Отиди на
Форум "Наука"

Гаданията на Ностадамус


apostol

Recommended Posts

  • Потребител

ИСТИНАТА ЗА НОСТРАДАМУС

Още Жан- Жак Русо е писал, че един народ, който няма велики хора, си ги измисля. Ние си имаме Джон Атанасов, който не е българин, ама нейсе. Той нищо не е открил, ама нейсе. Важно за нас е да го провъзгласим за български гений.

Имаме си и един гениален световен поет, който е написал само 29 несръчни стихотворения, ама нейсе. Името му не е известно дори и в Ниш, ама нейсе. Важно за нас е да си съчиним поредния велик българин.

Съвременна България заприлича на бившия Съветски Съюз, където се твърдеше, че радиото е открито от руснака Попов, парната машина от друг руснак и т. н.

Подобно безумие шества по света столетия наред. Една кохорта от долнопробни шмекери от векове насам раздухва истерията около Нострадамус. Всичките тези тарикати в хор твърдят, че стихосбирката на този велик лекар и астролог, озаглавена „Столетия”, крие тайнствени послания и пророчества.

Истината е, че тези неизмиращи ментарджии години наред се изхранват на гърба на великия лекар и астролог. Те все си търсят този тайнствен смисъл, намират го, тълкуват го и ни го сервират под една или друга форма.

„Тълкувателите” много старателно крият един малко известен факт: по времето на Нострадамус планетите Уран, Нептун и Плутон, които са де факто планети на внезапните метаморфози, илюзиите и катастрофите, все още не са били открити. Никой не е в състояние да направи каквито и да било прогнози, ако не се съобразява с Уран. Та така, дори Нострадамус да е закодирал някакви пророчества в стиховете си, то те със сигурност не са верни.

За да не бъда голословен, ще се спра на един пример. Цитирам Нострадамус дословно: „Дете ще се роди с два зъба в устата, когато над Париж ще се изсипе дъжд от камъни. Малко след това няма да има нито жито, нито ечемик, за да се нахранят гладните.”

Ако някой се интересува от времето, през което ще се разиграят описаните събития, редно е да цитирам отново Нострадамус: „В годината 1999- а, на седмия месец, от небето ще дойде един ужасен водач, в който ще се въплати великият Атила. Преди и след това войните ще бъдат най- жестоки.”

Сега, когато тази година е вече в историята, ние разбираме, че горните стихове са една пълна нелепица. Нострадамус чисто и просто е сгрешил. По- горе обясних защо това е така. Но!... Тълкувателите му няма да си посипят главата с пепел. Те няма да замлъкнат. Защото много добре знаят, че мошениците ще измрат едва тогава, когато измрат и баламите. А кога ли ще стане това?!...

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Общо взето съм съгласен с казаното, с изключение на намека за Ботев. А също и с това:

Никой не е в състояние да направи каквито и да било прогнози, ако не се съобразява с Уран. Та така, дори Нострадамус да е закодирал някакви пророчества в стиховете си, то те със сигурност не са верни.

Защото така и така никой не е в състояние да предсказва бъдещето със или без Уран или което и да е тяло намиращо се на майната си някъде в космоса.

Но всичко си е измишльотина, въпросът трябва просто да се проучи малко по-подробно за да се убеди човек в това. Ще ми се по същия начин да се провери и достоверността на предсказанията на нашата баба Ванга, в които толкова много хора вярватха и още вярват.

Редактирано от Warlord
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
В годината 1999- а, на седмия месец, от небето ще дойде един ужасен водач, в който ще се въплати великият Атила. Преди и след това войните ще бъдат най- жестоки.”
Не е задължително непременно да започне нови войни. Може просто тогава да е пренесен като бебе от една държава в друга, в която по-сетне да стане лидер. Както Наполеон благодарение на една покупко-продажба се оказал французин (продажбата на о-в Корсика). Или пък да пристигне сам, но както и Хитлер в началото когато се е появил в Германия все още да не е толкова забележителна фигура.

Пък може тогава нелегално Осама да е ходил със самолет да огледа дали има нещо за събаряне в Ню-Йорк. ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Хаха. Е то ако искаш да го нагодиш винаги може да се измисли ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Номера при предсказанията е, че са мъгливи. Тъй няма как да бъдат избегнати. Сметките се правят по-късно.

Ясно е, че ако всичко се каже съвсем точно, шансовете да се избегне са доста по-големи. Напр. ако съвсем точно беше обяснено, че Кенеди ще бъде убит ако иде в Далас, той можеше никога да не стъпи там. И предсказанието никога нямаше да се сбъдне.

