Отиди на
Форум "Наука"

Сайт билдър или как да си създадете сайт с няколко клика


Recommended Posts

  • Администратор

Платформите LOW CODE са тези сайтове, които дават възможност веднага да си направите интернет сайт без никакви знания и умения. Само чрез няколко клика и избор на снимки може да имате професионално изглеждащ сайт или онлайн магазин без да е нужно да се наемат хостинг и домейн - всичко се прави на едно място.

Такива платформи са: Wix, Tilda, Site123, duda и Сайт билдъра на Суперхостинг!

 

Нека започнем с буквалното значение на тези небългарски, но пък наложени, думи. Сайт е онлайн пространството, което представлява съвкупност от уебстраници. Всеки сайт има специално място, на което се помещава - хостинг (за да се визуализира онлайн) и домейн име (за да бъде лесно достъпен и разгледан).

 

"Билдър" може да се приема и като "конструктор", т.е. средство за изграждане на нещо. В нашия случай – Сайт билдър е софтуер, който Ви позволява да изградите сайт. И не само. Сайт билдър е така замислен, че с негова помощ създаването на сайт да се случва бързо, лесно и интуитивно.

Screenshot-2019-02-01-at-16.09.02.png

Избирайки Сайт билдър, Вие ставате независими и свободни. Не се нуждаете от умения по програмиране, нито от технически познания за изграждането на Вашия сайт.

Как става лесното изграждане на сайт със Сайт билдър?

Само с няколко стъпки. На първо място, е нужно да се регистрирате в платформата на Сайт билдър – оттам нататък всичко е като детска игра.

Тествайте безплатно за 7 дни сега!

След като имате вече създаден акаунт, избирате дизайн измежду десетки и стотици уникални визии. Разнообразието е огромно и няма опасност да срещнете друг сайт със същата визия.

Защо?

Когато изберете най-подходящата тема за Вашия сайт, Вие можете да я промените, както пожелаете:

  • Да добавяте и размествате секции.
  • Да променяте цветове.
  • Да добавяте собствени видеа, музика, картинки или снимки.
  • Да сменяте шрифтовете и големината на текстовете.
  • Да добавяте собствено съдържание, адресирано към най-подходящата за Вас аудитория.
  • Да триете или създавате нови страници по Ваш вкус.

Тези и още много други промени, можете да направите със Сайт билдър – лесно и бързо.

Сигурно се чудите кое прави толкова лесно и интуитивно изграждането на сайт?

И веднага споделяме тайната – технологията Drag & Drop. Отново Ви представяме една интересна чуждица.

Буквалният превод на метода е "Плъзни и пусни". Редакторът на Вашия Сайт билдър е съставен от различни елементи, които се приплъзват и поставят на желаното от Вас място. След това се променят според предпочитанията Ви.

Целият процес на изграждане на сайт е много опростен и в същото време крайният резултат по нищо не отстъпва на сайтовете, създадени от програмисти и разработчици. Именно това прави Сайт билдър предпочитан вариант за всеки, който иска сам лесно и бързо да си създаде сайт.

И не просто сайт!

Сайт, който задържа вниманието и прави впечатление с удобната си навигация, интересния си дизайн и завършения си вид.

Какви са предимствата на Сайт билдър?

С една дума – впечатляващи. Ето кои са те:

  • Не изисква технически познания, нито дизайнерски умения.
  • Пести време - дава възможност за изграждане на сайт само за няколко часа.
  • Включен хостинг – няма нужда да инвестирате в отделен хостинг план. Сайт билдър идва в пакет с хостинг план.
  • Лесна поддръжка и интуитивен редактор.
  • Прозрачност и яснота - при създаване и редакция на сайта виждате всички промени пред очите си, без да е нужно да натискате допълнителен бутон за "Преглед".
  • Спестява Ви финансови разходи - не изисква намесата на програмист при изграждане и поддръжка.
  • Разполага с богат избор от теми – дизайнът е винаги професионален и съобразен с различните сфери на бизнес развитие. Бъдете сигурни, че ще намерите най-подходящия дизайн за Вашия бъдещ сайт.

За кого е подходящ Сайт билдър?

Сайт билдър е за всеки, който иска сам да си изгради собствен сайт в кратки срокове. Софтуерът позволява бързо, лесно и удобно създаване на сайт, който веднага може да се публикува, за да бъде намиран от заинтересовани потребители.

За собственици на стартиращ или малък бизнес, които нямат възможност да отделят голям бюджет за изработка на сайт от професионални разработчици. Въпреки това, те осъзнават колко е важно да присъстваш онлайн и Сайт билдър им предоставя оптимално решение.

За хора, които обичат да правят всичко сами и знаят, че ако искат нещо да е свършено, както трябва – е добре да си го направят сами. Какво по-хубаво от това да си самостоятелен и да държиш контрола в собствените си ръце?

След като вече знаете какво е Сайт билдър, какви са неговите предимства и кой би могъл да се възползва от него, е време да изпробвате безплатната му версия, за да се уверите колко лесно, бързо и удобно е изграждането на професионален сайт.

В помощната ни страница ще откриете цяла поредица от помощни статии, с които ще можете стъпка по стъпка да завършите сайта си и да смаете всички Ваши бъдещи посетители.

Ако имате нужда от съдействие, не се колебайте да се обърнете към нас по имейл, телефон или чат.

Цялата информация може да намерите на сайта на Суперхостинг: https://www.superhosting.bg/site-builder.php

Направи си сайт за по-малко от час със Сайт билдър

Истина или мит: Мога да си направя сайт с няколко клика

https://help.superhosting.bg/category/sitebuilder

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • Администратор

She Said Yes! – oще една рецепта за успешен бизнес със Сайт билдър

https://blog.superhosting.bg/she-said-yes-interview.html

SH-She-said-Yes-blog.jpg

 

Обичаме събитията и признаваме, че през последните месеци много ни липсват. Но пък добре си спомняме какво е нужно, за да се случат по най-добрия и очакван начин. Всеки организатор или агенция ще потвърдят, че се изисква правилно планиране на отделните стъпки, отдаденост и екипна работа.

