Отиди на
Форум "Наука"

Гигантско настъпление на Интернет бизнеса


apostol

Recommended Posts

  • Потребител

ГИГНТСКО НАСТЪПЛЕНИЕ НА ИНТЕРНЕТ БИЗНЕСА

Според едно проучване на IAB (Internet Advertising Bureau) през 2010 година Интернет окончателно ще измести телевизията по приходите от реклама. По данни на същата организация през 2006 година приходите от реклама в Мрежата за първи път ще надхвърлят 4 милиарда долара за едно тримесечие!

Тази година е уникална и по един друг показател. За първи път за реклама в Интернет ще бъдат дадени повече пари, отколкото за вестникарски реклами! В момента Мрежата държи 10% от всички рекламни бюджети, докато вестниците държат 11 %.

Във Великобритания постъпленията от реклама в Интернет вече надхвърлят приходите от реклама в радиото, списанията и билбордовете. Досега приходите от реклама онлайн са донесли 917 милиона лири стерлинги (около 2 милиарда и 700 милиона лева)!

Очаква се за цялата година тази сума да стигне 2 милиарда лири!

Как стоят нещата в САЩ? За първото полугодие на тази година рекламите в Интернет са генерирали цели 7, 9 милиарда долара! Това, разбира се, е един истински рекорд! Всички специалисти в бранша са единодушни: очертава се един истински нов бум на е- бизнеса.

Водещ дял в областта на Интернет рекламата се пада на платеното търсене, откъдето са дошли близо 50 % от приходите. Една четвърт пък идва от познатите дисплейни реклами.

Най- много пари за реклами онлайн харчи финансовият сектор, не остава по- назад и индустрията за подбор на кадри. В тази игра все по- сериозно се намесва и автомобилният бизнес, който в момента генерира 14 % от всички приходи.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

С 84% ще скочат разходите за интернет реклама в света до 2008 г.

Очаква ни бъдеще с големо нарастване на интернет потребителите и големи приходи от мрежата. Скоро няма да надминем телевизията, но може и това да стане в бъдеще.

Големите пари все още вартят гиганти като Google, Yahoo, MSN и Amazon. Но и България има какво да каже в тази насока. Имаме сайтове, които покриват голем брой потребители и така печелят не малко пари. Има още много какво да се желае както от нашия нет така и в глобален мащаб.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Много е жалко, че България е малък пазар, т.е. рекламата няма физически шансове да се разрастне много. Ето например bgdev - това което печелят от реклама, може да стигне за заплата на 1,5 човека. Т.е. това са смешни пари.

Е, има и сайтове, които печелят доста повече, но работата при тях е друга. Те харчат огромни средства за реклама, след което печелят от предоставяна на техните сайтове реклами. Т.е. формулата е добре известна - "пари при пари отиват".

Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Примера за bgdrv е уместен. Все пак хората може и много неща да предоставят ако имат възможност, но такава не съществува при все, че няма пари и човешки ресурс за осъществяването й.

Ето ако при нас имаме поне двама човека, на които да плащаме, то сайта ще се покачи значително от страна на материали и качество. И ще предлагаме и допълнителни услуги, но ние нямаме пари дори да покрием простите си разходи. Времето ще покажи какво ще се случи с нас :)

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...