Отиди на
Форум "Наука"

Президентските избори


Recommended Posts

  • Администратор

Тъй като се преместихме на друг сървър и базата остана с един ден на зад копирам всичко до сега от предния форум и го поствам като един пост.

Чудя се как още не сме зачекнали тая тема.

Дайте кажете си мнението,кой ще победи,за кого ще гласувате,защо?

Мисля на всички е ясно аз за кого ще гласувам.

ВОЛЕН СИДЕРОВ

Естествено, че няма да гласувам за него. Той не заслужава да е в парламента, а в някоя психиатрична клиника. :frusty2::frusty2::frusty2:

Подкрепям! По принцип съм с десни виждания, но Неделчо Беронов не е идеалът ми за президент. Десните трябваше да номинират някай по-млад, който е в час и е с бъдеще и перспектива. За Георги Първанов не бих гласувал, понеже използва сегашния си пост за да си прави реклама и особено много заради факта, че направи правителство с мандат на ДПС. Не ме разбирайте погрешно! Нямам нищо против турците и изобщо против малцинствата, но той не е даже и за турците. Докато те се размазват от бачкане на нивите и гледат тютюн, той се размотава с частния си хеликоптер и ги заплашва, че ако не гласуват за него ще умрат от глад :doh: Както някой се беше подписал във форума "...ако искаш да осигуриш храна за насаленито - ми образовай го" или нещо такова. Пък за тоя идиот Болен Лидеров (ака Волен Сидеров). Явно никой от поддръжниците му си няма хал хабер от политика и икономика. Тоя идиот ако дойде на власт още на първата година ще го свалят с павета и запален парламент. Икономическата му програма е толкова повърхностна, че сигурно и аз (дето съм инженер) ще направя по-свястна. Просто нямам думи.

На тези избори колкото и да е неотговорно май няма да гласувам :!!!: Ебаси (с извинения), ми то няма за кого да гласувам :(

Според мен проблема е, че сегашните управници правят някой грешки, а Сидеров е против тях и като сложим анти турцизма и циганизма, което масата подкрепя и няма как да не застанат зад него. От една страна се радвам, че нямам години за да гласувам, че щях да се почудя кой да е моя фаворит. Единия е съвсем възрастен и вицепрезидентките им не знаят, кой е първия български президент (Желю Желев). Другия за първи път го виждам, а Сидеров е много краен.

Абе въобще незнам тези избори какви ще се окажат ;)

П.С.

Няма ли да е добре да се направи темата Анкета?

По време на предизборна кампания и избори е забранено да се правят такива анкети и проучвания до колкото съм запознат.

0000022674-article.jpg

ПОБЕДА АТАКА ПОБЕДА АТАКА

ВОЛЕН СИДЕРОВ

0000022674-article.jpg

Моето мнение е точно като на Спирит. Разбира се, факта, че Беронов е възрастен не положителен, но пък от друга страна, това му е единственият недостатък. Да не забравяме, че тук не се избира идеалният, а най-добрият от наличните.

Фружине, патриотизмът е много готино нещо /не го казвам в академичен стил, но го мисля сериозно/, но Атака няма за цел да вземе властта, а да проправи път на други. Атака е популистка организация, негодна да управлява, но годна да разиграва популизъм. Ако по случайност "гребена на вълната я изкара отпред", тя или ще трябва рязко да се променя в качествено отношение и да направи невъзможното за себе си, т.е. да съчетае национализма с модерността, или ще ги оплеска такива, че ще ни спре от ЕС на вратата, а може и по-голяма беля да докара, или ще стане поредното голямо разочарование.

Пред 10 години нейната роля изпълняваше Жорж Ганчев, само че той "бръмчеше" не на патриотична, а на екстравагантна вълна. Преди 5-6 това беще царя, с неговия ярък и измислен ореол.

Според мен, което разбира се не е реалистично към момента, България трябва да бъде президенстка република. Към момента не, че не е без значение кой е президент, но функциите му са умерени. Имам мнение кой да е, но няма да го пропагандирам.

Първо ще направя малък разбор на кандидатите, така както ги виждам.

Първанов.