:hmmm: Ами я си представете, че ужасния водач е едно малко сладко бебче, което мама и тати го превозват със самолет. А направете сметка колко от тези мили дядовци и бабички,чичковци и лелички, батковци и какички дето му се радват на драго сърце биха му извили вратлето, ако знаят какво чудовище ще излезе от него. :head_hurts_kr: И пророчеството няма да се сбъдне! Когато вече са се случили, спокойно можем да оценим верността им. ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 седмици по-късно...
  • Потребител

„В годината 1999- а, на седмия месец, от небето ще дойде един ужасен водач, в който ще се въплати великият Атила. Преди и след това войните ще бъдат най - жестоки.”

Лесно е! През 1999-а в седмия месец ще се прероди духа на Атила и ще предизвика жестоки войни.

Лесно е! През 1999-а в седмия месец ще се прероди духа на Атила и ще предизвика жестоки войни.

Минавам на латиница. Наложително ми е за момента.Когато прочетох тези две изречения веднага разбрах за какво става въпрос. Не ми трябваше и минута,за да ги разчета, но наистина някои,който е здраво стъпил на земята не би могъл да го направи.

Безсмислено е да се твърди, че Нострадамус не е бил пророк.Това може да го напише човек,който не е изчел всичко за него. Твърдял е, че двама са големите диктатори на човечеството - Наполеон Бонапарт и ХИТЛЕР. Дори е уточнил името му.

Пророчествата му се дължат на транс,състояние в което е попадал...благодарение на билкова течност.

Но не бива да ви учудва това- шаманите също го правят и днес.

\"от небето ще дойде един ужасен водач,\"- Хората, които са изпадали в клинична смърт твърдят, че излизат от тялото си и тръгват НА ГОРЕ, след което се изгубват някъде в пространството. Ако приемем ТЕОРИТИчНО, че това същецвува и , че човек се преражда...то логично и когато бебето се ражда духът да слиза ОТ ГОРЕ.

Апостол Апостолов явно е чакал да слезе някои от небето докато пие кафето си в местния бар.Изчакай поне го детето да порасне.Очите ни не са толкова сигурен показател, колкото предполагаме ние. Е това наистина се случва, но във фантастичните филми. Ние и микроорганизмите не виждаме, но те същецвувавт :P

Нострадамус и атомната бомба е видял, но само защото не я е нарекъл с името, което и е дадено...хората мислят, че е имал предвид астероид , които преди години е трябвало да удари Земята. И нямаше да разбера това, ако не изучавах атомните бомби в университета.:)

И всеки,които си мисли,че знае всичко за света и отхвърля всяка абсурдна теория ще му припомня,че човешкото око вижда едва 0.3 % от Вселената. Останалите 3.7% са водород и хелий, а 96 % сат.н \"тъмна материя\"...все още неясна за нашите учени :vertag:

Редактирано от cracking
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор
Безсмислено е да се твърди, че Нострадамус не е бил пророк

И кое му е безмисленото? Аз съвременните тълкувания и свободни съчинения на неговите драсканици и бълнувания не ги смятам за пророчество.

Това може да го напише човек,който не е изчел всичко за него. Твърдял е, че двама са големите диктатори на човечеството - Наполеон Бонапарт и ХИТЛЕР. Дори е уточнил името му.

А ти изчел ли си всичко за него и сигурен ли си че всичко изписано е вярно? Май не си, защото името което се появява в ръкописите на Нострадамус е ХИСТЕР, което всички така смело отъждествяват с Хитлер.

Пророчествата му се дължат на транс,състояние в което е попадал...благодарение на билкова течност

Ами защо тогава и всички ние не я пием тази "билкова течност" за да си предсказваме бъдещето, като е толкова проста работата?

Но не бива да ви учудва това- шаманите също го правят и днес.

А дали днес нормалните хора обръщат внимание на "шаманите"???

Ние и микроорганизмите не виждаме, но те същецвувавт

Микроорганизмите можем да ги видим с микроскоп ;) и това че съществуват е научно доказан факт.

Нострадамус и атомната бомба е видял, но само защото не я е нарекъл с името, което и е дадено...хората мислят, че е имал предвид астероид , които преди години е трябвало да удари Земята. И нямаше да разбера това, ако не изучавах атомните бомби в университета.

Я цитирай тогава как точно Нострадамус е описал принципа на атомния взрив или конструирането на самата бомба, от където явно си правиш тези заключения.

И всеки,които си мисли,че знае всичко за света и отхвърля всяка абсурдна теория ще му припомня,че човешкото око вижда едва 0.3 % от Вселената. Останалите 3.7% са водород и хелий, а 96 % сат.н \"тъмна материя\"...все още неясна за нашите учени

Тези неща са напълно неспособни да ме накарат да повярвам в който и да е абсурд.

Редактирано от Warlord
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Знаеш ли, пич :)...не ме интересуват твоите вярвания и убеждения.

Аз не харесвам хора, които не виждат по-далеч от очите си...

Добре, че са ненормалните...иначе днес начинът ни на живот щеше да си остане същия, както е бил преди хил. г.

Искам да подчертая, че не се опитвам да споря с вас или да ви убеждавам в нещо, което смятате за абсурдно.

