Отиди на
Форум "Наука"
Р. Теодосиев

Какво е Wordpress и как да си направим сайт в няколко стъпки?

Recommended Posts

wordpress.png

Много хора си мислят, че да си направиш сайт е трудно и това обезателно е скъпо и бавно завнимание. Истината всъщност е, че в момента всеки може да създаде собствен сайт при това без да има допълнителни знания.

WordPress е система, която ни позволява да създаваме блогове и сайтове, може да се използва чрез инсталиране на WordPress на собствен компютър, сървър или хостинг.

С WordPress лесно и бързо се добавя текст, снимки и видео, пишат се статии и се създава съдържание.

Цитирай

Красив дизайн, мощни функции и свободата да създадете каквото пожелаете. WordPress e едновременно безплатен и безценен.
https://bg.wordpress.org/

WordPress е система за управление на съдържание или CMS система предлага лесен и интуитивен административен панел, с  който може да се справи всеки. Същевременно отвореният код предлага голяма свобода на специалистите, които могат да модифицират изцяло всичко, което си пожелаят. Това прави тази система толкова предпочитана и лесна за използване.  WordPress се използва за създаването на 26,3% от всички сайтове в интернет, а цялата система предлага огромен набор от безплатни и (относително) евтини шаблони, наречени „теми“ (themes) и разширения (plugins).

wordpress-logo-stacked-rgb.png

Много от сайтовете за lifеstyle, адвокатски кантори, медицински услуги, хотели и други използват WordPress за своя платформа, но също така и сайтове като The New Yorker, BBC America, Bloomberg Professional, The Official Star Wars Blog, MTV News, PlayStation.Blog, Microsoft News Center и много други.

Високата популярност се дължи на това, че WordPress предлага:

-          Възможност за публикуване с помощта на програми от трети страни;

-          Лесно инсталиране и конфигуриране;

-          Поддръжка на RSS, Atom, trackback, pingback;

-          Подключаеми разширения (plugins) с уникално проста система за взаимодействие с кода; поддръжка на така наречените „теми“, позволяваща лесна промяна както на външния вид, така и на начина на представяне на данни;

-          „Темите“ са реализирани като набор от файлове-шаблони, което влияе положително на скоростта и гъвкавостта;

-          Огромни библиотеки от „теми“ и „плъгини“;

-          Зададеният архитектурен потенциал позволява лесното реализиране на комплексни решения.

WordPress разполага с над 45 000 разширения, онлайн магазини, галерии, директен мейлинг, форуми, данни за посещения и още много други.

Всичко става лесно и бързо, тъй като цялата система е преведена на български език и може да се ориентирате с всяко едно поле, администрацията на WordPress, е това място където правите редакции по сайта, създавате категории, страници и избирате темата (изгледа) на вашият сайт или блог. Всичко се променя лесно и бързо само с няколко щраквания на мишката.

Най-важното нещо на един сайт е как изглежда той. Чрез администрацията на WordPress може да избирате между стотици безплатни теми (themes) и да променяте начина, по който изглежда вашият сайт. А чрез почти неограничените възможности, които ви дават разширенията или така наречените плъгини (plugins) може да добавяте допълнителни функционалности, джажи, онлайн магазини, форуми и много други. Например може да създадете галерия със снимки, иконки на социалните мрежи, форма за абонамент и много други.

Възможностите на WordPress не свършват до тук, ако ви се налага да работите с други хора или да дадете достъп до администрацията на вашия сайт, то може да го направите без се притеснявате, че някой ще вземе контрола на сайта или блога. В WordPress има 6 вида потребители: Super Admin, Administrator, Editor, Author, Contributor и Subscriber и всеки от тях има различни права. Всеки от един от тези потребители получават различно ниво на достъп, например, човека който пише статии не може да редактира дизайна.

С плъгина User Role Editor това става лесно и бързо, в тази тема ще споделя някои от най-полезните и популярни плъгини, които ще направят работата ви с WordPress лесна и удобна.

 

  • Харесва ми! 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

За мен това е една уникална система, с която можеш да направиш почти всичко много лесно и бързо!

