Отиди на
Форум "Наука"

Прочетено във в-к "АТАКА"


Recommended Posts

  • Модератор Военно дело

Волен Сидеров: Нужен е съюз на чисто българските медии

Време е да се направи съюз на българските издания, заяви вчера лидерът на АТАКА Волен Сидеров пред БНТ. Националистът използва правото си на отговор по повод клеветите за посещението му с депутати и граждани в редакциите на "168 часа" и "24 часа".

Според него има много такива издания, включително и регионални, които са българска собственост и за които България и българските национални интереси са приоритет.

За съжаление вече доста малко са българските издания, които защитават българските национални ценности. Срещу тази помярска струя трябва да се опълчим най-после, защото не може един вестник да пише каквото си иска, да го хвърля, да повтаря това от брой в брой, да нахлува всеки ден в душите на хиляди хора и да ги залива с отрова. Това просто не може така да продължава. Трябва да се знае, че трябва да се носи отговорност, подчерта председателят на АТАКА.

С обединяването си тези медии ще се противопоставят на съществуващата в момента информационна машина от небългарски средства за масово осведомяване, смята Сидеров. "Имам предвид определен кръг медии, които аз ги наричам небългарски, защото "168 часа", "24 часа", "Труд" - това не са български медии. Те не са българска собственост", поясни лидерът на АТАКА.

"Главните редактори Тошко Тошев и Венелина Гочева просто не са лицето на българската журналистика. Те са едни скъпо платени наемници с по 10 хил. евро заплата, които живеят в лукс, които имат замъци и огромни имоти, които са в проекти като "Супер Боровец". Това е част от медийната мафия", категоричен беше Волен Сидеров.

Според него прокуратурата няма да разследва клеветнически публикации в медии, приближени до властта.

"Венелина Гочева и Тошко Тошев правят купоните на вестниците си със силните на деня. Коя прокуратура ще се заеме с тях - т.е. те са близки, те са слуги на властта. Те получават поръчки от властта. Румен Петков се обажда всеки ден в редакцията на 24 часа, добави народният представител, като се позова на източници от редакцията.

Чуждите вестници не критикуват по принцип. Те нападат с хули, с подхвърляне на някакви доноси, които просто не са верни, обясни Сидеров. "Защо го правят срещу АТАКА? Защо не критикуват управляващите партии - тези, които са виновни за състоянието на българите днес? Ами защото те играят заедно с тях. Те са в една и съща верига, в една и съща шайка с тях. Защо не се занимават с обръчите от фирми на Доган? Защо не се занимават с брата на Станишев, който бил направил скандалния проект в Странджа, който явно нарушава някакви закони? Защо не се занимават с Румен Овчаров, с Румен Петков, който има четири дела? Да сте видели някога Венелина Гочева да е написала нещо срещу Румен Петков? Няма да видите никога. А срещу Първанов, който даде властта на една турски етническа партия? Това няма да го видите никога в тези вестници", обясни националистът.

Според него нападките са единствено срещу АТАКА, защото знаят, че когато тя дойде във властта просто ще бъде търсена сметка за приватизацията, за разграбването, за това безумно, безобразно поведение, което имаха политици, управляващи и техните обслужващи медии", каза още Волен Сидеров.

http://www.vestnikataka.com/?module=displa...amp;format=html

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Посещението му в редакциите на 2 вестника показа, че наистина в момента състоянието на здравеопазването е на много лошо ниво, най-вече грижата за психичноболните. С оглед някои изказвания в духа на филми като "Мълчанието на агнетата" за изяждане на дробове и далаци, стана ясно, че извън подходящите здравни заведения са и пациенти с доста опасни за обществото психични отклонения.

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Прав си че състоянието на здравеопазването е лошо, затова бе и поискан вот на недоверие. Въобще крайно време е АТАКА да вземе властта, това е единственият шанс за държавата ни да дръпне напред.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 месец по късно...
  • Потребител

Не съм фен на днешната преса..., но ме удивлява това , колко едностранно се гледа на фактите..

24 часа - публикува клевета - и пресата мълчи - ТОВА Е ФАКТ..

Някой , нечие дробче иска да яде - това е закана предадена от същия този КЛЕВЕТНИК.. - и това е ФАКТ.. Ще рече един човек който определено си изкарва хляба с лъжи е едва ли не светец и недосегаем..