Безсилен съм в това отношение. И...какво значение имат за вас предсказанията за Нострадамус...щом ги отхвърляте. Какво печелите от тази пусната тема и участието ви в нея тогава? Очаквате ли нещо да промените. Хората или вярват в чудеса или не :)

Bathory

Писането на Кирилица в този форум е задължително!

Редактирано от Bathory
Превовд от латиница!
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор
Хората или вярват в чудеса или не

Хаха, ами с това трябваше да започнеш. Няма проблеми да вярваш в чудеса. Само, че това е форум за наука, а не за фентъзи и др. такива. Не им е тук мястото просто, разбираш ли

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Както се казва в такива случаи: " И все пак тя се върти". И си се върти дори тогава, когато ортодоксалната "наука" го отрича.

Микроорганизмите можем да ги видим с микроскоп и това че съществуват е научно доказан факт.
Не знам дали учените в двора на фараона Рамзес ІІ са били също така убедени, че микроскопа и клетките са научно доказани факти. :bigwink: Това, че днес не можем да обясним нещо, не означава, че то не съществува.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 месец по късно...
  • Потребител

Пресказанията на Нострадамус са написани така, че да се разбере какво е "искал да каже" едва след като това се случи. Същото е и с т. нар. "Библейски код", излизат думи, но преди да могат да се свържат с конкретно събитие е много трудно да се определи значението им. Има възможност, разбира се, но е нужна малка армия от аналитици и изводите им постоянно ще се променят. Не си е работа цялото това нещо.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Ами то спокойно мога да си измисля подобни кодове в която и да е книга или произведение заявявайки, че предричат събитие за което вече знам. Какъв е проблема?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 месеца по късно...
ИСТИНАТА ЗА НОСТРАДАМУС

Още Жан- Жак Русо е писал, че един народ, който няма велики хора, си ги измисля. Ние си имаме Джон Атанасов, който не е българин, ама нейсе. Той нищо не е открил, ама нейсе. Важно за нас е да го провъзгласим за български гений.

Имаме си и един гениален световен поет, който е написал само 29 несръчни стихотворения, ама нейсе. Името му не е известно дори и в Ниш, ама нейсе. Важно за нас е да си съчиним поредния велик българин.

Съвременна България заприлича на бившия Съветски Съюз, където се твърдеше, че радиото е открито от руснака Попов, парната машина от друг руснак и т. н.

Подобно безумие шества по света столетия наред. Една кохорта от долнопробни шмекери от векове насам раздухва истерията около Нострадамус. Всичките тези тарикати в хор твърдят, че стихосбирката на този велик лекар и астролог, озаглавена „Столетия”, крие тайнствени послания и пророчества.

Истината е, че тези неизмиращи ментарджии години наред се изхранват на гърба на великия лекар и астролог. Те все си търсят този тайнствен смисъл, намират го, тълкуват го и ни го сервират под една или друга форма.

„Тълкувателите” много старателно крият един малко известен факт: по времето на Нострадамус планетите Уран, Нептун и Плутон, които са де факто планети на внезапните метаморфози, илюзиите и катастрофите, все още не са били открити. Никой не е в състояние да направи каквито и да било прогнози, ако не се съобразява с Уран. Та така, дори Нострадамус да е закодирал някакви пророчества в стиховете си, то те със сигурност не са верни.

За да не бъда голословен, ще се спра на един пример. Цитирам Нострадамус дословно: „Дете ще се роди с два зъба в устата, когато над Париж ще се изсипе дъжд от камъни. Малко след това няма да има нито жито, нито ечемик, за да се нахранят гладните.”

Ако някой се интересува от времето, през което ще се разиграят описаните събития, редно е да цитирам отново Нострадамус: „В годината 1999- а, на седмия месец, от небето ще дойде един ужасен водач, в който ще се въплати великият Атила. Преди и след това войните ще бъдат най- жестоки.”

Сега, когато тази година е вече в историята, ние разбираме, че горните стихове са една пълна нелепица. Нострадамус чисто и просто е сгрешил. По- горе обясних защо това е така. Но!... Тълкувателите му няма да си посипят главата с пепел. Те няма да замлъкнат. Защото много добре знаят, че мошениците ще измрат едва тогава, когато измрат и баламите. А кога ли ще стане това?!...

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

Предсказанията на Нострадамус не са астрологични, за да зависят от Уран, Нептун и Плутон.

(Минимално условие за критика е човек поне бегло да знае какво критикува. :))

Тук например има разглеждане на стиха за 1999

http://www.nostradamus101.com/prophecies/part3/

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Хахаха такива цифрови нагаждания мога да ти направя за каквото кажеш :laugh:

Link to comment
Share on other sites

Без нагаждането датата на предсказание за 4-5 века напред е сбъркана с две години.

Има много неща, които е необходимо да се вземат предвид преди да се изкаже мнение, но да не задълбавамe, че много страшен аватар имаш... :grin:

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...