Отиди на
Форум "Наука"

Проф. Лъчезар Филипов: НАСА ни тества чрез "Анонимните"


Recommended Posts

  • Потребители

Преди няколко дни видео на "Анонимните" обяви наличието на извънземни, базирайки се на данни на НАСА. Агенцията обаче отрече това. Според професор Лъчезар Филипов, астрофизик към Института за космически изследвания към БАН, има две възможни причини, поради които "Анонимните" пуснаха видеото си точно сега. НАСА отричаше други форми на живот, а след това започна да говори за ледените планети, които са спътници на Юпитер и Сатурн. Сега се заговори за форми на живот в атмосферата на Сатурн и на Юпитер - там, където няма твърда почва. По принцип по-рано НАСА говореше, че живот може да съществува само на каменните планети от типа на Земята, Марс, Венера, Меркурий. Много странно, но НАСА започная много бързо да сменя концепцията си, коментира астрофизикът пред в. "Телеграф" и допълни: Допреди 30 години се отричаха много работи, свързани с живота. След това дойде откриването на така наречената система със седем планети, от които три са в зоната на живот. Отново беше странно, защото тази система беше открита преди четири години от НАСА. Дълго време те не бяха сигурни какво са открили, защото става въпрос за една система, която е мини-система на Слънчевата. Там самата звезда Червено джудже е 10 пъти по-малка от Слънцето. Говори се също за търсене на форма на живот около Алфа Кентавър. Такава система е получена във вид на житен кръг в обсерваторията "Чибилтън" през 2001 година. В полето до радиотелескопа е получено едно съобщение във вид на житен кръг, което много наподобява нашето съобщение, което е изстреляно през 1974 година. В "Чибилтън" вместо на човек има рисунка на главуняк - същество с голяма глава. Нашето съобщение също е във вид на рисунка. Според професорът има две възможни причини, поради които Анонимните пуснаха видеото си точно сега. Едната е продиктувана от това, че наближава датата 8 юли - годишнина от случая "Розуел". Там падат две чинии, до които е имало тела на извънземни, някои от които още са били живи. Всичко това е било прибрано и скрито. Другият вариант ем че тази информация може да е инициирана от самите членове на НАСА. Те знаят много неща и това е направено, за да се види реакцията на хората. И в момента, когато се види, че няма да има много голям шок, ще бъде публикувано като официална информация. Лъчезар Филипов коментира и отношенията с колегите си от БАН, след като получи наказание за това, че се изказва от името на академията. "Наказанието си ми стои. Не мога да разбера логиката на моите колеги. Те ме наказаха, а други - американци, германци, непрекъснато говорят на тази тема. Помолих да се разбере кой е инициаторът на това. Имам 40 години стаж в тази академия. Някои искат директно моето уволнение. Защо избърза академията да ме накаже и да публикува наказанието в сайта, без да разбере кой е източникът? Сега стоя с полузатворена уста, не ме допускат до медии и така нататък. Защото, видите ли, аз съм срамял науката. Казвам собственото си мнение."

 



Прочети повече на: https://www.novini.bg/news/430982-проф-лъчезар-филипов-наса-ни-тества-чрез-анонимните.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
  • Модератор Космически науки

Почина изследователят Леонид Ксанфомалити, изказвал твърдението за гущери и скорпиони на Венера

10 септември 2019 г. 19:08 ч. На 7-ми септември т.г. на 88-годишна възраст ни напусна изследователят Леонид Ксанфомалити, служител на ИКИ-РАН и работил по множество експерименти в рамките на съветската програма за изследване на Венера, Марс и луната Фобос. Новината за кончината бе съобщена от РИА Новости.

Преди няколко години Ксанфомалити стана известен с твърденията, че на Венера са открити живи организми, наподобяващи гущери и скорпиони. Тези твърдения бяха успешно оборени от авторитетни учени в областта, които доказаха, че въпросните "организми" са просто артефакти на снимките от стари съветски мисии (справка - статията на КОСМОС БГ по темата). 

venus-12-scorpion.jpg

Тази снимка е заснета от съветската мисия "Венера 13" и според някои анализатори тя изобразява скорпион... но по всяка вероятност не е така. Credit : L. Ksanfomaliti, Solar System Research

https://cosmos.1.bg/portal/2014-10-24-21-14-43/2971-2019-ksanfomaliti-dies

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...