Отиди на
Форум "Наука"

Модела KISS – запази (keep), подобри (improve), започни (start), спри (stop)


Recommended Posts

  • Администратор

https://forbesbulgaria.com/2020/08/13/целуни-слабата-комуникация-за-сбогом/

Преди години забелязах брилянтен презентатор, който беше много уверен и добре управляваше аудитория от над 300 души. В средата на презентацията, когато повечето хора вече не слушаха концентрирано, бях силно впечатлен, че лекторът започна да ходи между редовете – само до средата, но така промени цялата динамика на презентацията. Казах си – супер идея, но не я приложих след това. Половин година по-късно видях този топ мениджър да прилага същата техника. И тогава реших винаги да прилагам моделът KISS, когато видя подходящи примери. 

mic-1132528_1920-1024x576.jpg

Цялата статия: https://forbesbulgaria.com/2020/08/13/целуни-слабата-комуникация-за-сбогом/

 

От нула до браво с модела KISS

 

Сигурно сте чували за модела KISS – запази (keep), подобри (improve), започни (start), спри (stop). Можете да го ползвате за всичко, което обективно се случва и за което ви трябва рамка за осмисляне и последващи действия. Открих го по време на моя eMBA преди 20 години и оттогава го прилагам в редица бизнеси и каузи.

Силата му е, че е изключително ясен и след като го усвоите, ще взимате много за себе си от всяка ситуация. Може да се прилага за състояние на процеси във фирмата, за проект и за събитие, като среща с потенциален клиент или служител. Моделът е форма за конкретна обратна връзка – независимо дали ситуацията и свързаните с нея действия и комуникация са отлични, добри или лоши. Това е особено ценно, защото рядко има 100% отлична или 100% лоша ситуация, действие и комуникация:

Цялата статия: https://forbesbulgaria.com/2020/07/14/от-нула-до-браво-с-модела-kiss/

Link to comment
Share on other sites

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...