Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

По предложение на Р. Теодосиев, администратор и създател на форум "НАУКА", свеждам тази идея, като предложение за форумна среща наесен.

И така - мястото се нарича "ШУМЕНСКО ПЛАТО". Намира се над Шумен, през където и се стига до точката на събиране на един от хотелите.

Организира се доброволно от Пламенка Славова, два пъти в годината - пролет и есен. Пролетното се проведе преди 2 седмици.

Ето обявянето му, като предстоящо събитие

Ето снимков материал след провеждането му.

Есенното е месец септември или началото на октомври - още е рано да се кажат точни дати.

Изискването за участие са прости - обикновена заявка за участие, когато дойде време за организацията. Организаторката обявява това във ФБ-стената си и разпраща за някои специално ръчно направени от нея "покани".

Мероприятието се състои от два еднодневни похода, събота и неделя. Точката на тръгване и прибиране - е самият хотел в който са и нощувките. Хотелът е чудесен, с места за срещи и събирания, чудесна кухня. Събота вечер е нещо като "сборна вечеря" в самия хотел, за всички участници и на нея Пламенка предлага собственоръчно сготвени ястия по желание. Тя е вегетарианка и особено за хора с подобен избор за хранене ще е чудесно предложение. Отделно от това хотелът предлага стандартна храна и напитки по меню. Стаите в хотела са чудесни, самостоятелни 2, 3 или 4 места, всяка със СВ и баня, тераса. http://www.stariagrad.com/index_bg.htm.

За да не се налага да тръгвам от Пловдив много рано сутринта в събота, обикновено пътувам петък и вечерта нощувам в самия хотел. Доста от участниците правят същото - особено ако са по-отдалеч.

Походите почват ориентировъчно от 10.00 часа, и прибирането обратно е към 17-18 часа. Часовете в обявяването са примерни - те се изменят според обстановката, ситуацията и метеорологията. През целия ден се върви, като има много почивки, много лично време за хапване и отмора - сами ще видите на снимките някои от тях. Походът изобилства със скални образования, които са характерни за платото и местността. Много скални килии и параклиси, някои в естествени пещерни образования, други - изкуствено издълбани. На тия места се прави заседяване, за да могат всички участници сами да се качат, да огледат спокойно и всеки според интереса си. 

Походите нямат за цел да са натоварващи и екстремни и са подходящи за всякакви възрасти и тип туристи. няма проблеми да се взимат кучета, стига да има собствена организация за нощувката на животното - най-често в автомобила. Не съм наясно с тази част - тя тепърва може да се изясни, но съм виждал по снимките хора с всякакви породи кучета... рядко, но има. Все пак е въпрос на коректност собственика да има контрол над животното, а не да се стига до изгубване и да чака цялата група...

Шуменската крепост е на около 500 м от самия хотел. При интерес се посещава и тя, но за нея няма нужда от организация - всеки сам може да си го реализира.

================

При интерес нека се задават въпроси, като се чете от инфото по линковете.

Редактирано от ramus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Датата може и да се синхронизира с Дните на предците в Плиска 1-3 юни - http://www.avitohol.org/ДНИ-НА-ПРЕДЦИТЕ-ПЛИСКА-2018

На шуменското плато има доста интересни места, стига да знае човек къде иска да отиде. Освен тривиалните направления към скалните манастири при Осмар, Дивдядово и Хан Крум, има и доста укрепления от 20 век, които са заринати днес, но са на интересни места. А ако има по ентусиазирани може да се качат и на парапланер да се повозят там... Имат и пещера там!
 

 

 

Редактирано от makebulgar

Share this post


Link to post
Share on other sites
On ‎5‎.‎5‎.‎2018‎ г. at 13:31, ramus said:

 

Най-после ..........@ramus    проговори/прописа на вулгарен/простонароден език !!!  Удоволствие бе за мен да го чета и да го разбирам, защото досега мислех, че съм позабравил български.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Преди 22 минути, Евристей said:

Удоволствие бе за мен да го чета и да го разбирам,

не за дълго... не за дълго.  :)

Пък и - удоволствията са за баровете или кръчмите,  а не за сериозните дела и хора. Изглежда че не може да се преглътне идеята на толкова хора че форумът за тях е просто форма на кръчмарски моабет и формална седянка за чесане на лични красти... Твърде много простонародни люде смятат света за място само и единствено като за тях. Като че света, хората и живота са им длъжни със всичко и навеки. 

