Отиди на
Форум "Наука"

Учени намериха растение изчезнало преди 115 години


docScott

Recommended Posts

  • Потребител

Индийски ботаници, работещи в тропическа гора намираща се в североизточната част на страната им, откриха в щата Аруначал-Прадеш (Arunachal-Pradesh), лечебно растение, което за последен път било видяно преди 115 години.

Тази бегония (Begonia Tessaricarpa) първо била описана от британския учен Чарлз Кларк (C. B. Clarke) през 1879 г. Нейните лечебни свойства били открити от местните племена – те използвали растението за да прогонят болката в корема, против обезводняване и за борба с пиявиците.

Повече от век никой не бил виждал това растение, но сега за повторната поява на бегонията е публикувана статия в последният брой на индийското научно списание – Current Science.

Ботаниците казват, че растението живее само в няколко скалисти, влажни места в щата. За съжаление не може да се предвиди бъдещето на този вид.

Между другото, за последната година това е второто голямо откритие идващо от Индия – скоро там беше намерен нов вид птица.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 месеца по късно...
  • Потребител

виж сега може да са го открили но ако еднополово може и да не се размножи без мажки тай 4е не му отдажам големи надежди но все пак може и да се размножи и да саздаде себеподобни

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...