Много интересно е в какъв обем опровержение би пуснал същия човечец...

Аз мисля че всички, които се мислят за недосегаеми на пиедестала на службата си, ЗАСЛУЖАВАТ ЕДНО ДЪРВО..

Link to comment
Share on other sites

  • 4 седмици по-късно...
  • Потребител
Фружине не съм съгласен, че ако АТАКА вземе властта ще е добре за България, не и в този си вид...
И плюс това ПП АТАКА имат ужасно тоталитарен форум! Ето един пример www.bg-nacionalisti.org са все потребители от форума на АТАКА, сега са Анти АТАКА настроени. :bigwink:
Link to comment
Share on other sites

  • 2 седмици по-късно...
  • Модератор Военно дело

Как ВАЦ разпореди проверка къде потъват парите и

Вминалия си брой в. "Атака" разказа как след доноси и манипулации от поста главен управител на "Вестникарска група България" бе изритан Петер Имберг. Ще последват ли и други кадрови промени? От централата на ВАЦ потвърдиха, че в Есен чакат няколко отговора от главните редактори на вестниците "Труд" и "24 часа" Венелина Гочева и Тошо Тошев:

1 Защо постъпленията от реклама в двата вестника са намалели драстично? Рекламодателите в България ли са на свършване или парите на германците потъват в "черните каси" на техния обслужващ персонал. Съответно - крадат ли българите, чиято единствена и главна задача е да предават достоверно и почтено новините в страната, и по каква схема.

2 Защо тиражите на ВАЦ-овите вестници са се сринали? На какво се дължи фактът, че бракът надвишава драстично продажбата, от което губи собственикът, естествено. Един пример. През 1998 г. тиражът на в. "Труд" бие рекордите като всеки ден продава над 500 000 бройки. Години наред той отстоява първенството си, въпреки конкуренцията и все по-силно набиращия популярност Интернет. Днес тиражът на "Труд" е едва 72 000, а бракът му възлиза на тонове. Защо това е така? Лошо ли е списван вестникът, ролята си ли е изиграл или

скритата реклама

е изиграла своята

подривна роля,

отказвайки хилядите някога читатели от желанието им да платят не малката цена от 1 лев, за да прочетат поредното хвалебствено слово за презиран от тях министър или интервютата с позатлъстели бизнесмени, скъсали отдавна връзка с народа, които го поучават как да инвестира мизерните си левчета, как да не се предават и как в света на богатите техните проблеми са само песъчинки от големия баровски плаж, на който те, богатите, си пекат задниците.

3Защо Гочева и Тошев са допуснали демонстрация на читатели пред централата на ВАЦ, в следствие на неверни, клеветнически публикации, появили се на страниците на "168 часа" и "24 часа". Този факт, според германските собственици, е уронил престижа на тяхната групировка, която изповядвала максимата да има правила в журналистиката. Т.е. да се дава думата на засегнатата страна, да се проверяват документите, с които се спекулира, да се проверяват подадените информации поне от 3 източника и пр. Неща, които родните подчинени би трябвало да знаят от практиката си. Интересно им е на германците как журналисти с толкова дълъг стаж като Тошев и Гочева не знаят тези прости регламенти, които важат по цял свят и чрез които журналистиката си е извоювала мястото на четвърта сила.

Интересно им е също така на наследниците на покойния Ерих Шуман -

с какви пари българските главни редактори са се сдобили с по няколко огромни апартаменти

в най-скъпите места на София и още по-скъпите парцели извън нея, които в момента трескаво застрояват. Толкова много ли им плащаме?! - дивели се собствениците от Есен - та са успели палати да вдигнат, благодарение на нашите заплати. Я да пресметнем, предложил наследник на династията Шуман. Например Венелина Гочева получава 10 000 евро заплата. Я, я, това са много пари. Да видим колко е спестила за година. Знаем, че върху тази заплата мадам Гочева плаща данъци, които никак не са малки - повече от половината й възнаграждение отива в хазната и на практика й остават около 4000 евро. За една година значи, ако живее само от безотчетните, представителни пари, които й плащаме, а те са 2000 лв. на месец, тя би могла да спести пълната сума на възнаграждението си. Което ще рече - 12 по 4 = 48 000 евро. За гарсониера в краен квартал и дори двустайно жилище в Обеля пари Гочева явно е в състояние да спести, заключили баровците. Чудили се германците и решили да направят своя вътрешна проверка. Наели екип и екипът естествено им дал информация. 3 независими и отлично информирани източници в един глас твърдели например, че