За какво да гласувам за човек, който вкара ДПС отново във властта? Не стига това, но и им даде много повече от колкото заслужават? Човек, който пропагандира етническия мир, а много добре разбира ( като историк), че този етнически мир е едно кухо понятие. Не си заслужава да му се дава отново мандат, защото тия от парламетна, ще кажат, че това е знак за доверие в правителството, което не е така. Личната ми надежда е, че тези избори ще свалят това правителство и ще доведат до предсрочни парламентарни. "Това ще е лош знак за Европа", ще каже някой. Може и така да е, но няма да е точно "знак". Не знам дали сте забелязали, че тази думичка много силно навлезе в жаргона на управниците ни. "Трябва да дадем знак за еди какво си", 'Това беше знак за друго нещо". Е ние не сме ги избрали, за да ни разшифроват разните му там знаци, а да бачкат. Те не го правят. Мисля, че не успяха да разшифроват големия среден пръст, който им показа огромна част от хората, като не гласува. Приеха го като "слаба гражданска позиция". Угояващи се тъпаци.

Беронов.

Ако той вземе мандата, то правителството има голяма вероятност да падне или не? Видяхме как Костов, който се явява негов покровител се пазари с ББ все едно е на женския пазар. Дали пък няма отново да стане същото нещо и някое протеже на Костов да си намери някоя сгодна сергийка?

Сидеров.

Не мога да споделя ентусиазма на Фружин. Още от парламентарните избори се видя каква е целта на АТАКА - да краде гласове, един вид разсейка на вота, за да не може да се създаде една стабилна сила в политическото пространство. Именно популизмът му и смешните му изявления и още по- смешното му поведение ( спомнете си ноща след парламентарните избори хехе ). Дори и да успее да се пребори за мандат, няма той да е управляващият. Неговият патриотизъм ще се изпари толкова бързо, че едва ли може да се напише формула, която да изчисли целия процес.

Въпросът : За кого д*ба да гласувам?

Отговорът : За който и да гласуваш баница няма да видиш.

Просто България се нуждае от абсолютно нов политически елит. И Бойко Борисов не е представител на това ново движение.

Sамо че, така не става. Ако не гласуваш, то даваш предимство на т.нар."консолидиран вот" - т.е. на Първанов или евентуално на Атака. Впрочем, комунистите винаги така са печелели - като разсейват вота на другите при популистите или при разочарованите. Техните обаче подръжници ще гласуват като един.

Във всики избори желаещите промяна са правели една и съща грешка и тук я виждам репродуцирана -търси се идеалната сред няколко реални фигури, а трява да се търси най-приемливата от наличните. "Реалполитик", един вид.

Вярно е, че трябва нов елит, но него го няма. Няма и къде да се търси. И аз искам президенстка република, ама няма да има.

В този смисъл, срещу кого от наличните възраженията са най-малки?

Труден въпрос, но изключвам от сметките лично за себе си Първанов и Сидеров.

Ami то тогава отговорът става много лесен:)

Ако времето е хубаво може да се разходя до Франкфурт или до Щутгарт и да гласувам, но само ако съм на кеф и времето е хубаво. Те май и моите приятели мислят така.

Съвсем нормално западноевропейско отношение :):v:

Тези избори са малко като в един от любимите ми епизоди на Suth Park, "Duuche and Tird". Вие ако трябваше да избирате между сандвич с ако и гиганстко средство за вагинална хигиена, за кое ще пуснете бюлетинка?

808_img_11.jpg808_img_10.jpg

Големи опции за избор имаме и ние, няма що. Един нормален кандидат няма.

Frujin, Сидеров е фашист!

П.С. Не се кефя като се политизира "научен форум". Тази тема е като за ДИР-а.

Ami, далеч не е така. Тезата "всички са маскари" води пак до това, онези, чиито избиратели никога не пропускат да гласуват, да спечелят.

Това отношение разпръсква вота на свестните хора, а точно те са, които би трябвало да определят нещата.

Еми значи сме прецакани всестранно.

Кво да се прави, такова е положението. Аз избирам да не се връзвам на нито един кандидат, пък и президента и без това нищо не прави.

Последния път президента направи правителство :!!!:

Не сме прецакани. Един единствен път на 4 години обикновения човек, гражданина, го питат НАИСТИНА за мнението му и гласът му тежи. Те това е демокрацията. Не е е много, но е ценно, не е идеално но по-добра няма.

Затова и преценката трябва да е с нужната отговороност.

1/ политиката не е сериал, че да се връзваме на първото послание;

2/ много от посланията са целенасочени. "Те" ИСКАТ да се мисли по определен начин.

Затова си ползвайте главите лично, а не чрез разни журналисти и т.н.

В конкретния случай, президентът не е основната фигура, но е държавният глава, шеф на войската, представлява държавата и е нейно лице. Оказа се, че с малко повече хъс може и правителството да направи.

