Отиди на
Форум "Наука"

Как се поддържа динамичен уебсайт?


Recommended Posts

  • Потребител

Много ми е интересно доколко е автоматизирано създаването и качването на ново съдържание?

В един електронен вестник, например, непрекъснато се появяват нови статии, старите изчезват.

Самите статии трябва да се форматират, да се извлече резюме за бягащ хедър. Да се поддържа форум към статия и т.н.

Дизайнът на един електронен вестник рядко се променя, но отвътре е толкова разнообразен, че се чудя възможно ли е да се  поддържа само от хора, които не са специалисти в програмирането?

 Това ще рече, че на създателите на съдържание са предоставени лесни и близки до ума инструменти, подобни на бокса в който в момента пиша.

Наистина ли е така?

Най-добре да попитам ей този тук форум дали може да се поддържа съвсем без програмистка намеса?  Дали е било така и при началното му пускане?

Редактирано от Exhemus
Link to comment
Share on other sites

  • 2 месеца по късно...
  • Администратор

Наистина този форум и всички големи сайтове се поддържат от хора, които нямат никакви програмни умения, но трябва да уточним, че под поддържат имаме предвид само съдържание. Да вземем този форум за пример. Той има видима и невидима част, като видимата част е тази, която показва всички теми, мнения и коментари, имаме полета за писане и бутони, с които стартираме нашите теми и показваме нашите коментари. Но тук трябва да отбележим, че имаме хостинг, който поддържа този форум онлайн и имаме абонамент към създателите на тази система, които на определен период от време ъпдейтват системата и я правят актуална на всички промени в интернет и най-вече защитена от хакерски атаки. То в този случай имаме 1 хостинг и 1 човек, който поддържа невидимата част, за да може видимата част винаги да бъде онлайн.

И тук да спомена, че нашият хостинг е superhosting.bg, който вече над 10 години не ни е предал и продължаваме да сме онлайн всеки ден! :)

 

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...