мадам в момента строи огромна

къща в полите на

Витоша

и по-точно в квартал Бояна, в който декар земя върви по 1 млн. лв. Самият строеж, според източниците, вече бил глътнал 250 000 лв., а още бил до никъде. На всичкото отгоре изпълнителят на поръчката не бил кой да е, а държавната фирма Главболгарстрой. Именно независимите източници обяснили на собствениците, че имат данни за недобросъвестно отношение към рекламите, които от ден на ден стават все по-голям кът по страниците на вестника. Гочева, според информацията им, се заигравала със скритата реклама до там, че бизнесмените вече не виждали полза да пускат платени карета във вестниците, при положение, че могат да платят далеч по-малко, а поръчката им бивала изпълнявана перфектно. Чрез интервюта, чрез отразяване на състезания, които се провеждат в дадени курорти и свързаните с тях дадени хотели, чрез страници като "Карати", в които се провинциални бизнесмени се хвалят колко много са постигнали с пот и труд, представяне на жилища на известни и недотам извести люде, бизнеспаркове, проекти, сгради - паментици на културата, които в момента са частна собственост, панаири и пр. и пр.

Същото явление се наблюдавало и във в. "Труд", а апартаментите и вилите на Тошо Тошев се увеличават с всяка измината година.

В следващите дни в. "Атака" ще публикува журналистическо разследване как германците са били ощетявани и дори обирани от местния персонал.

Каква роля играе съпругът на Гочева - Пламен Гочев? Каква е схемата на "ужилването" на ВАЦ и как се замитат следите му? Правят ли се броеве "на тъмно" т.е. зад гърба на редовите журналисти, които едва на другия ден прочитат информацията във вестника, в който работят и би трябвало да списват? Откъде идат поръчките и каква е тарифата им? Предоставяме на негово величество читателя пълната информация по случая, а нека той да прецени дали да продължи да помага с левчетата си, които дава за вестници, строежите на култови постройки и баровски вили.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Тодор Христев, кандидат за евродепутат oт Атака

Тодор Христев е роден на 4 октомври 1960 г. в Пловдив. Завършил е СУ "Св. Климент Охридски", специалност "Философия". В момента е преподавател по философия, психология, етика и право във Френската гимназия в Пловдив. Вдовец, с две деца: момиче на 14 и момче на 8 години. Кандидат на АТАКА в предстоящите избори за ЕП.

- Г-н Христев, защо избрахте партия АТАКА?

- Цялостната ориентация към национализма се състоя при мен след 2000 година. Тогава си дадох сметка, че всички пътища, които се предлагаха за развитие на страната ми, не водят до никъде. Имах 10 години в политиката и на база на този опит разбрах, че България трябва да се върне към националния идеал, трябва да се работи за това. През 2003 г. като зам.-председател на "Пловдивчани за Пловдив" поканих Волен Сидеров да изнесе една лекция в Историческия музей. Така се запознахме. Миналата година се включих в АТАКА, бях втори в листата за парламентарните избори. Но това е външната страна на нещата. Вътрешната е духовното съзряване, съзнанието какво трябва да се направи за родината ни и кой може да го направи. На кого хората ще повярват. Затова съм в АТАКА.

- Вашата представа за морал в политиката?

- Моралът е преди всичко практика. Твоето поведение да съответства на твоите принципи. Но те трябва да имат и санкцията на останалата част от обществото.

- Кои са моралните принципи на АТАКА?

- На първо място е родолюбието. На второ са практическите действия за защита на родината и за по-добро развитие. На трето място е стремежът за превръщането на България в суверенна държава, със собствен облик, идентичност, уважавана.

- Сега България не е ли уважавана държава?

- От гледна точка на политиката ни, не. И това е така отдавна, още от средата на 90-те години. По онова време в доклад на един баварски институт за Източна Европа беше отбелязано със съжаление, че България остава васална страна. Тя сменя големия брат Москва с друг - Вашингтон. В анализа се твърдеше, че това не е от полза за страната ни, която продължава да бъде приемана като сателит. Губи се нейната физиономия. В международната политика не знаят какво да очакват от нас освен послушание.