Просто се огледайте кой от наличните кандидати е най-подходящ, като не забравяте, че популизма има много лица.

Link to comment
Share on other sites

  • Мнения 65
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

  • Потребители

Първанов яко се е натегнал да спечели изборите. Влиза в изборната борба като му асистират Беренов на десния фланг и Болен на левия. Старчето Беронов освен, че е бая с годините взе да се дъни бетер Ренета Инджова (когато беше кандидет вицепрезидент). Първо не гласува в Конституционния съд и така позволи на БСП да си запази част от поразиите, а после има наглоста да си пусне рекламен клип, че бил човек, който действа. И как действа - въздържа се да направи нещо. И да беше само това - ами веднъж като го отпра старческото слабоумие взе да разпуска парламента, да променя конституцията... В ляво работата същата, макар че след пристапите на старческо слабоумие у дядо Недю Болен си изглежда направо нормален. Явно стратегията на Първанов е десния фланг да се издъни и на балотажа да се яви заедно с Болен. Така освен твърдия бабешки електорат на БСП поручава като бонус турците и циганите (агитотдела няма как дане ги светне, че ако Болен стане президент, ще ги таправи на сапун). Пред алтарнативана Гоце и Болен сините нямат мърдане и ще трябва да подкрепят Първанов. И да не го направят, при тая алтернатива синия електорат ще го направи каквота и да им нарежда мургавия командир.

Така или иначе тази година или в началото на следващата ще има променя по върховете и няма да мине само нов председател на Конституциоттия съд. Някой ще си ходи - я Серго, я Гоце, я и двамата.

Професора и генерала нямат шанс. Не са много известни, пък и прическата на професора от рекламния клип прави тандема да изглежда повече комично.

Марков е по-сериозна фигура. Не е много известен, а и хич не ми харесва.

:hmmm: Та какво остава - май ще пропусна тези избори. Това поне си е някаква форма на протест срещу начина за номиниране на кандидатите. Вярно, че преди 30-40 бяха много, ама сега хептен няма избор. Като бяха много имаше и доста ненормалници, ама пък то сега ... повечето са такива. :doh: Ситуацията е нещо като 1944-1989 - негласуването е единствения възможен алтернативен вот.

Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

KG125 е прав! За съжаление наистина нямаме добри политици, но имаме по добри от някой други и за наше добро ще е ако тези по-добри дойдат на власт. Проблема може би е кои са тези по-добрите? Е това ще оставя на вас да решите, защото и аз не знам. Не съм нито толкова голям нито толкова на вътре в политикато, но може би тези избори ще променят някак си нашето бъдеще и дано да е на добро.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Първанов яко се е натегнал да спечели изборите. Влиза в изборната борба като му асистират Беренов на десния фланг и Болен на левия. Старчето Беронов освен, че е бая с годините взе да се дъни бетер Ренета Инджова (когато беше кандидет вицепрезидент). Първо не гласува в Конституционния съд и така позволи на БСП да си запази част от поразиите, а после има наглоста да си пусне рекламен клип, че бил човек, който действа. И как действа - въздържа се да направи нещо. И да беше само това - ами веднъж като го отпра старческото слабоумие взе да разпуска парламента, да променя конституцията... В ляво работата същата, макар че след пристапите на старческо слабоумие у дядо Недю Болен си изглежда направо нормален. Явно стратегията на Първанов е десния фланг да се издъни и на балотажа да се яви заедно с Болен. Така освен твърдия бабешки електорат на БСП поручава като бонус турците и циганите (агитотдела няма как дане ги светне, че ако Болен стане президент, ще ги таправи на сапун). Пред алтарнативана Гоце и Болен сините нямат мърдане и ще трябва да подкрепят Първанов. И да не го направят, при тая алтернатива синия електорат ще го направи каквота и да им нарежда мургавия командир.

Така или иначе тази година или в началото на следващата ще има променя по върховете и няма да мине само нов председател на Конституциоттия съд. Някой ще си ходи - я Серго, я Гоце, я и двамата.

Професора и генерала нямат шанс. Не са много известни, пък и прическата на професора от рекламния клип прави тандема да изглежда повече комично.

Марков е по-сериозна фигура. Не е много известен, а и хич не ми харесва.

