Отиди на
Форум "Наука"

Най-скъпите животни на планетата


mnogoznaiko

Recommended Posts

  • Потребители

Наскоро ексцентричната рок легенда Ози Озбърн плати 10 000 долара на търг за осемседмичен йоркширски териер. Скъпичко? Не съвсем в сравнение с цените, които се плащат за някои други домашни любимци. Всъщност Озбърн е платил доста малко, защото точно както с колите, чантите и бижутата, хората с дълбоки джобове харчат безбожни суми за животни.

Основанието за тези покупки може да варира от инвестиция в животно и неговото ДНК и перспективи за размножаване, до притежанието на уникално създание, или просто заради това да си имаш компания. От CNBC.com са потърсили някои от най-скъпите животни, които са били продавани или пък могат да бъдат купени.

?id=41699&sz=2

1. The Green Monkey ­ състезателен кон

Цена: 16 млн. долара

The Green Monkey, който е кръстен на голф игрище в Барбадос, показва, че сигурните неща не съществуват. През януари 2006, The Green Monkey е продаден на търг за 16 млн. долара, като става най-скъпият кон, купуван някога. Това, което го прави толкова ценен е родословното му дърво и скоростта му от 9,8 секунди за една осма от милята. За съжаление на собствениците The Green Monkey се оказва провалена инвестиция. В състезанията конят така и не успява да развие демонстрираната по-рано скорост и най-доброто му класиране е едно трето място, уточни Profit.bg . Конят е пенсиониран през 2008 г. и купувачите му започват да го използват само за разплод.

?id=41673&sz=2

2. Камила

Цена: 2,7 млн. долара

Всяка година хиляди камили се събират в Абу Даби за годишния камилски конкурс за красота. Точно там през 2008 г. принцът на Дубай шейх Хамдан бин Мохамед бин Рашид ал Мактум, купува 16 камили за 4,5 млн. долара. Най-скъпата камила е била на цена от 2,7 млн. долара. В Абу Даби притежанието на камили е белег на престиж за управляващия елит.

?id=41740&sz=2

3. Big Splash ­ червен тибетски мастиф

Цена: 1,5 млн. долара

Кучетата може да са „най-добрият приятел на човека”, но в този случай приятелят има доста висока цена. През март 2011 г. тибетски мастиф стана най-скъпото куче в света, след като бе купено в Китай за 10 млн. юана (малко над 1,5 млн. долара). Инвестицията на собственика обаче може да се окаже изгодна, тъй като развъждането на кучето може да бъде доста печелившо. Като цяло тибетският мастиф е известен с това, че е предан и свиреп. В миналото собственици на червен тибетски мастиф са били кралица Виктория, крал Джордж IV и Чингиз Хан.

?id=41629&sz=2

4. Missy ­ крава

Платена цена: 1,2 млн. долара

Тригодишната крава от породата холстен - Missy беше продадена за 1,2 млн. долара на търг в Торонто през 2009 г. Tя е втората крава в Канада, която се продава за над 1 млн. долара и петата в света, за която са платени повече от 1 млн. долара. Missy е закупена от двама купувачи ­ един от САЩ и един от Дания, които държат правата над генетично по-доброто є поколение. Очаква се през живота си Missy да има 75 малки.

?id=41626&sz=2
 

5. Deveronvale Perfection ­ овца

Цена: 378 000 долара

Deveronvale Perfection печели титлата най-скъпа овца в света след като бе закупена за 378 000 долара (231 000 паунда) на търг през 2009 г. Според експерти „перфектният” външен вид на Deveronvale Perfection включва добри крака, здрави и прави предни крака, добра задница и силна глава. Deveronvale Perfection може да ражда до 300 агънца годишно и още хиляди посредством изкуствено осеменяване, като всяко от тях струва между 80 и 165 долара.

?id=41700&sz=2

6. Lancelot - клонирано куче

Цена: 155 000 долара

Година след като любимият им жълт лабрадор ретривър Lancelot умира от рак, Едгар и Нина Ото посрещат в дома си клонирано копие на кучето. Калифорнийската биотехнологична компания BioArts International организира търг за клониране на куче и сем. Ото печели. Клонирането обаче не излиза евтино и семейството плаща 155 000 за тази възможност.

?id=41656&sz=2

7. Бяла риба ароуана

Цена: над 80 000 долара

Богатите рибни почитатели биха платили големи суми за да притежават рядка мутирала риба и идеален пример за това е изложението Aquarama в Сингапур през 2007 г. когато сумата от 80 000 долара е била предложена за бяла ароуана. Офертата е отхвърлена, а рибата вече не се продава. Този вид е считан за късметлийски в Далечния изток, но това, което прави тази риба толкова скъпа е белият є цвят, което е все по-рядка мутация за вида.

?id=41677&sz=2

8. Мрежести питони

Цена: 25 000 ­ 50 000 долара

Боб Кларк от bobclark.com, отглежда едни от най-скъпите змии в света и в момента разполага с такъв мрежест питон, който се продава за 25 000 долара.

?id=41668&sz=2

9. Котка ашера

Цена: 22 950 долара

Котката ашера може да бъде описана като минилеопард и се ражда от кръстосването на две екзотични котешки кръвни линии ­ африкански сервал и бенгалска котка, с обикновена домашна котка. Една от причините за високата цена на котката ашера е една много уникална характеристика. Тя е хипоалергична и поражда много малко алергии у хората. Размерът на котката, която може да достигне тегло от над 13 кг., също допринася към цената й.

?id=41642&sz=2

10. Палмово какаду

Цена: 15 000 ­ 20 000 долара

Палмовото какаду може да струва на някои любител на птиците между 15 и 20 000 долара. Други скъпи видове са папагалът макао и черното какаду, чиито цени са между 12 000 и 17 000 долара. Според експерти много от тези птици трудно се отглеждат в кафез, а окраските на някои видове са уникални, което допълнително оскъпява цената им.

Източник: http://www.politika.bg/article?id=23791

 

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор
On 12/9/2017 at 18:10, mnogoznaiko said:

Deveronvale Perfection може да ражда до 300 агънца годишно

И как ще стане това? Ако ражда така, цената платена за не я е просто жълти стоинки :) То се пада на ден по едно агне да ражда, тук таме може да си почива някоя събота или неделя.

 

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...