За да имате добре работещ WordPress сайт то трябва да имате правилните добавки и да знаете за какво служат, тъй като при работа с WordPress постоянно искаш да надграждаш и тук идват плъгините.
В следващия списък ще използвам вече дадените плъгини от Predpriemach.com с малко промени и добавки от моя страна, които аз използвам и смятам за важни:

1. W3 Total Cache - един от най-добрите кеш плъгини, който предлага неограничени възможности за конфигурация, както и ниско натоварване на сървъра ви. И нещо интересно от кухнята: Обезвредена пролука в W3 Total Cache
2. WP-PageNavi - най-добрият плъгин за странициране
3. Like-Button-Plugin-For-Wordpress - добавка, която ви позволява да добавите Like бутон на вашата страница. Това може да бъде както автоматично, така и ръчно с шорткод в статиите ви. С него идват и няколко джаджи, които мисля ще са ви полезни.
4. Article Templates - това ви позволява да създавате темплейти за статиите си. Не ме разбирайте погрешно - темплейта на страницата е такъв, какъвто сте избрали, но просто ако имате подобни по съдържание статии и ви се налага всеки път да добавяте еднакъв тип информация, като да речем изпълнител, стил, година, може да си го зададете като темплейт, а в последствие само да добавяте необходимите стойности.
5. JavaScript to Footer - прехвърля всички javascript-ове от добавките ви от head в footer-а на темплейта ви. По този начин сайта ви зарежда няколко пъти по-бързо, поради липсата на забавяне, докато се теглят скриптовете, които така или иначе не са нужни при първоначално зареждане на страницата. Имайте предвид, че някои добавки правят проблем с това и работят некоректно или не работят, за това трябва да добавите тези скриптове в списъка с иключените от прехвърляне скриптове.
6. Style Box - добавка към интерфейса ви. С малки корекции ще може да постигнете желания ефект за "кутийка" с текст. Разгледайте скрийншотите.
7. WP Keyword Link - добавете желаните от вас думи, както и връзката към тях и добавката автоматично ще създаде връзки във всяка една от публикациите ви, ако намери тази дума. (Има полза за сео)
8. The Welcomizer - страхотна добавка, която може да даде "жив" вид на всеки един от елементите в сайта ви, стига да разполага с ID таг. Вижте демото и ще разберете за какво идва реч.
9. Tabber Widget - предполагам на всеки му се е случвало да иска да добави повече джаджи, но не му е стигало пространство. С тази добавка може да ги разпределите на различни "табове", като може да редактирате вида им, чрез css файла.
10. Platinum SEO Pack - наследника на All in one seo pack. В пъти по-бърз, в пъти по-добър, в пъти по-малко натоварване на сървъра. 
-----
11. Constant Footer - позволява ви да "залепите" съобщение във най-долната видима част на сайта ви. Нещо като това, което правят от vbox в началото, но по много по-приветлив и не толкова натрапчив начин. Помага, ако търсите събскрайбъри за блога.
12. A to Z Category Listing - доста полезна добавка, позволяваща ви да изведете на определена страница списъка ви от категории с тяхното описание, както и връзки към статии в тези категории. Ще свърши работа (предполагам) за доста нишови сайтове, както и сайтове за рецепти, техника и т.н. - т.е. сайтове с правилна йерархия и нужда от бърза и лесна навигация. Имайте предвид, че добавката не работи out of the box. Трябва да създадете ваш custom template и да ползвате структурата на стандартния ви сайт, а вътре в него да добавите функцията извикваща добавката.
13. J Shortcodes - добавка за вграждане на бутони, като се ползват кратки кодове (shortcodes). MUST HAVE за голяма част от сайтовете. Разгледайте скрийншотите и секцията с ЧЗВ за повече информация.
14. Permalink Finder - не губете най-важното от вашата структура, ако пожелаете да смените начина по който се структурират вашите статии/страници/категории/етикети. Безкрайно съм доволен от тази добавка - прави всичко автоматично (301 редирект) от стария адрес към новият, без да създаде какъвто и да е било проблем (тествано със структура на английски и български от типа /%date%/%postname%/, /%post_id%/%postname%/, /%postname%/, /%category%/%postname/, /%post_id%/%category%/%postname%/)
