Отиди на
Форум "Наука"

Малка, малка книжка


Recommended Posts

  • Потребител

НАЙ- МАЛКАТА КНИГА В СВЕТА

Има такъв един виц: най- малката книга в света се казва „История на френските военни победи”. Тя съдържа само една страница и тази страница е… празна.

Можем да продължим в този дух, като създадем още няколко подобни „книги”… Например: „Аз никога не лъжа” от Симеон Сакскобурготски. Или пък „Моралът на почтения човек” от Валентин Димитров. Весела книжка би била и тази: „Спечелих парите си с пот на челото” от Васил Божков…

Всичко, казано по- горе е, разбира се, една шега. Сега обаче ще стана сериозен. Дългогодишният ми опит като Интернет бизнесмен и експерт по Интернет маркетинг ме кара да мисля, че една книга, озаглавена „Аз съм експерт по Интернет маркетинг”, написана от инж. Ганев, ще бъде още по- малка от „История на френските военни победи”.

Тъй като години наред се сблъсквам с чудовищното българско невежество в тази област. И най- лошото е това: нашенските компютърни маниаци си въобразяват, че знаят и могат. Знаят те, ама ходят голи и боси…

Въпросът е всъщност по- сложен. Глупавия човек може да познаеш веднага по това, че той се има за много умен. Умен, знаещ и можеш. Това със сигурност е абсолютният, прононсираният ахмак! Можеш да го познаеш и по още нещо. Глупакът в наши дни винаги се ръководи от догадки и предположения!

През последните години ми писаха какви ли не типове... Ругаеха ме, навикваха ме, обиждаха. Ще цитирам напосоки:

Един голям „експерт” ми писа: „… Връзват ли ти се хората?... И какво ни предлагаш ти- пари от Мрежата? Ама нали и ние това искаме- да е печелим от Интернет…” Иска той, ама за разлика от мен, не знае как става тази работа. Защото тя никак не е лесна…

Ето каква гадост ми изпрати пък една домакиня, която много се гордееше с детето си: „Как мога да бъда сигурна, че ще получа вашия курс, след като ви изпратя предварително парите?”

Не по- малко гнусно- забавно е посланието на един пазарджишки зъболекар: „Моите познати смятат, че вашият сайт е много нахъсан, много американски. Как ще отговорите на тези обвинения?”

О, свещена простота! 11 години живях зад граница, обиколих целия свят и винаги се сблъсквах с едно и също отношение към българите. Светът ни смята за една тъпа, противна и мързелива сган! Обаче! Най- смешното в случая е това, че инж. Ганев се има за много умен, за интелектуалец на планетата!

Пак ще повторя- истински глупав е този, който се мисли за по- умен от всички останали. Само стопроцентовият простак може да разсъждава по този начин. Факт е обаче, че поне 90 % от българите мислят точно така. Насърчавани от разни мошенически организации като „Менса” например. Точно затова 90 % от българите са бедни като църковни мишки. Няма, няма друго обяснение за поголовната, пословична българска мизерия!

Древните са казвали: Scientia est potentia, т. е. знанието е сила. Хайтов пък (лека му пръст) го каза по друг, много по- ефектен начин: „Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш.”

Аз винаги съм повтарял: „Бедният е беден, защото е прост!” Продължавам да го твърдя. Интернет бизнесът си има правила, които трябва да се изучат! Ако искате да имате успех в е- търговията, вие трябва да изучите най- напред Интернет маркетинга.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...