Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

Задавали ли сте си въпроса доколко нашият живот и ежедневие зависят от електрониката и машините?

Сравнено с изминалите векове, тази зависимост като положително или отрицателно развитие я възприемате?

Според вас, какво ни готви бъдещето? Дали машините ще станат още по-важна и неизменна част от живота ни? Дали ще изместят човешкият ръчен труд изцяло? Доколко електрониката и изкуственият интелект ще ръководят развитието на човечеството?

  • Харесва ми! 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Привършвам книгата "Произведено в Япония Акио Морита и Сони" на Акио Морита, книгата е писана 86 година, а автора говори за неща, които ние не знаехме до преди 10 години, така че в момента технологиите са заели голяма част от нашия живот - по-голяма от колкото си мислим. 

Според мен все повече работни места ще се заемат от машините, но все по-голяма ще е нуждата от хора, които да програмират. Имаше една статия, в която се прогнозираше до 2050 година милиони безработни заради новите технологии, но още толкова милиони ще се търсят да се занимават със софтуер и хардуер и как ще има огромна нужда от IT специалисти.

  • Харесва ми! 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×