15. Word Replacer - полезна добавка с която можете лесно по зададен критерий да променяте дадена дума. Върши работа както за сео, така и против спам. Така на пример се борите за по-горна позиция за думата Магазинче, но имате прекалено много статии, а и ви мързи да удебелявате думите докато пишете статиите. С тази добавка може да зададете думата като търсен стринг и той ще бъде заменен от въведения съответстващ на него такъв, т.е. <b>Магазинче</b>, както в публикациите, така и страниците, а също и в коментарите.
----- 
16. Network Publisher - добавка за автоматично постване в букмаркинг сайтове(около 30 са), нещо като onlywire и ping.fm плъгините, но с повече опции..
17. GoCodes - скъсяване на дълги линкове, или за маскиране на афилиейт линковете..
18. WP No External Links - външните линкове ги прави вътрешни, полезна в борбата срещу спама
19. Dagon Design Sitemap Generator - прави страница за сайтмапа юзърфриендли - демо
20. FAQ-Tastic - добавка за лесно създаване на FAQ (Frequently Asked Questions) страница
21. CopyFeed - следи кой ви краде content-а със помоща на digital footprint, който му задавате, IP на крадеца, и дава баклинк към original сайта...
22. LiveZilla - Chat – Live Chat, Support, Sales два плъгина за чат, live support, не е плъгин за WP, но лесно се интегрира, 1 код в text widget и готово
23. Related Posts Thumbnails - името говори достатъчно, трябва само 1 качен pic да има в поста за да му направи thumb. по-красиво стои от related posts или YARP
24. Robots Meta - задължителен, в комбинациа с platinum seo и headspace2, е 90% от on-page seo-то
25. TweetMeme - retweet бутон
26. WP Hide Post - добавка за скриване на пост от homepage(category,tag,author page...)
27. WP htaccess Control - вградени разни опции за htaccess( редиректване, error pages, mod deflate...)
28. SEO Smart Links - автоматично линква keyword в поста ти към друг пост релейтед с keyword-а
29. SEO Friendly Images - добавя автоматично тайтъл и алт таг към снимката
30. Login LockDown - security добавка, ограничава достъпа до wp-admin панела след X брой опити от 1 IP
31. Widget Logic - контролира в коя/и страница/и да се вижда определен widget
32. EasyPayPal - интегрира пейпал...повече инфо в сайта на плъгина
33. Heatmap - plugin monitor user mouse movement and clicks, хитро е, за да видите къде кликат/гледат/се задърйат потребителите за сплит тест..
34. Page Peel - тия реклами дет се отварят от горната-дясна част на сайт
35. SEO SearchTerms Tagging 2 - линква постовете със recent search terms, random search terms, popular search terms, от самия пост или от widget
36. WP Auto Tagger - създава автоматични тагове, взависимост от съдържанието..
37. Contact Form 7Easy Privacy PolicyWP Disclaimer, - плугини за контакт форма, privacy policy и disclaimer..
----- 
38. Comments Cleaner - изчиства беклинковете в коментарите
39. Wordbooker - автоматично споделя във фейсбук новите постове както в личния профил така и във фен страницата на блога ако има. Също моще да добавя like and share бутони към фейсбук
40. All in One Adsense and YPN - добавя автоматично адсенс, където си искаме из сайта (постове, страници) и с каквито си искаме размери, брой и цветове
---------------
41. Multiple Category Selection Widget - адски полезна добавка за търсене в категории, по-точно доста категории. Посетете линка и ще разберете за какво става дума.
42. SplashGate - отново прочетете описанието в линка. Удобно е за промотиране на продукт/клип/промоция на нещо си, без да нарушавате структурата на сайта.
43. LoadedPress Show More - добавка само за естетите. Защо ви е да показвате целия текст на незаинтересовани хора, като по този начин ви бягат рекламите към футера? Имате съдържание, което се вижда от паяците - това е важното за вас. С тази добавка ще може да скриете част от текста, като само заинтересованите (кликналите на Read more ще го прочетат). Тук е малко спорно дали се влиза в разрез с политиката на гугъл, така, че експириментите са си на ваша отговорност (search for cloacking)
44. Div Shortcode - най-полезната добавка на която съм попадал! За голяма част от четящите темата, едва ли ще е полезна, но дизайнерите определено ще знаят за какво да я ползват, а и как. От както попаднах на това - имам пълна свобода на стилизирането на която и да е било публикация!

