Отиди на
Форум "Наука"

Първо космическо престъпление?


Recommended Posts

  • Модератор Космически науки

Първото космическо престъпление? Астронавтката Ан МакКлейн бе обвинена от нейната съпруга, че е влязла в банковия и́ акаунт!

2019-mcclain-spacewalking.jpg

На снимката: астронавтката Ан МакКлейн по време на космическа разходка през март 2019-та година. Photo credit : NASA

25 август 2019 г. 09:15 ч.

Светослав Александров. Американската астронавтка Ан МакКлейн, която летя до Международната космическа станция в периода между декември 2018-та година и юни 2019-та година, е обект на разследване. 

МакКлейн е обвинена в това, че докато е била на МКС, е влизала в банковия акаунт на нейната съпруга Съмър Уордън. Двете са се оженили през 2014-та година, но сега са в процес на развод. 

Новината също така превръща МакКлейн в първата астронавтка на НАСА, за която открито се знае, че е лесбийка. Сали Райд, първата жена на САЩ, която летя в космоса и третата жена-космонавт след Валентина Терешкова и Светлана Савицкая, бе също лесбийка, но тя успя да скрие този факт до деня на своята смърт.

"Недвусмислено заявявам, че няма истина в тези твърдения", оповести МакКлейн в Туитър. "Ние преминаваме през болезнена и лична раздяла, която, за съжаление, е вече в медиите. Оценявам вашите изливи на подкрепа и ще запазя мълчание до края на разследването. Имам пълна увереност в следствения процес".

Разбира се, както във всеки случай, така - и в този, трябва да се следва максимата - невинен до доказване на противното. Ако все пак МакКлейн бъде призната за виновна, тя ще се превърне в първия астронавт, извършил престъпление, докато е летял в космоса.

https://www.cosmos.1.bg/portal/2014-10-24-20-54-26/2945-2019-mcclain-scandal

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...