:hmmm: Та какво остава - май ще пропусна тези избори. Това поне си е някаква форма на протест срещу начина за номиниране на кандидатите. Вярно, че преди 30-40 бяха много, ама сега хептен няма избор. Като бяха много имаше и доста ненормалници, ама пък то сега ... повечето са такива. :doh: Ситуацията е нещо като 1944-1989 - негласуването е единствения възможен алтернативен вот.

За Първана и Болен си прав! На изборите може да не гласувам, но ако тия двамата останат на балотаж, определено ще се замъкно до най-близката избирателна секция и ще гласувам за Първана, колкото и да не ме кефи :(

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Ако Волен стане президент НАИСТИНА ще вкара хора в затвора,не се съмнявайте.Той е единствения български политик в когото виждам хъс,желание да направи нещо,една агресивност която специално на мен много ми допада.Така трябва да изглежда истинския политик,със сурово изражение,човек който и на йота не отстъпва от принципите си.Така трябва да се държи истинския политик гордо и дори ако щете малко надменно,да казва истината в очите а не да мънка и да говори с дълги и абсолютно неясни фрази.Така трябва да се говори-раз-раз,право куме в очи.Един истински политик трябва да излъчва сила и дори ако щете надменност.Другите политци се държат като девойки (съвсем не искам да обидя момичетата),говорят и се държат точно като хомосексуалисти с едни дълги протяжни изказвания в които не казват нищо,с едни благи гейски усмивки...

ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ВОЛЕН СИДЕРОВ

0000021542-article.jpg

Редактирано от Frujin Assen
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Ако Волен стане президент НАИСТИНА ще вкара хора в затвора,не се съмнявайте.Той е единствения български политик в когото виждам хъс,желание да направи нещо,една агресивност която специално на мен много ми допада.Така трябва да изглежда истинския политик,със сурово изражение,човек който и на йота не отстъпва от принципите си.Така трябва да се държи истинския политик гордо и дори ако щете малко надменно,да казва истината в очите а не да мънка и да говори с дълги и абсолютно неясни фрази.Така трябва да се говори-раз-раз,право куме в очи.Един истински политик трябва да излъчва сила и дори ако щете надменност.Другите политци се държат като девойки (съвсем не искам да обидя момичетата),говорят и се държат точно като хомосексуалисти с едни дълги протяжни изказвания в които не казват нищо,с едни благи гейски усмивки...

ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ВОЛЕН СИДЕРОВ

0000021542-article.jpg

Те такивата (ако дори и самият Волен Сидеров е такъв) като дойдат на власт или стават комбина с мафията или им теглят куршума като на Кенеди. Мислиш ли, че мафията би позволила на някой журналист да си играе стях? Те отстреляха къде къде по-големи хора с позиция като Луканов, та тоя ли смешник Сидеров ще им упре? Освен това мислиш ли, че ако ти тръгнеш да плуеш така по властта, да организираш движения и пратии против мафията (държавата), няма да дойдат качулките и ди ти сипят един бой още е в началото или да пуснат някой наркоман да те наръга? Сидеров си е тяхно (на мафията) куче и ако дойде на власт освен малцинствата други май няма да влезнат в затворите.

Трябва да си много наивен, за да си мислиш, че един човек може сам да пребори мафията и да управи държавата. Същата работа стана и с Царя, същото е и с Болен, така ще стане и с Бат Бойко.

Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Ако стане Сидорев президент, то той няма как, но трябва д си промени доста принципите, защото това което иска той може само в главата му да стане. В реалния сват са доста сериозни нещата и както каза Наско те какви хора гърмят, а Сидеров ще пощадят... ;)

Тук може да прочетете за всеки го по нещо: вс. Сега

Дайте да обсъдим какво ще стане, ако изберем даден президент и какво, ако оставим този…

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Ami, ако остане този, ясно е какво става - каквото става сега. Ако се избере нов, важно е кой. От друга страна, той ще действа според правата си. Ще се изказва по разни съществени въпроси, ще отправя вето до народното събрание, ще назначава този или онзи посланик и началник. Ако се избере Беронов, като цяло той ще изобрази известна солидност и сериозност. Възрастта му е напреднала, засега се държи.

Ген.Петров, (който едно време ми беше голям началник;) ги върти едни за ревизия за АЕЦ и обвързване с Китай. Първото хубаво, но нереалистично, второто ... го оставям на мечтателите. Първо, какво пречи и сега който иска да търгува с Китай, а ако иде реч за политика, какво ще ставаме, китайска провинция ли!?