---------

45. Hyper Cache Extended - полезен кеширащ плъгин създаден от българин. Аз лично го използвам и редовно чета добри отзиви за него, най-вече от потребители на споделен хостинг.
46. All In One WP Security - плъгина позволява да променяте URL-то към админ панела и така да предотваратите атаки към вас, също така има много защити към самият WordPress.
47.Better WordPress Minify - позволява ви да минимизирате вашите CSS и JS файлове за по-бързо зареждане на страниците в сайта. Този плъгин е много адаптивен и лесен за използване.
48. Ad Injection - позволява ви да вмъкнете реклама навсякъде в страниците и публикациите с много възможности.
48.  Booster for WooCommerce - много полезен плъгин за всички, които използват WooCommerce.
49.  Loco Translate - този плъгин ви позволява да преведете всяка една част от WordPress на Български (или друг език).
50. Max Mega Menu - позволява да се създаде Мега меню, лесен и удобен за използване.
51. Meta Slider - добавяне на Слайдер както в началната страница така и във всяка друга страница и пост в WordPress.
52. Resize Image After Upload - лесен и удобен плъгин за оразмеряване на всички изображения, които качвате.

И вчера излезе новата версия WordPress 4.9 – с нова джаджа и по-добър редактор на външния вид (Customize).

  • Харесва ми! 1
  • Благодаря! 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Най-интересното от WordPress версиите, от началото до версия 4.9 

Продължаваме с историята на WordPress, като я допълваме с най-интересните промени и нововъведения от всяка версия и любопитни данни и статистики, в картинки.

Освен подобряване на външния вид на началната страница (темата) и админ панела, от първата версия 0.70 до настоящата 4.9 подобренията в WordPress са неизброимо много. Затова в тази историческа статия сме извадили само най-интересните и големи подобрения и новости в различните версии на WordPress.

След като Мат поставя началото на проекта WordPress, първите промени и подобрения, които се прилагат, включват и наложителни поправки на кода в index.php файла на системата. Тези поправки са продиктувани от желанието на Мат за прецизност и чистота на кода и придържането към стандартите, което е споделено и от Майк (другият отговорен за създаването на WordPress). Този подход към кода, както и стриктното придържане към стандартите и добрите практики, обуславя бъдещото развитие на WordPress през последвалите години на разработка.

Най-интересното от версиите от 2003 до 2017 – инфографика

https://blog.superhosting.bg/wordpress-versions-evolution-infographic.html

  • Благодаря! 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Superhosting публикуваха две много полезни статии свързани с помощни инструменти за спазване на GDPR.


WordPress 4.9.6 идва навреме с помощни функционалности за поддръжка на GDPR

Цитирай

WordPress 4.9.6 идва навреме с помощни функционалности за поддръжка на GDPR

Всеки собственик на уебсайт, в който се записват лични данни, се подготвя за новия регламент за защита и обработка на личните данни GDPR. Това включва разработки в сайта, които да добавят функционалности за специфична обработка на записаните в базата му лични данни, спрямо изискванията на регламента. За голямо щастие на всички, които използваме WordPress, разработчиците са се погрижили и във версия 4.9.6са вградили няколко функционалности в ядрото системата, които ще бъдат в помощ за изпълнението на някои GDPR изисквания.

Важно: Помощните функционалности в WordPress, свързани с GDPR, са за обработка на заявка за изтриване или експортиране на потребителски данни, както и създаването на специалната страница за „Политики за поверителност“. Функционалностите в WordPress за изпълнение на тези процеси в уебсайта, не изчерпват имплементацията на GDPR регламента. В случай че боравите с лични данни във вашия сайт, за да сте сигурни, че отговаряте напълно на всички изисквания на новия регламент, ви съветваме да се консултирате с юристите на вашата фирма.

Докато версия 4.9.6 на WordPress се подготвяше за пускане, всички плъгини и теми, които имат нужда от новите помощни функционалности на ядрото, вече трябва да са ги усвоили. Както е в случая новата версия 3.4 на WooCommerce.

Новата версия 4.9.6 на WordPress вече е налична и ако не сте спрели автоматичното обновяване на системата, ъпдейтът ще бъде приложен автоматично.

Помощните GDPR инструменти в WordPress

wordpress-4-9-6-gdpr-tools-02.png

В WordPress версия 4.9.6 са добавени основни функционалности за обработка на личните данни и инструменти, които ще помогнат на WordPress сайта да покрие някои GDPR изисквания като: потребителите трябва да могат да поискат данните си, в подходящ файлов формат, както и да поискат да бъдат забравени (анонимизирани, премахнати).

