Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

Тридесет и първото издание на Европейския конкурс за млади учени (EUCYS) ще се проведе в София от 13 до 18 септември 2019 г.

155 ученици от 40 държави от целия свят (включително Канада, Китай, Русия, САЩ и Южна Корея) ще пристигнат в София, за да вземат участие в най-мащабния и престижен конкурс за млади учени под егидата на Европейския съюз.

Организатори на тазгодишния конкурс са Министерството на образованието и науката и Институтът по математика и информатика на Българската академия на науките. Партньор на събитието е Столична община.

Конкурсът е създаден през 1989 г. по инициатива на Европейската комисия и ежегодно отличава най-добрите ученически научни постижения. EUCYS има за цел да засили сътрудничеството и обмена между млади изследователи, да им даде възможност да обсъдят работата си с водещи световни учени и да насърчава търсенето на реализация в науката.

България участва в EUCYS от 1998 г., а е негов домакин за първи път в историята на конкурса. От 2014 г. Институтът по математика и информатика при БАН участва в организацията на конкурса „Млади таланти“ на Министерството на науката и образованието, чрез който се избират българските участници в EUCYS.

През 2019 г. се навършват 150 години от създаването на Българската академия на науките. През годините Академията активно подкрепя процеса на търсене и изграждане на таланти във всички области на науката.

Институт по математика и информатика
гр. София, ул. Акад. Георги Бончев, бл. 8

Редактирано от ISTORIK

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
  • Create New...