- Какво е отношението на пловдивчани към националистите?

- Интересът към АТАКА и рейтингът й растат.В офиса ни, който открихме през декември, идват много и различни хора. Те не просто изразяват съпричастност към идеите. На ден поне 4-5 човека искат да се запишат в партията.

- Крайни ли са идеите на АТАКА, агресивен ли е езикът на Сидеров? Коментирайте внушението, че ДПС и АТАКА са две страни на една и съща монета.

- Грозното изопачаване на същността ни започна не след националния митинг на 3 март, а още когато социолозите обявиха, че АТАКА е втора политическа сила. Аз мисля, че вече сме първа, но ще бъдат необходими 7-8 месеца на анализаторите, за да преглътнат факта и да го съобщят на обществото. Една от големите манипулации е разделянето на идеите на национализма от идеите на АТАКА и лидера й. "Национализмът сам по себе си не е лошо нещо, но национализмът на АТАКА е лош. Партията може и да изразява разочарованията на българите, крахът на илюзиите им, но не с безпардонния, агресивен език на Сидеров. Той не е човекът, който може да ги води." Това е тяхната теза. От такива позиции те правят опити да вбият клин между идеите, партията и нейния лидер. Затова се появиха най-различни националистически образувания, беше активиран Боян Расате, обади се и партия "Нова зора" - наши бивши съмишленици. Уж се запълва националистическото пространство. Отскоро там е и "Целокупна България". Това е идейната манипулация. Другото, че ДПС и АТАКА са двете страни на една и съща монета, е съзнателно противопоставяне на две части от българската нация. Но е твърде елементарна манипулация. Защото националните идеи са идеи на целия български народ, в т.ч. и на българските турци. Ние искаме един добър живот за всички български граждани, достойно съществуване. От друга страна, не могат да бъдат сравнявани избирателите на АТАКА и на ДПС. Профилът е различен. При нас процентът на хората с висше образование е много висок, социалната ангажираност на избирателите и съмишлениците ни е също висока. Тук медийната пропаганда няма да сработи.

- Кого трябва да притесняват делата срещу Сидеров за "езика на омразата"?

- Срещу мен е портретът на Христо Ботев и се сещам за неговия "Смешен плач". В случая това е смешен плач на хора, които нямат куража да се заявят с истинските си имена и адреси. На преден план излиза само шепа интелигенти, които преследват някакви свои лични цели. Около този процес няма да се случи нищо, сред съдещите за "езика на омразата" има много фантомни, а също и антиконституционни организации. Например, различни ромски формации, обособени по етнически принцип.

- Какво е национализмът за младите българи?

- Младите българи могат да бъдат разделени на две групи. За едните най-важното е личният просперитет. Те заминават за чужбина да учат, да работят, да правят кариера. Донякъде ги разбирам. Но има и други млади българи и броят им расте. Те искат да останат, да направят онова, което родителите им не успяха да извършат през 1990 година. За тях национализмът е осъществим идеал, кауза, за която трябва да се работи. Така мислят вече 16 -17 годишни младежи. Това е реакция на действителността. Липсват правила, границите са размити. Всичко губи смисъл. Но младите искат да се доказват, искат ясни и точни правила. Затова не приемат днешната действителност.

- Пловдив е град с висока циганска престъпност, от години общината не може да се справи с беззаконията в квартал "Столипиново". Или пък не желае?

- Пловдив е известен с това как през зимата циганите стават 2-3 пъти повече. От цяла Южна България идват, настаняват се в "Столипиново" и живеят там. В момента кварталът има 12 млн.лв. задължения само към "Електроразпределение", през 1999 г. бяха 900 хил. лева. Циганите не плащат данък сгради, такса смет, не плащат вода. В "Столипиново" на един адрес се водят по 400 човека. Независимо че за тях сега има режим на тока, когато им го пуснат, си наваксват. Включват всички уреди. Вечер може да се познае къде живеят българи и къде цигани. Българите осветяват по една стаичка, защото си плащат тока, а циганите светят като коледни елхи. В Пловдив ДПС е част от управляващата коалиция. Тези, които се водят за електорат на ДПС, са цигани, живеят си в циганските махали (има още 3 освен "Столипиново") и над тях е разтворен политически чадър. Лошото е, че "Столипиново" се намира в район Източен, а той е даден на ДПС, кметът е от ДПС, нищо че е етнически българин. Затова всичко, каквото може да се открадне и прибере, се краде и прибира, циганите вършат това безнаказано. В махалите няма един законен строеж. В междублоковите пространства никнат двуетажни къщи, без разрешителни за строеж. В кметството на район Източен чиновниците приказват на турски с цигански привкус. Има страшни неща в Пловдив, циганите подвикват след българи "гяури". Кметът Иван Чомаков зависи от гласовете на циганите, той е заложник на ДПС, те решават какво да се случва в града.