В WordPress 4.9.6 са добавени следните функционалности, в помощ за изпълнение на изискванията на GDPR:

Цялата статия: https://blog.superhosting.bg/wordpress-gdpr-ready.html

 

WooCommerce 3.4 с помощни инструменти за спазване на GDPR

Цитирай

В новата версия на WooCommerce 3.4 са добавени инструменти, с чиято помощ да направите вашия онлайн магазин GDPR съвместим. Чрез тези инструменти може да се обработват личните данни на вашите клиенти в магазина, и по-точно да се изтриват или експортират. Както и възможността при регистрация или поръчка клиентът да заяви съгласието си данните му да бъдат обработвани, както и да заяви желанието си да бъде забравен или да му се изпратят данните му в подходящ файлов формат.

Някои от новите възможности за боравене с личните данни в WooCommerce всъщност са възможни чрез вградените в ядрото на WordPress функционалности, налични от версия 4.9.6.

Още преди пускането на версия 4.9.6 на WordPress, екипът на WooCommerce са приготвили новите възможности за обработка на личните данни, които ще дойдат в новата версия 3.4. Екипът на WooCommerce е дори разработчик на някои от вградените функционалности в WordPress, като възможността за подаване на заявка за изтриване/експорт на личните данни, но повече информация за това можете да намерите в официалната блог статия по въпроса: How we’re tackling GDPR in WooCommerce core.

Версия 3.4 на WooCommerce се очаква да бъде пусната на 23 май 2018г.

Важно: За да може да се ползват новите функционалности на WooCommerce 3.4, задължително WordPress трябва да е обновен до версия 4.9.6.

Какво е GDPR

Казано накратко GDPR е регламент, който има за цел да улесни контрола на физическите лица върху начина, по който различни организации получават достъп и оперират с техни лични данни.

Добавяне на GDPR в WooCommerce

Има няколко основни елемента, които засягат обработката на личните данни от уебсайта, спрямо GDPR изискванията. И те са: клиентът предварително трябва да даде съгласието си данните му да бъдат обработвани, да може да поиска анонимизиране (забравяне) на данните му и да може да си ги изтегли в подходящ файлов формат, така че да може да ги предостави на друга фирма например.

Тъй като регламентът повелява поверителността да не е прикачена част, а да е в основите на дизайна/системата, WordPress вгради функциите за обработка на данните в ядрото си. Всеки плъгин или тема може да се възползва от тези вградени функционалности за обработка на личните данни, като заличаването им и осъзнатото съгласие на потребителите за извършването на тези процеси.

WooCommerce се възползва от вече добавените в ядрото на WordPress помощни средства за боравене с данните и процесите по обработката им. Но допълнително към това са направени промени по обработката на данни, свързана със специфични за онлайн магазина процеси като процеса по заплащане, въвеждане на данни при поръчка и други.

Важно: Пълните изисквания на GDPR са много и по-сложни, от това да можете да премахвате и експортирате личните данни на потребителите и да ги уведомявате за правата им върху обработката на данните им. В случай че боравите с лични данни, за да сте сигурни, че отговаряте напълно на всички изисквания на новия регламент, ви съветваме да се консултирате с юристите на вашата фирма. Ето и „10 практически стъпки за прилагане на Общия регламент относно защитата на личните данни“, съставени от Комисията по защита на личните данни.

Цялата статия: https://blog.superhosting.bg/woocommerce-gdpr-ready.html

  • Харесва ми! 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Виждам, че работиш по въпроса. :)

GDPR - колкото повече, толкова повече...

Мисля, че успях да приведа по новите изисквания един WordPress сайт . С наличните плъгини и подсказки в менюто наистина става по-лесно.

  • Харесва ми! 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Форума го оправих, сега съм на сайта и магазина, където наистина с няколко плъгина и съветите от интернет става по-лесно ;)

Кои плъгини използваш и за какви подсказки в кое меню?

Share this post


Link to post
Share on other sites

WordPress има много плъгини за предупреждение за "бисквитки". Аз си избрах този:

https://wordpress.org/plugins/gdpr-cookie-compliance/

Защото има добри възможности за промяна на стила.

Подсказването е в менюто на админ панела, както пише в статиите на Суперхостинг - за това какво да се включи в специалната страница за „Политики за поверителност“.

Според мен най-сложно е при магазините, защото тях най-много се канят да ги проверяват. Случайно разбрах, че трябва да се включи и това:

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/?event=main.trader.register

  • Харесва ми! 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Р. Теодосиев 

Написахте:

 

"Истината всъщност е, че в момента всеки може да създаде собствен сайт при това без да има допълнителни знания."