И още една неточност:

Преди 22 минути, Евристей said:

досега мислех, че съм позабравил български.

Не може да се забрави нещо, което никога не си знаел и "твоя свят" няма нищо общо с него. Така, че да оставим лицемерието и глупостите и всеки да си гледа гьола от който "квака". Форумът не е гьол само за точно определени жаби, които смятат че цялата вселена е техния гьол... щото просто си е "техен".

Все пак темата е възможност за форумна среща, и то сред природата, а не на кръчма. И с лични ежби... макар че изглежда някои хора не могат да живеят без тях.

Редактирано от ramus

Share this post


Link to post
Share on other sites
Преди 3 минути, ramus said:

Не може да се забрави нещо, което никога не си знаел и "твоя свят" няма нищо общо с него. Така, че да оставим лицемерието и глупостите и всеки да си гледа гьола от който "квака". Форумът не е гьол само за точно определени жаби, които смятат че цялата вселена е техния гьол... щото просто си е "техен".

Ей...немое ли жаба като мен да похвали жребец като теб, бре Рамусье.  Позволи ми да изляза от гьола и да погледам сянката ти. Светлината от блясъкът ти ша мьа топли. А инак ,защо така грубо бре Рамусье ?  Тамън да се пиша твой фьен, ти мьа отритна !  Па мьа и обиди !!!  Горделивостта е грях Рамусе ! Тъй да знайш !  Подигравката също ! Подиграват ми се англичаните, че не говоря като тях,  подиграваха ми се испанците, сега и българската интелигенция в твое лице девалвира последния ми останал коз - бг езикът мой !    Тъжен съм пауне мой, тъжен ! Огорчи ме ти .....

Share this post


Link to post
Share on other sites

От тия... "българските" още имаш ли?  :) За мнение ли минава или коментар, но каквото и да е - айде изкарай го да ти мине. Гледам че моабета и празните приказки с пУетични иронични вметки много те влече. Поредната тема и само чака някой да я обърне на мегдан за чесане на лични сърбежи. Ако не е рамус, ще е нещо друго, някой друг... как не ви омръзва това... Ама то и да омръзне, като тегли "гравитацията" надолу... И как да се устои, като отвътре напира...

И за успокоение - не българския проблема, не и езика, не и англичани или испанци... Може би е на едно друго място е проблема - някъде сред мъглата в надраменната кухина... Предположително - и чак в Мъглявината Андромеда да отидеш - пак ще е "същото"... Може би... знам ли?

Вече се пръкнах и в образ на "жребеца"( и на пауна), в "одата между него и жабока". Така комплекта ми от форумни образи нарастна с един, дори два... поредните...От друга страна те с нищо не променят досадата от поредната повторяемост с напъна, че поне е интелигентна,

Редактирано от ramus

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6.05.2018 г. at 21:44, Янков said:

Би било добре да се пусне съобщение и тук във форума, когато наближи срещата.

Ето, щом "би било добре" и аз да направя нещо "добро" в тоя живот... Поне едно!!!  :) И спокойно - така и така ще си остана "лош човек", с хиляди версии на негативни етикети и дори толкова сериозни диагнози, от толкова значително количество "доброжелателни хора" загрижени за форума, за доброто, за благото на другите, за науката, за истината... Браво на тях, да са живи и здрави.

Сега, сериозно...

https://www.facebook.com/events/2145754068841775/

Това е събитието във ФБ. Ще видите достатъчно информация по него. Пламенка Славова отговаря директно на всякакви въпроси, от всякакви сериозни хора.

Аз, вероятно ще присъствам, макар да ми е малко далеч още за точен отговор, но имам решение да участвам и ако стане, ще ми е за 4 път, там. И тази година пролетта дойде рано и до датите на срещата вече всичко ще се е раззеленило. В българският език е налична специална дума за това "зелено" - Тучно. Но аз го наричам просто "прекрасното-зелено" на пролетта. Във версия на Шуменското плато - този "цвят" е умножен по хиляди пъти... :)

По-горе вече съм пуснал общите данни и могат да се зачетат. Всеки си решава сам, но ако се оформят достатъчно заинтересовани и сериозни към думите и делата си хора, може да се комбинира транспорта... или всякакви други групово-организирани варианти.

Изборът е ваш, да живее свободата!