- Какво е решението на проблема?

- Българите трябва да бъдат изселени. В "Столипиново" е един безкраен празник, мощни уредби дънят музика до 2-3 ч. през нощта. Има една постоянна несигурност за българите, те се страхуват да се прибират след 8 часа вечерта. Дори градските автобуси, щом се стъмни, отказват да влизат в квартала, обръщат на две спирки по-рано.

Ние, партия АТАКА, ще решим този проблем. Догодина чрез местни избори ще вземем властта в Пловдив. Хората ни търсят, приемат идеите ни, поздравяват ни за тях и зная, че ще гласуват за нас.Най-голямото ни основание идва от провалената политика на Чомаков.

- Г-н Христев, има ли изненади в кампанията за евровота в града на тепетата?

- Определено мога да кажа, че няма изненади, доколкото позициите на отделните политически сили са ясни още от президентските избори, и в сравнение с онези резултати, към момента не са настъпили кой знае какви промени. Може би най-голямата загадка и неяснота е около ГЕРБ, тъй като непрекъснато, и в Пловдив, и в местните медии, биваме бомбардирани с различни "проучвания" за това колко голям е потенциалът на ГЕРБ, какъв голям успех биха постигнали, ако има местни или парламентарни избори. Това си остава медиен балон, тъй като ГЕРБ няма твърд електорат и едно са заявките, които се правят, а съвсем друго ще бъде това, което ще се случи на 20 май на самите избори. Що се отнася до политическата кампания в Пловдив - тя тече мирно и спокойно, засега няма ексцесии, няма и кой знае какви особени прояви, като изключим шествието и митинга на АТАКА, с които беше открита кампанията за изора на евродепутати на 20 май.

- Какво коментират редовите данъкоплатци дни преди изборите за ЕП, вълнуват ли се и смятате ли, че българинът вече мисли като гражданин на Европа?

- Ако мога да започна отзад напред смятам, че българинът мисли преди всичко като българин. Прекалено много са проблемите вътре в България. И българинът отдавна се е научил да отсява зърното от плявата. Той си дава сметка, че на практика тези избори за евродепутати са решаващи преди всичко за върхушките на определени политически сили, с изключение на АТАКА. Казано по друг начин, всички останали политически сили, преследват чисто конюнктурни интереси. Националните интереси са твърде далече от тях. Поради тази причина се наблюдава едно дистанциране по отношение на изборите на 20 май, по-скоро редовият данъкоплатец коментира скандала, който тече в правителството, и който на практика подсказва в каква голяма степен са се слели политическите със сенчести икономически интереси. Т.е., до каква степен се е мафиотизирала българската политическа върхушка. Също така, редовият данъкоплатец коментира и предстоящото увеличаване на цените на тока, което ще дойде след изборите и други неща, свързани с трудното всекидневие на редовия данъкоплатец. Независимо от всичко, което се говори в казионните медии, как разликата е огромна за тези стотина дни след влизането ни в ЕС, и като че ли хората са малоумници, които трябва да бъдат убедени, че живеят по-добре. Въпреки че на гърба си изпитват нещо съвсем по-различно, а то е че те по-трудно свързват двата края. Редовият български данъкоплатец чисто физически едва оцелява.

- Какви послания отправяте вие от АТАКА към своите избиратели?

- Основното послание, което отправяме към пловдивчани и Пловдивска област е "Вярвам във вас и във вашия избор". Това е направено от първо лице, от мое име и като председател на организацията в Пловдив, и като областен координатор. Нашите деятели в Пловдив и в областта заслужават тази вяра.

- Какво ще направите за своите сънародници, ако станете евродепутат?