Г.Марков, обещава, че ще сваля правителството и други трудно възможни работи. Това обаче президента не го може, веднъж като е назначено. Може да извърти някоя игра, но веднъж назначено, правителството му е през .... дали президента ще го сваля. Това той може да направи само в съюз с някоя политическа сила в парламента, а Г. Марков не е в такъв. За него ще гласуват по-образовани хора, искащи промяна но недкорай осъзнаващи нещата.

Петър Берон смени толкова политически лица, че е трудно предвидим. Ще стои несериозно на президентския пост.

Професора с националната доктрина..... нищо не мога да кажа, както и повечето хора, предполагам. Какво ще правят 1 000 000 молдавски българи в Странджа? АКо някой иска, и сега може да дойде и да купи там земя за 5000 лв., ма никой не идва. Ако идва, то идва в градовете да работи, а за какво да идва тука, като живота у нас и в Молдова е същия, а там българите си имат достатъчно имоти, работи и пр.

Бай ви Волен със суровото изражение, ако го изберат, най-вероятно ще:

1/ почне да върши страшни глупости, скандализирайки европата;

2/ ще се промени неузнаваеми, но ще подеме някоя и друга словесна кампания, колкото да не бие спирачки изведнъж.

Нито мафиоти, нито цигани, нито никого не може да вкара в затвора, щото в България президента с това няма нищо общо.

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Тук вече грешите,за това че Волен няма да се промени свидетелствува влизането му в народното събрание,същото казвах и тогава ,,той сега като захапе депутатското кюфте и се качи на депутатския мерцедес ще забрави какво е говорил,,.Да-ама не Волен се отказа от охраната на НСО,отказа депутатските коли и всички облаги от властта.И понеже се оказа че Волен Сидеров е принципен почнаха да му спрятат активни мероприятия като това на Пикаещия във фонтани на магистрала тракия.

А президента може да вкара хора в затвора.Той разполага с достъп до информация, и когато тази информация бъде изнесена в медиите няма как дори ония дебелокожи идиоти от съдебната система да не предприемат нещо.Той може и правителството да свали,най малкото като предизвика митинги ная опозицията.

А Неделчо Беронов това не може да го направи.Агент Николай пък е направо безсилен защото зад него не стои никой,то това ще се види на изборите когато за него гласуват 1-2%.

ПОБЕДА АТАКА ПОБЕДА АТАКА

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
И ти го даваш "всички са маскари". Т.е., същата гореспомената черногледа грешка.
За едни избори пропуснах възможността да трябва да гласувам, дори кандитата и Партията да са само едни. Кой знае защо обаче нямам желание да поправя тази историческа несправедливост и да се включа в електоралната маса на олимпийския принцип - не е важно кой ще спечели, важно е да гласуваш.

Ако Волен стане президент НАИСТИНА ще вкара хора в затвора,не се съмнявайте.
Ами не знам, ама до сега само е вкарал хора, които са за в затвора в парламента - като Кузов и Чернев.

Той е единствения български политик в когото виждам хъс,желание да направи нещо
Ами в Суходол като отиде да подкрепя протестиращите направи нещо - щом се появиха полицаите ... офейка. Та като стана дума да прави нещо се сетих, че отдавна не съм напомнял, че на парламентарните избори спекулира с нещастието на онкоболните и още нищо не неправил за тях.

Така трябва да изглежда истинския политик,със сурово изражение,човек който и на йота не отстъпва от принципите си.
Като Фердинанд дето ни е докарал 2 национални катастрофи. Ако е бил малко по-гъвкав сега щяхме да имаме излаз на Бяло море + Босилеград.

Така трябва да се държи истинския политик гордо и дори ако щете малко надменно,да казва истината в очите а не да мънка и да говори с дълги и абсолютно неясни фрази.
Като на парламентарните избори го питаха кои е включил в избирателната листа не само не мънкаше, ами направо си мълчеше. И това на сайта на "Атака" - пък какво остава за другаде.

Другите политци се държат като девойки (съвсем не искам да обидя момичетата),говорят и се държат точно като хомосексуалисти с едни дълги протяжни изказвания в които не казват нищо,с едни благи гейски усмивки...
Аз все се чудя как точно Болен е калесвал Кузов за депутат. :head_hurts_kr:

така ще стане и с Бат Бойко
Бат Бойко като борец с мафията - това е трудна борба, защото е най-трудно са бориш със себе си.

