Отиди на
Форум "Наука"

теория на конспирацията


Recommended Posts

  • Модератор Военно дело

Всички ние от време на време попадаме на неортодоксални теории чиито автори твърдят че теориите им са преследвани от враговете им. И понеже е трудно те а бъдат оборени често се стига дори до грубо насилие за да се забрани нещо.

Ще ви дам няколко примера за такива теории и нека видим кои са вярни и кои не.

1 Расизма

На човек му стига по малко от секунда за да каже даден индивид към коя расова група принадлежи. Практически няма как негър да бъде сбъркан с китаец и европеец с индианец. Въпреки това днес темата за расизма е табу. Казва се "всички хора са еднакви" и всеки който посмее да твърди че се различават бива обвиняван в най страшни грехове.

Същите тези хора обаче може да са любители на кучетата и да ходят на киноложки изложби. И какво виждаме там, държи се да има чистокръвни кучета чието родословие се проследява за да са сигурни в расовата им чистота. Значи при кучетата се признава расизма, а при хората не, задава се въпроса- защо ?

Не е ли расизма една научна дисциплина която по презумпция не би следвало да има нещо общо с политиката.

2 Теорията за еволюцията

Сега чета книгата на Майкъл Кремо и съм направо потресен от начина по който ни е поднасяна тази явно измислена теория. Оказва се че много находки които влизат в разрез с тази теория просто са замитани под килима. От друга страна някой находки, които са доста спорни са извеждани като неопровержими доказателства каквито всъщност не са.

И тъй възможно ли е Дарвин да не е бил прав и съвременния човек да съществува паралелно от милиони години заедно със значително по неразвити същества които днес упорито и напълно погрешно се извеждат като негови потомци.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Има разни хипотези... Но са представени на базата на изследвания , които по ред причини нямат официален характер.. Общоприетото е трудно за преодоляване...

Лично аз смятам,че е нелогична теорията за еволюцията, осебено от гледна точка на времето... Сравнение с човешкия живот, живота на вселената, звездната система, планетата ..

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...