- Преди всичко ще защитавам националните интереси на България. Оказва се, че всички останали политически сили кандидатират своите представители от името на някаква идея, била тя лява или дясна или консервативна, либерална, и т.н. Тяхната основна идея е приобщаването им към съответната група в Европарламента - ЕНП, ПЕС или групата на либералите, за тях няма никакво значение, важното е, че по този начин те търсят легитимацията, която им липсва в България. Но те ще се легитимират в рамките на едни идеологии, които показаха, че не сработват в България за тези 17 години. Основната разлика между кандидатите на АТАКА и останалите политически сили е именно тази, ние отиваме като българи и ще защитаваме преди всичко националния интерес, което в условията на една масова глобализация е много трудно. По-лесно е да се прилепиш към една от модните идеи и да чакаш някой друг да ти свърши работата. Ако аз бъда избран за евродепутат, ще се боря на първо място за някои нормативни промени, които ако бъдат прокарани да благоприятстват за развитието най-вече на селското стопанство в България. Имам предвид повече средства, които да бъдат отпуснати по линията на различните фондове от ЕС за България. Промяна в нормативната уредба по посока на това по-пълно и по-добро да бъде усвояването на тези средства, за да се пресече печалният опит който имаме досега - тези пари да отидат не по предназначение, а политически лидери и мутри да си строят хотели по Черноморието или в Банско. Това е в плана по отношение на България. Като цялостна позиция, ще бъда срещу Европейската конституция, която към този момент се оказва мъртвородена. Защото Европейската конституция в този си вид не само, че е много обемна, но и като идеи вложени в нея унищожава националния суверенитет на държавите в ЕС, и на практика се опитва да централизира властта и да я прехвърли в ръцете на евробюрократите в Брюксел. В това отношение трябва да имаме категорична позиция и аз мисля, че АТАКА има категорична позиция. Защото навремето към присъединяването ни към ЕС Народното събрание подкрепи и Европейската конституция, без да я постави на допитване, без да има референдум, т.е. със самия акт за присъединяване към ЕС ние автоматично приехме и основния им закон, който не е влязъл в сила. Третата посока в която ще работя е по-тясно сътрудничество с националистически представители в ЕП, за да можем наистина да се противопоставим на глобализацията и да се опитаме да превърнем Европейския съюз в Европа на нациите.

-Г-н Христев, какво става със сметището в Цалапица и има ли връзка пожара там със софийския боклук?

- По отношение на пожара в Цалапица има две коренно противоположни версии. Едната е на кмета на село Цалапица, който твърди, че не става дума за умишлен палеж, а за самозапалване. Втората версия е на техническия ръководител на сметището Петър Тодоров, който твърди, че палежът е умишлен. От това, което беше изнесено като информация, трудно може да се приеме версията на кмета за случаен палеж, тъй като пожарът е започнал едновременно на няколко места. Трябва да се приеме версията по-скоро на техническия ръководител за умишлен палеж. И оттук следва въпросът каква е целта му. Дали по някакъв начин не е свързан със софийския боклук? Възможни са няколко хипотези. Може би палежът е умишлен и е свързан с карането на софийския боклук. Тогава целта е по някакъв начин да се възпрепятства това извозване. Това може да се възприеме и като политическа атака по отношение на софийския кмет и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Но аз категорично не приемам тази хипотеза, защото при този медиен комфорт, при това напомпване на ГЕРБ и Борисов, едно подобно действие ще се обърне в негова полза. Другата хипотеза, е че може би става дума за умишлен палеж, който наистина има за цел да възпрепятства карането на софийския боклук и да пренасочи балите с боклуци към депото край с. Шишманци Пловдивско. Изгода ще има както пловдивска община така и участниците в изграждането на "Екологичен завод" АД. Този завод се изгражда от близо 4 години и до този момент са пръснати милиони левове, а налице няма нищо. Участниците в изграждането му обещаха, че до май т.г. заводът ще бъде готов и пуснат в експлоатация. Той ще е за твърди битови отпадъци. Предстоят местни избори и ще се появят въпроси защо общината е дала толкова пари за технологии - около 14 млн. лв.

Кметът на Пловдив Иван Чомаков има огромното желание да се кандидатира за 3-ти мандат, защото, ако не успее да влезе във властта, за него нещата ще стават много сложни. Моята прогноза е, че при едно такова разследване може да се стигне до затвор.

- Все пак официалната версия е за случаен палеж на сметището...

