплекси, с огромни размери, които нямат аналог. По нашите предположения гигантите, които са живели по тези места, са били поне по 5-6 метра“, обясни ученият.

Той разказа, че до шокиращата находка са стигнали чрез измерване на енергията на мястото със специални уреди за радиестезия. „С очите си видяхме нереални каменни блокове, тежащи над 30-40 тона. Най-големият от тях вероятно надхвърля 100 тона. Всички те са направени от човешка ръка и са изливани на място по уникална технология от пясък“, твърди уфологът.

По думите му не е било възможно огромните канари да са докарани там. Той е категоричен, че скалните комплекси са изградени по същия начин, по който са градени и пирамидите в Египет и Перу.

Древните цивилизации неслучайно са избрали да населяват точно района на Родопите, защото планината е свързана с великата история на световната цивилизация, твърди проф. Стаменов.

„Излизат артефакти, които са категорични и покъртителни. Официалната наука няма къде да мърда, трябва да ги признае. Доказват се такива неща, че е просто изумително“, заяви посветеният в тайните на свръхестественото.

Според него находките, доказващи, че гигантите са обитавали нашите земи, потвърждават тезата, че тук е била люлка на древна цивилизация.

Редица потвърждения за съществуването им

Исторически хроники от ХІХ век често съобщават за откриването на скелети на хора с аномално висок ръст в различни кътчета на земното кълбо.

През 1890 г. в Египет археолози открили каменен саркофаг с глинен ковчег, в който имало мумии на двуметрова жена. Чертите на лицето и телосложението на мумиите рязко ги отличавали от древните египтяни. Подобни мумии на мъж и жена с рижи коси били открити и през 1912 г. в САЩ, в пещера, изсечена в скала. Ръстът на мумифицираната жена приживе бил два метра, на мъжа – около три метра.
През 1899 г. миньори в областта Рур в Германия попаднали на вкаменели човешки скелети с ръст от 210 до 240 см.

През 1930 г. близо до Басарста в Австралия работници в находища на яспис често откривали вкаменели отпечатъци от огромни човешки крака. Антрополозите нарекли расата мегантропуси. Ръстът им било от 210 до 365 см.  Съдейки по откритите фрагменти от челюсти и множеството зъби, ръстът на гигантите, които са открити в Китай, е бил 3-3,5 метра, а теглото – 400 кг.

Само боговете можели да ги победят

Гигантите съществуват и в древногръцката митология, където образът им е по-фантастичен. Те били огромни същества с голяма сила и страшен вид. Имали гъсти коси и рошави бради. Вярва се, че са родени от кръвта на ранения Уран, след като е бил кастриран от Кронос. Според друга версия Гея ги родила от Уран, след като титаните били хвърлени от Зевс в Тартар.

Можело да бъдат победени само със съвместните усилия на бог и герой (полубог). Всеки гигант бил създаден с точно определена цел.

Страшните същества нападнали боговете на Олимп, за да вземат властта им. Опитвали се да ги достигнат, като струпали една върху друга две планини. За разлика от титаните, гигантите били смъртни, поради което и в гигантомахията били унищожени.

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Инженерни науки

Да, аз съм потомък на тази цивилизация, но средния ръст е 1,86 - 1,95 м. За 40-тонните каменни плокове някога са се ползвали планински и пещерни тролове, които тогава са живели и в Родопите. Единия скелет е такъв.

Ето снимка на норвежки планински трол от втората световна война (по-долната)..

trollhunterposter.jpg

aojb5Rm_700b.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Thorn said:

Сега кой ще ми плаща вредни за това, че това нещо го почетох почти до средата?

Еее, айде сега, ще пишем продължение на Властелинът, но вместо хобити, ке ползваме гигантски, де де знам и аз какво, може би маМУни?

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело
Преди 53 минути, templar1307 said:

Еее, айде сега, ще пишем продължение на Властелинът, но вместо хобити, ке ползваме гигантски, де де знам и аз какво, може би маМУни?

Ето го и продължението!

Преди повече от век, тайно общество открило пещера, скрита дълбоко под повърхността на Земята. Вътре в пещерата са били няколко древни гиганти, живи, но в състояние на вид хибернация, позволяваща подтискане на жизнените им процеси. Можем да смятаме, че знаем истината за Древната История на Земята, но това не е така. Инсайдерът Кори Гуд твърди, че е прекарал 20 години, участвайки в тайни космически програми и тайни правителствени операции, нает от Правителството в сянка.