 

Наскоро ми се наложи да видя поредния сайт, направен на този принцип, т.е. без допълнителни знания... По-добре да не бях (докарах си инфарктно усещане понеже)...

Поради подобни гледки (натрупани във времето), считам, че WordPress е хубаво нещо, но все пак си иска определени знания, иначе... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Р. Теодосиев

Пишете:

"Понякога има и попадения, но важното е че всеки може да си направи сайт" 

На теория - да, но на практика (или поне моята такава) - не точно...

Ето какво имам предвид... Всичко е много улеснено от гл. т. "клик тук и тук и готово, имаш сайт, форум"...  До тук добре, но нататък... Сайтът примерно зарежда на http, защото: "това пък защо ми е и ами то аз не зная как да направя да се зарежда на https, не е ли платено това? " (изхвърля се от употреба http, някои от браузърите директно блокират такива сайтове, зареждащи на http и да, има и платено, но за нуждите на любителски сайт всъщност не е нужно да е платено и може да се направи безплатно), за Google Search Console и дума не става, понеже "какво е това пък сега"... Няма и подозрения за съществуването и на други елементарни неща като -

https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/

Плюс да речем, че няма и помен от GDPR, при което липсата може да доведе до глоби от 5000 лв нагоре (по данни от медии)... Липса на уведомяване за употреба на бисквити, което също е наказуемо по закон... 

От тук насетне най-често е: "ама защо сайтът не се появява в първата страница на гугъл?" (сигурно защото нямаше да е зле и да се поназнайва поне малко SEO)

И така нататък (още може да се изрежда, но спирам до тук)...

Като това до тук е без да навлизам в някакви кой знае какви сложни за научаване неща... Даже до коментар на сложните за научаване неща и не стигам умишлено, тъй като касаят не толкова любителските сайтове, колкото онези, предназначени за бизнеса... 

Крайният резултат е, че имаше един момент, когато много хора си направиха свои любителски сайтове, форуми... И сайтовете, форумите на същите тези хора никога не се развиха, никога не добиха посещаемост... Кои бяха изтрити от собствениците си поради което... Кои от тези на безплатните домейн и хостинг и до сега си "витаят" под формата на "зарязан боклук"...

В момента, заради въпросното опарване, че "не върви" (често вървящо със заблудата "понеже всички са във ФБ"), желаещите да си правят сами сайтовете и форумите, са доста малко...

Поради това и моята позиция е, че който иска да има хубаво направен сайт, форум и удоволствието да не му излиза прекалено скъпо, ще трябва да научи поне елементарните неща, касаещи изработката на сайт, форум... Иначе само ще си загуби времето... И парите за домейн и хостинг, ако избере платени такива, а не безплатни...

Редактирано от atheism
  • Харесва ми! 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

На теория всеки може всичко - както казваш - на практика нещата седят по различен начин.

Аз изхождам от моята гледна точка, че щом аз мога и всички могат. Всички сайтове, които имам, магазин "Читател" и този форум сам съм си ги направил, но мисля, че тук е мястото и да спомена колко е важно да имаш добър хостинг и адекватен съпорт. В това отношение искам да похваля Суперхостинг, тъй като те наистина не веднъж ми съдействаха за решаване на не един проблем.

Нещата в интернет вече се промениха толкова много, че наистина сам не можеш да се справиш с всичко и ако не знаеш елементарни неща като каква е разликата между http и https - то не трябва да се занимаваш.

Идеята на тази тема е по-скоро да се даде насока какво е Wordpress  и как чрез тази система създаването на сайт е доста лесна и вече има плъгини за всичко, но отново трябват знания за това какво се случва и как се случва.

  • Харесва ми! 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Р. Теодосиев

Поздравления за инициативата и за положения труд!

Присъединявам се и аз към хваленето на Суперхостинг... :) 

Подобно ги предпочитам, като се има предвид, че някога имах опит и с други фирми, предлагащи аналогични услуги, но... Суперхостинг си заслужиха да ползвам именно тях (с годините)... Заради доказаното качество и също и заради отзивчивия екип... Аналогично ги препоръчвам...

Редактирано от atheism
  • Харесва ми! 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Регистрирай се или влез в профила си, за да коментираш.

Трябва да имаш регистрация, за да може да коментираш.

Регистрирай се!

Регистрацията на нов акаунт в нашата общност е много лесно!

Нова регистрация!

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×