- Тази версия за случаен палеж не издържа. До голяма степен отговорността за техническата поддръжка на сметището на Цалапица носи фирмата, която го поддържа. Това е "Вотстрой" АД, където управител е съпругата на пловдивския зам.-кмет Атанас Славов, който пък съвсем случайно има като ресор и чистотата на Пловдив. Те двамата държат 60% от акциите във въпросното дружество. Това е другият въпрос, който се повдига - каква е гаранцията, че оттук нататък няма да се случват подобни палежи? Защото истината е, че при подобни пожари страдат околните селища. При изгарянето на отпадъците се отделят токсични отрови. Независимо, че твърдят, че такава опасност не съществува, достатъчно е да се отиде близо до сметището, за да се види за какво става дума. Софийските отпадъци са в много окаяно състояние - гният, балите са разкъсани и миризмата е ужасна.

- Местните хора приемат ли, че на тяхна територия се складират отпадъците на столицата?

- Голяма част от пловдивското население не приема боклуците да се складират на сметището край Цалапица, тъй като от една страна хората виждат, че става дума за политическа игра и че това е поредният опит да бъде дадено рамо на партия ГЕРБ. Тази формация няма никакъв авторитет в Пловдив, имайки предвид нейния лидер в града ген. Кюмюрджиев, който е бивш полицай, известен и на пловдивчани и в полицейските среди. Всички знаят каква е била дейността му в РДВР и какво е правил. В случая със софийския боклук пловдивчани отново виждат едни некоректни действия от страна и на пловдивския кмет и от страна на Бойко Борисов като неформален лидер на ГЕРБ.

Има и хора, които подхождат по-експертно към въпроса и за тях е ясно, че става дума за една управленска некомпетентност от страна на кмета Бойко Борисов. Защото е факт, че откакто е кмет на София, освен да се появява по медиите и да говори колко е велик и колко велика партия ще бъде ГЕРБ, той не можа да се справи с нито един от наболелите проблеми на София. Това, че в момента софийският боклук ще бъде докаран в Цалапица, няма да реши проблема на столицата.

- Все пак няма ли някаква изгода за Пловдив и пловдивския кмет да се приеме сметта на столицата на ваша територия?

- Изгодата в случая най-вече е политическа. Въпреки че се заплаща от страна на софийска община, държавата също е отпуснала известни средства и икономическата печалба не е толкова голяма. За д-р Чомаков по-важна е политическата печалба, защото по този начин той си осигурява политическата подкрепа на управляващата коалиция - БСП, НДСВ и ДПС. Тъй като са факт топлите връзки, които съществуват между кмета на Пловдив, областния управител Тодор Петков от БСП и местния бизнесмен Георги Гергов, който е близък с президента Първанов. Това не е изгода за Пловдив а за определени лица, които преследват своите интереси.

- Как ще приключи цялата тази история и какви ще са последиците за гражданите и данъкоплатците в Пловдивско?

- Трудно ми е да кажа, но тези решения, които се взимат в момента, са чисто палиативни. И тъй като идват местни избори, най-вероятно този проблем с боклуците няма да може да се реши до есента. Сега е важно максимално да се замажат нещата. Да се обърне внимание на обективни, външни причини и това да бъде добра изходна позиция за добра предизборна борба. Но зад всичко това стоят користни интереси - на пловдивския кмет, на областния управител, на политическата мафия, която управлява Пловдив. От сметището вони на политически интереси. Мафията не се интересува от това какво ще бъде бъдещето и съдбата на пловдивчани. Не случайно в едно изследване на НСИ по проблемите на бедността в България община Пловдив, в сравнение с другите големи градове на страната, има най-висок индекс на бедност - 0,199, а Варна има 0,068.