Ако се избере Беронов, като цяло той ще изобрази известна солидност и сериозност. Възрастта му е напреднала, засега се държи.
Беронов изглеждаше сериозна кандатура, но бързичко доказа че не е. Още в началото се забърка в тънките сметки на Костов, ама последния не си прави сметка, че така както я кара, като се издъни за пореден път на изборите, друг ще се възползва от това, дето върши Неделчо.

Петър Берон и Стела - тея ги пропуснах. Участието на Банкова е интересно - тя като бате Бончо също се е овъргаляла в повечето партии и коалиции. Както се казва: "Американците си имат Стелт, БКП си има Стела". Поредното изплуване на червената подводница "Стела" показва, че БКП се готви за удар. Най-вероятно ролята на двойката е объркваща - Беронов:Берон, казват, че даже бате Бончо копирал външния облик на предиборния сайт на дядо Недьо. Сходство в имената, а и Берон беше лидер на СДС - най-вероятното двойката има за цел да внесе объркване в синия електорат и да дръпне от Беронов бюлетини (объркване коя е синята бюлетина). ;) От там Гоце и Болен на балотаж и пълна победа за Гоцето.

Но антисоциалната политика на правителството вероятно ще нанесе сериозен удар върху червения електорат - доста може да не идат да гласуват или да се пренасочат към Болен. А пък ме съмнява Гоцето да се опита да заздрави позиции като направи "Боянска ливада" на Станишев и го замени с "истински" "достоен" премиер.

:hmmm: И все пак някой от управлящите ще бъде сменен в края на тази или началото на следващата година. ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Трябва да има такъв човек като Волен, но не мисля, че трябва да се слага на такъв висок пост. Той нека си седи и да тормози от ниското това е неговата работа да ги критикува и така онез от горе ще внимават повече, но той да застане на чело на държавата...НЕ, не мисля, че е добре.

6ce70c78271155c53664e1fc7d1a66dd.jpg15239e24f0c9895f65928a99469a28e6.jpg

А Нели Топалова я гледах в едно предаване по НоваТВ и не можа да отговори на въпроса: "Кой е първия президент на България" Започна да говори съвсем други неща...няколко пъти я прекъсваха и накрая се обърнаха към Мария Иванова и тя каза някакво име дето за пръв път го чух тогава и чак тогава водещия Георги Коритаров отговори на въпроса. Двете кандидатки за вицепрезидент после казаха, че наят отговора, но не са искали да отговарят на подобни въпроси...доста интересно беше как си игра с тези бъдещи вицепрезидентки...и те ще стават на чело на нашата държава...ХА, а незнаят кой е първия президент... :doh:

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Беронов изглеждаше сериозна кандатура, но бързичко доказа че не е. Още в началото се забърка в тънките сметки на Костов, ама последния не си прави сметка, че така както я кара, като се издъни за пореден път на изборите, друг ще се възползва от това, дето върши Неделчо.

И как доказа? Че то това за "сметките" може да се каже за всеки един. Много сериозен и авторитетен си е човека, само годините му са напреднали.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
само годините му са напреднали.
Тези дето ще пуснат бюлетина за него не е много ясно за какво точно гласуват - за президент или за президенско погребение.

Много сериозен и авторитетен си е човека
- би било така ако не го переше така яко склерозата. Какво сериозно има в това да дрънка глупости как щял да уволнява правителство, да свиквал ВНС и да разпускал парламента. Президента такива неща не може да прави. И Неделчо като председател на Конституционния съд (ако си беше с ума) би трябвало много добре да го знае. Още не станал президент и почнаха познатите лафове: "Таз година завод за полупроводници, догодина за цели проводници", "Откривам асамблеята "Знаме на труда", "Скъпи студенти, честит ви празник 8 март"... :laugh:

И как доказа? Че то това за "сметките" може да се каже за всеки един.
Ами като не гласува в Конституционния съд. Като президент би му се налагало да взима много пъти важни, а понякога и съдбоносни решения. И ако пак ще излиза с номера, че нямало да прави нищо, защото щели да го упрекнат, че действал политически - е, защо ни е такъв президент, дето заради няколко лафа казани от някой от БСП ще изостави страната на произвола на съдбата й.

Друг е въпроса, че Беронов се въздържа от гласуване не за да не бъде упрекнат, че действа предизборно, а за да не бъде премахната една недемократична разпоредба, която обаче доста допада на авторитарните мераци на мургавия Командир. :P

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Тези дето ще пуснат бюлетина за него не е много ясно за какво точно гласуват - за президент или за президенско погребение.

