Отиди на
Форум "Наука"

Oблеклото по време на Второто българско царство


Recommended Posts

  • Модератор История

Наскоро Калина Атанасова събра резултатите от дългогодишните си проучвания върху облеклото по време на Второто българско царство в една много добра книга.

Изображение

http://badamba.info/book.html

Съвсем между другото, част от фотографиите са мои, но това наистина не е важно (и съм ги предоставил напълно безплатно :D )

Това, което е важно, че досега такова обширно, подробно и задълбочено проучване по темата от никого не е правено. Единствено през 60-те е издадено едно книжле от Венера Наследникова, но това което Калина направи е на едно безкрайно по-високо ниво. 

Книгата е издадена в малък тираж, но е богато илюстрирана, затова и струва скъпо - 60 лв, но си струва. За съжаление повечето книжарници я намират за непродаваема, така че в момента може да се поръча само от посочения сайт ( http://badamba.info/book.html).

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Торне, то това много добре. Евала на момичето. Книгата няма да обсъждам, защото не съм я чел, но си мисля (може и да греша), че заглавието на темата е ала жълта преса, което не подобава на сериозна тема.

Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Темата е интересно и въпреки директната реклама, мисля, че подобни неща трябва да се популяризират, защото винаги остават някъде отстрани :animatedwink:

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...