Отиди на
Форум "Наука"

Убийството на таксиметровия шофоьр


Recommended Posts

  • Потребител

Според Вас дали наистина таксиметровия шофоьр е бил убит от наркоман, защото повече прилича, че от полицитя са намерили някой наркоман и са му платили или са му дали още дрога, за да признае, че е извършил това престъпление.

Както знаете някои употребявали наркотици биха направили всичко за още!

Не само този случай, в този град а и други.

За това мисля и, че таксиметровите шофоьри са прави, че трябва да има по-голяма сигурност за живота им!

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Не знам как е , но във петък щях да пребия всички таксиметрови шофиори . На рожден ден съм , а те решили да барикадират "Орлов Мост" в подкрепа на починалия и за да имат защита ?!?

Барикадирайте Правителстваната сграда . Но да спирате сърцето на софийското движение ?!?

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Голема мафия са таксиджиите, а :bigwink: Наистина не беше нужно да блокират целия център + Цариградско. Кофти за техния колега, ама такива неща стават всеки ден, за съжаление. А какво всъщност е станало май така и няма да се разбере, както обикновено. Полицията все ще каже, че е заловила там някъф наркоман и си е свършила работата, така че няма за какво да се тревожим, нали така!?

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Разликата между обикновения гражданин и тия, които работят като таксиметрови шофьори е много проста, но и важна - таксметрите подлежат на лесна организация, защото имат радиостанции. Докато други хора трябва да се събират, организират, и пр., там става с едно натискане на копчето.

Иначе са прави да протестират, както би бил прав почти всеки, който поставя сходни искания.

То вече е ясно какво е станало в конкретния случай - загадките са само по филмите и невинаги в реалността.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Имат право да протестират, но не и пречейки на всички останали граждани, които не са им виновни за нищо, та да ги блокират, така че да не могат дори на работа да отидат заради задръстванията, да не говорим пък за нуждаещите се от спешна медицинска помощ, където забавянето може да е фатално и протестирайки по този начин заради смъртта на колегите си таксиджиите да предизвикат непряко други смъртни случаи ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Четох някъде из форумите една история…момче с приятелката си пътуват по пътя. Три таксита препречват пътя на колата и съответно те спират. Таксиджиите изкарват човека от колата и започват да го блъскат и да размахват разни щанги и заплашвайки, че ще му я вкарат в г**а…ужилил колата на някакъв техен колега…приятелката му веднага се обажда на баща си който е някъде наблизо с други работници и веднага пристигат…съответно смелват таксиджиите от бой…

Ами представете си, ако нямаше такъв вариант да се обади и да извика някой за помощ, а това със сигурност се е случвало…кой защитава хората.

Аз не съм от София, но дори тук от малкия град имам познати попаднали в не много удобни ситуации с таксиметрови шофьори.

То да те е изсрах да се качиш на такси, а уж за това го и викаш…, за да си в безопасност…

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Причината си е в самите хора (без значение какви са - таксиджии или други), както и в социално-общественото положение в държавата ни в момента и най-вече в прилагането на законите от съответните институции.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
То да те е и страх да се качиш на такси

С това съм съгласна. Има и таксиметрови шофьори, които не са много свестни. Бях чела една история във вестниче, където момиче на 15 разказва как таксиметров шофьор я е насилил. Това си е травма за цял живот. Следователно, има опастност не само за таксиметровите шофьори, а и за пътниците им, особено ако те са беззащитни.

За убития шофьор... съжалявам за него. Предполагам, не е станало така, както полицията твърди. Прекалено е съмнително, въпреки че е възможно. Хубавото е, че шофьорите са успели да се организират и да направят протест. А лошото е, че с това си начинание засягат и хората, които не са замесени, задръствайки улиците, пречейки им да стигнат там, за където са за запътили... Действат прекалено егоистично, но може би това е начинът да бъде забелязано тяхното възмущение. Е, предполагам, че съществува и по-ефективна възможност, но не са я намерили...

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

При сегашния хал на държавата мъй не е удачно да се гадае дали извършителя е наркоман (защото един наркоман с малко бой и срещу няколко дози хероин може да признае много неща), а е по-удачно да се пробваме да познаем след като миналата седмица убития беше кмет, тази таксиметраджия какъв ще е по професия този, дето ще го убият следващата седмица.

Е, в по-нормална държава биха се пробвали да налучкат след колко дена ще е приета оставката на вътрешния министър. Но ние не сме нормална държава. Тъй че министъра на поста си остава и екшъна продължава. :head_hurts_kr:

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Въобще, атмосферата в цялата държава е доста дивашка и просташка, особено сред, нека така да кажа, "някои" среди. Дължи се на липсата на законност и ефективна власт. Не са само таксиджиите криви или прави, много хора се държат по тоя начин.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Оставката на Мин. на МВР в нормална държава отдавна щеше да е станала . Колко мутри се избиха ? И колко невинни ? Но нищо не се предприема , освен че виждаме ухилената му визиономия да казва как той се справя с проблемите или да връчва награди за най-добър полицай !

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...