700_80edc3da9b50392e18e7e5ac3299b68d
Художествена интерпретация на Древен Гигант

През този период, е станал свидетел на множество изключително странни събития и посетил места, за които ние дори не сме подозирали, че съществуват. Един от най-интересните моменти в кариерата на Кори Гуд са личните му свидетелства за "Древни Спящи Гиганти", поставени под вид Анабиоза, ("Анабиозата - на гръцки: ἀναβιω, връщане към живот- е състояние на почти пълно, но обратимо прекратяване на жизнената дейност. От него огранизмът може да излезе при определени условия и да се върне към интензивен живот." - wikipedia), в помещения под земята, където са оцелели от незапомнени времена. Според Гуд, камерата е построена от расата на Древните Строители.

birth_of_a_queen_by_viperviolist-d6xia1f
Художествена интерпретация на кристалните пашкули

Няколко от тези гиганти са били намерени вътре в нещо като кристални пашкули, в състояние на Анабиоза.  Но те не са били мъртви. Към момента на изчезването на тази цивилизация, тя явно е притежавала изключителни технологични възможности, които далеч надхвърлят нашите собствени. Камерите за Анабиоза са свидетелство за техния напредък, тъй като са изработени по непозната кристална технология, за която се твърди, че е променила потока на времето. Тридесет хиляди години биха могли да преминат, но за обитателите на кристалната капсула, това време изглежда само като тридесет минути. Технологията за създаване и поддържане на мехурчета на времето е нещо, което хората се стремят един ден да притежават, но според Гуд, тя е присъствала на Земята в продължение на хиляди години.

 

Тази Древна строителна технология е толкова далеч, че тя е дори отвъд това, което повечето от извънземните от четвърто и пето измерение използват. Поради тази причина някои от тези същества искат да се докопат до нея. Това е многоизмерна технология. "Подземната пещера не беше тайна за Правителството в сянка!" - казва Гуд, който твърди, че е работил за това тайно Правителство. В действителност, пещерата е била открита по някое време през 19 век. Още през 1800г., Илюминати и други елитни групи са посетили тази област, която е нещо като пещера, или по-скоро подземна пещера.

anunnaki_message_1-1
Художествена интерпретация на намерените в Пещерата йероглифи
 

Самата пещера е била скрита, чрез някакъв прозрачен материал, който отразява като холограма определен образ. "Там имаше един скрипт от древен език, който се намира от вътрешната страна така, че трудно да бъде разчетен. Там също имаше три саркофага във вид на Y-образна формация на пода. Между трите саркофага се намира едно подобно на куб огромно съоръжение, поставено върху пиедестал. Това съоръжение се управлява от странен компютър и създава една синя, блестяща и кристална матрица с подобна на паяжина мрежа, която бе свързана към четирите ъгъла на ковчезите." Гуд смята, че този кристален компютър е бил отговорен за създаването и поддържането на "балона на времето".

computer_crystal-1
Художествена интерпретация на Кристалния Компютър, управляващ камерата

Трите гигантски ковчега поддържат живи тримата гиганта, които Кори описва като: "много високи хора или големи, гигантски хора с червеникави бради и бледа бяла кожа." Мистерията се задълбочава! Гуд казва, че гигантските хуманоиди изглежда "трудно са се напъхали в саркофазите", поради твърде високите си тела. По външния вид на камерата, изглежда, че тя е била построена първоначално от други същества, а гигантите са дошли като натрапници и са завзели това съоръжение. Те просто са се възползвали от древните високи технологии. Интересно е да отбележим и другите елементи, присъстващи в саркофага, като златната риба с гравиран надпис от шумерски клиновидни символи. Гуд твърди, че не е необичайно за тях да намерят такива артефакти, като той подчертава, че древните египетски и индуски символи са били налице и по стените на други подобни камери. Но освен тези древни надписи, една неочаквана и съвременна писменост е намерена на мястото... "Точно на входа имаше един голям камък, който се появява веднага, след като се влезе в пещерата. Хората, които са били на това място, са увековечили своето присъствие, пишейки имената си върху него. И едно от имената, които бяха върху облият камък беше Ейбрахам Линкълн." Никой не знае кои са тези Гиганти, или от къде идват, но Гуд твърди, че има безброй други гиганти в подобни камери по цял свят. Също така, той вярва, че един ден, те ще се събудят и отново ще властват по света!

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...