Отиди на
Форум "Наука"

Астралната връзка между Египет, Шумер и прото-българите


Frujin Assen

Recommended Posts

  • Потребител

Всички тези неща са измислени от Христо Смоленов, и човека е издал и луксозни книги в които е сметнал някакви мерки от Варненското съкровище, и дори го снимат по разни филми на NG за потопа в Черно море. Тъй че работата е сериозна, а зрителите в палатката явно могат да водят и още по-задълбочени анализи и лекции за свръхестественото. :) 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

За враговете на българщината няма почивен ден, няма парченце от българската история, което да не се атакува, принизява и нагло осмива. От Възраждането до прабългарите, основателите на Велика България и цялата човешка цивилизация. Тези които запазиха познанието на древните шумеНски и египетски цивилизации и го предадоха на цялото човечество. Да, Шуменска цивилизация, а не шумерска, както дебългаризаторите пропагандират. Защото в този град, в сърцето на прабългарщината е построен като първоприемник на цивилизацията в Междуречието.

И когато, най реномираните телевизионни канали правят филми с такъв специалист като Христо Смоленов, антибългарските пропагандатори пак заливат с помия. Най-стария и най-великия народ на света - БЪЛГАРИТЕ няма да успеете да му направите нищо и българският народ ще пребъде.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Какво се знае за тези могили, за които споменава въпросният "учен"? Опитах да намеря нещо по-сериозно в гугъл, но попаднах само на писания от библиотека Фантасмагория. Въобще, има ли, каквито и да било осования за подобни хипотези?

Иначе шоуто му е като за лека нощ деца. Как си наглася и добавя произволно числа, за да си обоснове фантазиите - добре се посмях с цветето на живота. :)

От друга страна, някои от по-древните цивилизации действително са строели на мистичен принцип, а за вярванията и знанията на пра-българите не се знае  много, което създава пространство за подобни легенди.

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Значи, на балканите са първите цивилизации от преди 8 000 години. Естествено български! Оттам българите отиват в Тарим и Хиндокуш, стоят там и впоследствие се връщат на балканите.

Аз доколкото знам никой и никъде и по никакъв начин не може не да докаже- хипотезира едно такова преселение.

Споменава, че титлата на Омуртаг от известния му надпис бил "орхонт", което значело висш жрец. Много смела хипотеза.

Нещо което ми направи впечатление. Според него протобългарските жреци имали връзка с космоса и казвали в кой ден и час да започне битката и затова сме ги громили ромеите. Аз не знам някъде в изворите такова нещо да се споменава. За ромеите имаше един случай, когато императора според съветите на своя звездоброец започнал битката, цар Симеон се подиграва на Лъв Хиросфакт, че императора бил звездоброец и знаел истината. Но за българите .... не се сещам.

Редактирано от Frujin Assen
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Сега нямам време да преслушам лекцията но ми направи впечатление името ОМОРТАГ.  И нали се знае, че понякога съгласните си сменят мястото ми дойде думата ОРОМ ТАГ. С латински OROMTAG. На унгарски тази дума ако я разделим получаваме 

OROM------magaslat, hegység, bérc, hegy, tetőpont, csúcspont, tetőfok, csúcs / въвишение, планински масив, билото на планина, върхна точка, горен ъгъл, връх 

TÁG-------nagy, bő, kitágult, laza, tágas, öblös, széles, lötyögős / голям, големи, широки, разширени, хлабави, просторни, ширени, провиснали

Хммммм

 

Редактирано от Skubi
Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...