Ако има интерес и се породят въпроси - тук е мястото. Ако са налице участници - ще пиша на Пламенка, която познавам лично от доста години, за да има предвид в организацията. Ако обаче някой реши и сам може да се свърже с нея за въпроси и конкретни стъпки за участие в мероприятието.

Ако хора от форума решат че това е подходящо място за "форумна среща" - тогава също тук е мястото за договаряне за нея, като просто ползваме мястото, събитието и организацията на Пламенка, която винаги е безупречна и напълно отдадена на организаторската си роля.

-----------

П.С.

И за да изпреваря каквито и да са породени "доброжелателни съмнения" - да поясня че "не работя" за Пламенка Славова, не получавам процент, нито хонорар за да набавям участници. Не съм нейно рекламно лице, нито имам какъвто и да е материален или идеален интерес или форма на "печалба".

Идеята е за да се ползва "готово събитие" за форумна среща, без някой от форума да се ангажира с поемане на орговорност по организацията - това е хрумването ми, докато четях и писах в точно тази тема. Предложих го - по-горе в темата стои "историята". Това е.

 

Редактирано от ramus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз най-вероятно няма да присъствам, че ми е доста далече и от опита ни до сега винаги срещите организирани извън София не са имали голям успех.

Но самата тема може да предизвика една локална среща :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Нормално е да не се получават срещите извън София. Тия дето мислят за наука, тоест ентелегентите, седят на топло обикновено и излизат максимум до най-близката кръчма. А и са бедни по принцип учените и пестят за почивка на морето, и всеки друг харч из прованса е излишен.

Редактирано от makebulgar

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 27.03.2019 г. at 23:25, ramus said:

Ето, щом "би било добре" и аз да направя нещо "добро" в тоя живот... Поне едно!!!  :) И спокойно - така и така ще си остана "лош човек", с хиляди версии на негативни етикети и дори толкова сериозни диагнози, от толкова значително количество "доброжелателни хора" загрижени за форума, за доброто, за благото на другите, за науката, за истината... Браво на тях, да са живи и здрави.

Сега, сериозно...

 

 И аз ти отговарям сериозно. Имам регистрация във фейсбук / аз лично му казвам Сурат Тефтер /, но не я ползвам. Не одобрявам и не харесвам тези така наречени социални мрежи.

 С удоволствие бих присъствал на събирането, но ако информацията за него е само в Сурат Тефтер, няма как да разбера че е насрочена за определена дата. Затова и намекнах, че е желателно да бъде обявено и във форума. И бих бил благодарен, ако тази информация бъде предоставена тук. Не гарантирам присъствие, но имам желание.

Share this post


Link to post
Share on other sites

УИКЕНД на ШУМЕНСКОТО ПЛАТО,

с Пламенка Славова:

Подробности
 
Ето и моето пролетно предложение
за двудневна разходка по пътеките
на Шуменското плато

Сборен пункт: хотел "Стария град"
20 април 2019 г. (събота), 10:00 ч.
Регистрация в хотела: до 11:00 ч.

Следва пешеходен преход до скалния
феномен "Окото", "Костадиновия манастир",
скалните килии "Диреклията" и "Подковата",
Сухата пещера,
хижа "Букаците", "Троицкия манастир",
след което ще се върнем до хотела.

Ще вечеряме заедно вегетариански ястия,
ще си починем, а в неделя сутрин ще направим упражнения за здраве.

Ще закусим и ще освободим хотела.

Ще се придвижим с колите до началото на
пътеката и ще се разходим до заслон "Детелина",
"Момина скала", скална църква "Килията", "Хан Крумовия манастир" и форт Ченгел табия.

Цена: 36 лв. (включва нощувка и вечеря)

До Шумен и обратно ще пътуваме с коли
на принципа на споделеното пътуване.

За информация и записване: Пламенка Славова
GSM: 0889 68 24 23, e-mail: bg.plamka@gmail.com

Моля, да заявите участието си на посочения телефон,
електронен адрес или в лични съобщения до мен.
 
 
=========================
Пламенка Славова е на последната снимка, жената в центъра, с маскировъчното долнище.

53165261_396611461155435_3875921428716978176_o.jpg

53513174_396611201155461_1809922222379237376_o.jpg

3.jpg

1.jpg

2.jpg

шуменско плато пламенка.jpg

Редактирано от ramus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
  • Create New...