Независимо от естеството на събитието тайната за неговото успешно случване е винаги една и съща. А нашите клиенти от She said Yes! са я усвоили в процеса на своята дейност и я прилагат всеки път, щом в календара им се появи поредното сватбено тържество.

Като продължение на поредицата ни с успешни примери на наши клиенти избрахме да Ви запознаем със собствениците на сватбена работилница She said Yes!, защото са крайно позитивни, предприемчиви и креативни хора с нюх към професионалното организиране на сватбени събития. Научете повече за техния бизнес, защо сайтът им е толкова важен, какво ги накара да изберат Сайт билдър за начало на своето дигитално присъствие и какви съвети отправят към всеки, който още не е дал шанс на идеята си в онлайн пространството.

Приятно четене!

1. Как бихте представили себе си и бизнеса си на първа среща?

2. Кое Ви накара да се впуснете в приключението „собствен бизнес“?

3. Коя е СуперСилата, която движи Вашия бизнес, и как устоявате на предизвикателствата пред него?

4. Каква е ролята на сайта и дигиталното присъствие за развитието на бизнеса Ви?

5. Ще ни разкажете ли малко повече за сватбените покани с чипове?

6. Вие се доверихте на Сайт билдър при изграждането на Вашия сайт. Какво Ви спечели в платформата?

7. Как избрахте домейна на Вашия сайт?

8. Какъв съвет бихте дали на тези, които се колебаят да стартират свой бизнес онлайн?

https://blog.superhosting.bg/she-said-yes-interview.html

 

Link to comment
Share on other sites

  • 6 месеца по късно...
  • Администратор

5+1 основни разлики между Сайт билдър, Shopiko и WordPress

 

Познавате ли друг по-важен и мощен инструмент за популяризиране на един бизнес от уебсайта? Ние не. Поне не и в периода на технологичен възход, когато мобилното устройство се е превърнало в продължение на ръката ни, а работата ни често изисква да сме пред компютъра.

И днес, когато все повече фирми пренасят дейността си в дигиталното пространство, за да бъдат в крак с тази реалност, съвсем естествено възниква въпросът: 

Как бързо и лесно да създам сайт с професионална и модерна визия?

Начините за това съвсем не са като през отминалите десетилетия, в които непременно се нуждаете от програмист или човек, поназнайващ това-онова за сайтовете. За щастие, вече има удобни и интуитивни платформи, с които всеки потребител може абсолютно сам да изгради сайт на много добро ниво. 

Не вярвате, че е възможно? Значи не познавате платформи като WordPress, Сайт билдър и Shopiko, с които създаването на сайт се случва като магия. Ако тепърва научавате за тях и добавяте техните имена в своя личен списък с термини, предстои да ги разгледаме по-детайлно и да откроим приликите и разликите между тях. Само така ще можете да направите информиран избор за най-подходящото решение, с което да стартирате присъствието си в уеб.

Не пропускайте: Да си направя сайт сам или да се доверя на специалист?

За останалите, които са чували имената на тези инструменти, даваме отговори на най-често задаваните въпроси:

Каква е разликата между платформите Сайт билдър, Shopiko и WordPress? Мога ли да инсталирам Сайт билдър или Shopiko на своя WordPress хостинг? 

Препоръчваме Ви да продължите с четенето, за да разберете къде е заключена истината, преди да започнете с изграждането на бъдещия Ви сайт.

Въведение в терминологията

Какво е SaaS? Кои платформи се базират на тази технология?

Ако редовно следите СуперБлога, вероятно сте попадали на термина SaaS. Казано с прости думи, SaaS (софтуер като услуга) е вид технология, която доставя уеб приложения под формата на услуга. По този начин потребителят е освободен от ангажимента да инсталира и управлява сложен уеб-базиран софтуер, благодарение на който сайтът му е онлайн. Грижата за това е на доставчика на услугата, който контролира достъпа до приложението, неговата сигурност и производителност.

Сайт билдър

Сайт билдър е SaaS решение за създаване на уебсайтове тип визитка и лендинг страница. За тези, които не са запознати отблизо с него, ще разясним още по-детайлно. Това е платформа с набор от вградени функции, при която всяко действие се извършва с помощта на удобен drag & drop редактор. Потребителят клика върху определен елемент и го приплъзва в работното поле, за да го постави на желаното място в сайта. По този начин, точно на принципа на лего конструктора, той Ви помага да подредите всяка част от уебстраницата, докато добие завършен вид.

Сайт билдър е подходящ за хора без никакво или съвсем базово техническо ноу-хау. Може да се каже, че е идеален за изграждането на малки фирмени или лични сайтове, портфолиа, лендинг страници и продуктови каталози, като преди това имате възможност да го тествате напълно безплатно за 7 дни. Той е незаменим помощник и за немалко опитни разработчици, защото им спестява време при направата на вече познати и рутинни дребни проекти.

Убедете се в качествата на платформата, като изгледате видеото:

 

Цялата статия: https://blog.superhosting.bg/difference-between-website-platforms.html?utm_source=blog&utm_medium=email&utm_content=text&utm_campaign=newpost

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • Администратор

Как да задържа клиентите в сайта? Началната страница

Как да задържа клиентите в сайта? Началната страница

Началната страница на Вашия сайт е като фасадата на една къща – колкото по-поддържана и приветлива изглежда, толкова повече Ви се иска да влезете вътре. 

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...