- би било така ако не го переше така яко склерозата. Какво сериозно има в това да дрънка глупости как щял да уволнява правителство, да свиквал ВНС и да разпускал парламента. Президента такива неща не може да прави. И Неделчо като председател на Конституционния съд (ако си беше с ума) би трябвало много добре да го знае. Още не станал президент и почнаха познатите лафове: "Таз година завод за полупроводници, догодина за цели проводници", "Откривам асамблеята "Знаме на труда", "Скъпи студенти, честит ви празник 8 март"... :laugh:

Ами като не гласува в Конституционния съд. Като президент би му се налагало да взима много пъти важни, а понякога и съдбоносни решения. И ако пак ще излиза с номера, че нямало да прави нищо, защото щели да го упрекнат, че действал политически - е, защо ни е такъв президент, дето заради няколко лафа казани от някой от БСП ще изостави страната на произвола на съдбата й.

Друг е въпроса, че Беронов се въздържа от гласуване не за да не бъде упрекнат, че действа предизборно, а за да не бъде премахната една недемократична разпоредба, която обаче доста допада на авторитарните мераци на мургавия Командир. :P

Хи-хи, това може да е добър политически виц. Възрастта обаче сама по себе си нищо не значи, а от изложеното от тебе нищо конкретно не може да се извлече. Кога, какво, точно къде бил казал?

Един съдия има право на всякакво становище и това е то смисъла на съда. Не може никой да се упреква, още повече пък, че не става ясно за кое конкретно решение говориш.

Май излиза така, че само напредналите години се ползват за упреци, но това само по себе си не е аргумент.

Рейгън беше на 70, когато стана президент и на 78, когато напусна, и впрочем каза на 17 години по-младия от него свой опонент:

"Аз няма да правя проблем от младостта на опонента си" :w00t:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

KG125 сравнението с Рейгън не беше особено уместно, въпреки, че има прилика в някои отношения. Не бих гласувал за Беронов, първо заради целия пазарлък, дето разиграха с Костов и Борисов. По- вероятно е когато отново да започне пазарлък. Ако правителството падне, то Борисов 100 % влиза в парламента, след което ще се получи същото положение, както и миналата година. Ако това стане, то ще бъде в съдбоносен момент и ще го ядем целия.

Второ, казваш, че възрастта не е от значение? Е не мога да се съглася, смъртта на президента по принцип е събитие, което внася смут в държавата за известен период от време. Пък и Galahad вече няколко пъти се опита да ти обясни, че Беронов, ако не заради годинките, то заради нещо друго разтяга такива локуми, че да ти потекат лигите направо.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

А, не не, не сравнявам с Рейгън! Сакън. Само давах пример за възрастта. Пазарлъците у нас са естествени, такива стават и по света.

Пак да кажа аз - ако се търси идеалното в ситуацията, няма да се намери и Първанов печели служебно /както и най-вероятно ще стане - комунистите ще гласуват, останалите няма/.

Гледа се най-доброто от наличното, това е, което искам да кажа. То ако питаш мен, цялата политическа пасмина на България трябва да се измете, но това е утопия. Затова и не би трябвало нещата да се гледат от такава гл.т.

Па накрая, ако ще влиза ББ в НС, да влиза. То се видя.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Ценното на момента е че поне вече има възможност за някаква дискусия.

Трагичното /за мен е весело/ , че в един момент сините ще им се наложи да гласуват за Първанов, което ги поставя там , където са и винаги са били .

А на бедната ни държава няма да е излишно малко разтърсване, изход от апатията. Просто за последните 15-16 години се превърнахме в един Медиен продукт, създаден от нашите пари. Няма да е излишно известно самочувствие и вяра че това е така и това, което правим е от значение. Така че аз ще действам изолирайки медийните атаки към съзнанието ми, защото са продукт единствено на парите..

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Точно така е, медиен продукт с нашите собствени пари. И глави, бих казал :whistling:

А разстърсване няма отде да дойде.

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Той бате Бойко че ще влезе в НС ще влезе,обаче не виждам какво ще направи...Ако Волен стане президент най малко сериозно ще размъти онова вонясало блато наречено кой знае защо ,,политическа класа,,.

Беронов е част отн тази класа,нищо не може да направи.

Иначе той е най читавия след Волен Сидеров.За агент Николай изобщо не си струва да се говори,камо ли за агент Гоце.

Важното е всички да отидат да гласуват за да не стане Гоце отново президент,защото тогава и правителството ще се бетонира.

