Отиди на
Форум "Наука"

Как запазвате стойност на парите си?


Recommended Posts

  • Администратор

Вече да държиш парите си в банката не е вариант, те освен, че се обезценяват, а и вече банките имат отрицателни лихви към спестовните сметки.

Нашумяха много инвестициите в злато и криптовалути. Много хора започнаха да купуват злато, за да запазят стойност, други обръщат левовете в друга валута, защото си мислят, че така инфлацията няма да ги засегне. Истината е че лева е по-стабилен от еврото например, защото имаме валутен борд. Друг е въпроса, че е вързан за еврото :)

Виждаме голям скок на цените на акциите точно заради малките инвеститори, които търсят къде да си сложат парите и най-вече с надеждата да имат печалба. Също така закупуването на златни монети или кюлчета също скочи много от март месец миналата година поради скрах от големи кризи покрайн Ковид-19.

В този ред за една година крипто пазара скочи и се появиха хиляди нови проекти, които придобиха трилиони капитализация. Общо взето в момента е голям бум на харчене на пари от малките инвеститорите най-вече заради възможността да могат да го правят. Вече има много платформи, чрез които да пазаруваш директно на борсата или да закупиш злато без всъщност да си купил нищо физическо или още по абстрактното - да купиш виртуални пари на стойност десетки хиляди долара.

Аз последно време купувам стока - последно закупих близо 50 кашона метални канчета, защото последната година бяха на голям дифизит и виждам, че в момента нащата са още по-зле, а идва декември - а тогава канчетата много се търсят :)

Разгледай нашите научни канчета: https://shop.chitatel.net/emailirani-kancheta

1624998669828560db830dca4fc357.png

Link to comment
Share on other sites

За нас

Вече 15 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

 

За контакти:

×
×
  • Create New...