Отиди на
Форум "Наука"
Gmuli

Материали за Изкуствен Интелект на Английски

Recommended Posts

Живеем в интересно време. : )

Докато ИИ-то навлиза все повече и повече в различни сфери, много хора не знаят, че програмистите, които са били в центъра на въвеждането му в места като Google и китайския еквивалент Baidu, всъщност са изкарали горе-долу всичкият материал по който преподават безплатно в нета.

 

И така, за хора оправящи се малко с висша математика(съвсем малко е нужно, простички операции с матрици, графики на функции и такива неща) и с опит в програмиране на какъвто и да било език, курса от Andrew Ng към станфорд за изкуствен интелект е тук:

https://www.coursera.org/learn/machine-learning/

Приема се за най-добрият курс по темите и обхваща както supervised така и unsupervised learning. Предимно работим с octave и matlab там.

 

От друга страна, ако ни е интересно, какво става в тези сфери от хората движещи цялото начинание ала не разбираме от математика и програмиране, то добър курс е този:

https://www.coursera.org/learn/ai-for-everyone

Обща информация насочена повече към хора водещи корпорации, които искат да имплементират ИИ и какво им е необходимо да знаят.

 

От друга страна ако някой иска записи на лекциите на Андрю в Станфорд тук ги има:

 

Искаше ми се да има някъде линкчета на български за тези неща, защото е много готино начинание и всичко е достъпно в нета, а стигне ли се до тези неща понякога е трудно човек да намери добър източник. Нещата тук са най-доброто, което има от моя гледна точка.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
  • Create New...