П.П. Викам да пусна отделна тема за социологическите проучвания и кой какви шансове има,но да е по информативна да не се губи сред многото изказвания тук.

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

ataka.jpg

Волен Сидеров: Като държавен глава ще работя за: Печат Имейл

1. Обявяването на ДПС за неконституционна партия в нарушение на чл. 11 ал 4 от Конституцията – чрез сезиране на Конституционния съд.

2. Смяната на това продажно и небългарско правителство с българско, национално отговорно – чрез сезиране на Конституционния съд и вето над законите на кабинета.

3. Привличането и настаняването на около 2 милиона българи зад граница у нас - чрез правомощията на президента да дава гражданство.

4. Връщане на 10-те милиарда долара, които Турция ни дължи за имотите на тракийските българи от 1913 г. – чрез правомощията на президента да представлява България в международните отношения.

5. Сваляне на новините на турски от държавната телевизия БНТ - чрез квотата на президента в Съвета за електронни медии

6. Възстановяване на държавността и търсене на отговорност от мафиотите, като създам специално бюро за разследване и връщане на откраднатите капитали от българския народ – чрез спецслужбите, подотчетни на президента.

7. Защита на българския производител и предприемач в условията на членство в ЕС – чрез директно лобиране пред чужди контрагенти.

8. Спасяването на доказано безопасните реактори на АЕЦ “Козлодуй” – чрез директно лобиране пред кръгове в Евроструктурите.

9. Провеждане на референдуми по важни въпроси: чужди военни бази у нас, членство във военни блокове, политически съюзи и изпращане на наши войски зад граница - чрез правомощията на президента да прави предложения пред Народното събрание.

10. Изобличаването на всички далавери, извършени от досегашни правителства и свързани с тях силови структури – чрез правомощията да получава информация от всички служби и чрез правото на президента да прави преки обръщения към народа от националните медии.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Проблемът на България е, че е не 1/2, ами 1/6 "президентска република" /иначе я наричат парламентарна, но тя и това не е/.

Президентът има право на вето, но то е т.нар."отлагателно вето", т.е. с него не се спира определен закон, за да се потърси по-голямо мнозинство за гласуването му /и тъй като обикновено не може да се събере, обикновено законът се блокира - това е едно добро проявление на разделението на властите/.

Нашето обаче само връща закона за повторно гласуване и НС така или иначе си го гласува.

Или, чрез тази си функция президента нищо не може да осуети, а само може да декларира, че не е съгласен и да върне нещата на депутатите да поумуват още малко, т.е. да подрънкат още малко глупости в защита на решение, което са си взели лобитата в "кулоарите".

Конституционният съд вече се е произнесъл по ДПС. Като се имат предвид квотите там, пак същото ще се получи, ако въобще се стигне до гледане.

Нито със споменатото по-горе вето, нито пък чрез КС правителство може да се свали. Само НС може да направи това и никой друг.

За да даде президента гражданство на някого, той трябва да дойде и да го поиска. Единствената причина, поради която някой иска гражданство в България е влизането й в Европейския съюз. Ако България започне да иска ревизии на положението с АЕЦ /не, че няма да е права, но тя просто няма силата да се пребори с мощните лобита в самия ЕС и на прага на последния просто не е в позицията си да прави това- само Костов успя но малко да защити нещо донякъде/, това ще разклати влизането в ЕС, което значи, че никой няма да ще да идва насам.

Толкоз по въпроса за двата милиона българи, които се предполага да оставят домове и имоти в Молдова и Бесарабия и Банат и да дойдат тук да живеят в какво? В спешно новопостроени два милиона жилища?

Как ще накараме Турция да плати не 10, а 1 милиард долара? Ами ако предяви насреща сметката за Балканската война?

Мафиотите - да, може службите да вземат, че да разработят някой мафиот до степен да му лъсне г..а; дали обаче президентът контролира съда? Тъй че, не негова е последната дума и на никой никаква отговорност няма да може да се потърси.

При референдум за чуждите бази България ще си остане със своята армия. Заобиколена от съседи, почти всеки с 5 пъти по-голема армия, към единия от които, който е с 10 пъти по-голяма армия тя ще е предявила токующо претенция за 10 млрд. долара....

С други думи, нищо не може да направи от обещаното Волен от позицията на президенстката институция. За такова нещо му трябва властта в НС, защото България е парламентарна република и там точно се решава всичко.

И тъй, сега ли е време за несопосани революции?

Link to comment
Share on other sites

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...