Потребител mirko 0 Публикува 24, 2007 Потребител Report Share Публикува 24, 2007 Моля ви се решете ги защото мн са ми важни и ми трябват.. 1).По данните от схемата определете: А) показанията на волтметъра V1; Б) показанието на волтметъра V2.Показанието на амперметъра е 0,5A 2).По предложената опитна постановка начертайте съответстващата и схема на електрическата верига. 3).По данните от схемата определете еквивалентното съпротивление на електрическата верига. 4).Към краищата на спирала със съпротивление 0,4 (килоОМ) е приложено напрежение 120V.Определете a) Мощността на електричния ток; Б) количеството топлина,отделено в спиралата за 0,5min. 5).По данниет от опитната постановка определете времето,за което е преминал 180C електричен заряд през лампата/ 6).Две малки заредени водни капки се сливат и образуват една голяма електронеутрална водна капка.Първата капка притежавала електричен заряд +q.Какъв заряд е притежавала втората капка? Много ви се моля хорица защото ми трябват за понеделника спешно Цитирай Link to post Share on other sites
Потребители Spirit 26 Публикува 25, 2007 Потребители Report Share Публикува 25, 2007 Немога да рзлича нищо на схемите. Ако ги направиш по-добре и ако имам време ще ги реша. Това за къде ти трябва - училище, университет...? Цитирай Link to post Share on other sites
Потребители Galahad 3838 Публикува 25, 2007 Потребители Report Share Публикува 25, 2007 Много ви се моля хорица защото ми трябват за понеделника спешно Предполагам си забелязал, че по форумите няма бунаци, които да пишат домашното на разни тарикати. Все още имаш достатъчно време да научиш закона на Ом и да се решиш домашното. U = R x I За скицата също няма нищо сложно - две лампи (консуматора), батерия (източник на напрагание, пост. ток). Другите две са много миниатюрни - доколкото може да се види едното е измервателен уред, а другото или е прекъсвач, или някакво съпротивление от рода на реостат. Съпротивлението си е по закона на Ом - R = U/I Тъй че дерзай! Цитирай Link to post Share on other sites
Recommended Posts
Напиши мнение
Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.