Вестник АТАКА

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Димитър Стоянов: ЕС трябва да спре да върти сделки с Либия

"Всички ще продължим да работим по същия начин, за да не остава въпроса за българските медицински сестри в Либия без внимание, за да поддържаме темата жива", заяви в предизборен диспут на тема "Българските лидери в ЕС" по Дарик радио кандидатът за евродепутат от Платформа Европейски социалисти Кристиан Вигенин. Европейския парламент може да дава препоръки, да поддържа въпроса в центъра на вниманието на политиката по спазването на човешките права например, предава агенция Фокус. "Основното действие трябва да дойде от комисията и доколкото съм информиран наистина се работи сериозно както комисията, така и германското председателство", добави той. Вигенин изтъкна, че засега не знаем дали това ще е достатъчно. "Естественият подход във времето е втвърдяване позицията на целия ЕС, ако сегашната ситуация не дава резултати", изтъкна кандидатът за евродепутат. "Трябва да продължим да правим процеса с българските медицински сестри в Либия международен и да печелим симпатиите и подкрепата на цялата международна общност", заяви от своя страна водачът в листата на НДСВ за евроизборите Биляна Раева. Тя бе категорична, че колкото повече ангажимент от световната общност към този проблем, толкова повече са и нашите шансове да убедим и за икономическите мерки и за всякакъв вид други санкции, както и за решаването на проблема. "В крайна сметка от Кадафи зависи дали ще пусне медиците или няма да ги пусне. Както виждате, това е лице, което не се съобразява общо взето със света". Това пък заяви Константин Тренчев, кандидат за евродепутат и водач на листа от Коалиция на българските социалдемократи, който също участва в предизборния диспут. "Трябва да се натиска максимално който какъвто и депутат да е, от каквато и да е група, щом като е българин, да може позицията да се втвърдява, дай боже да се стигне до икономически санкции и по този начин нещо да се помогне", посочи Тренчев.

"Аз мисля и че не трябва да се забравя кой забърка този проблем и кой не си свърши работата, за да се озоват тези хора в затвора за доста години", каза още Константин Тренчев. Водачът на листата на Атака Димитър Стоянов също взе участие в диспута "Българските лидери в ЕС". Според него е крайно време ЕС да престане да върти сделки с Либия, от които само тя има полза, а след това да им налива допълнително пари за уж хуманитарни фондове, които се превръщат в един уж откуп за нашите медици, а всъщност нищо да не става като резултат. "На мен ми е много интересно новият президент на Франция Саркози, който използваше медиците абсолютно безпощадно в своята предизборна кампания, дали веднага ще прекрати икономическите отношения на Франция с Либия, ако е такъв голям защитник. Това се отнася и за всички държавни глави и глави на правителства на европейските държави. Въпросът е доколко Европейският парламент може да повлияе. Може, само ако заема една все по-твърда и твърда позиция, защото януарската декларация не беше достатъчна", изтъкна още Стоянов.

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • 2 месеца по късно...
  • Глобален Модератор

Изборите наесен ще са ключови за "Атака". При мажоритарни избори "Атака" най-лесно може да разбие санитарния кордон около себе си и да се включи в коалиции с други партии (СДС, ДСБ, ГЕРБ, ВМРО, БДФ...).

В Кърджали и на други подобни места тя дори може да е водещ партньор в коалиция. Това ще е нещо наистина ново за партийната ни система и ще е нова стъпка в нормализацията на национализма.

Едно сближаване по места на ГЕРБ и "Атака" би довело до едно още по-силно изместване на българския национализъм надясно и би задълбочило разгледаните по-горе дилеми пред БСП.

Много от ключовите фигури на българския национализъм, като Божидар Димитров например, вече загърбват биографичното си левичарство и започват да се оглеждат към други формации. Тези маневри до голяма степен се дължат на разместванията, които появата на "Атака" предизвика и ще продължава да предизвиква.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • Глобален Модератор

Доган: Следващият кабинет ще е ГЕРБ-БСП-ДПС

Лидерът на турската партия реди новото правителство в Созопол и готви 500 хиляди гласа за ДПС

Никой не трябва да се съмнява какво ще е следващото управление, то ще е правителство между ГЕРБ, БСП и ДПС, категорично отсякъл Ахмед Доган преди десетина дни на сбирка с партийни авери в Созопол. Уникалният български курорт вече е почти 100 % притежание на турчина, шеф на ДПС. Според местните комплексът "Света Марина" е на Емел Етем, а още пет-шест големи хотела и пристанището - на Доган. Ахмед работи сега по въпроса да вземе и остров Свети Кирик, където на мястото на бившето военноморско училище да направи бардаци и казина - споделиха пред в. "Атака" бизнесмени от Созопол.

Курортът е чест обект за отдих на Доган, който обикновено пристига с огромна свита от бодигардове, охрана от НСО, партийни другари и проститутки. През лятото оргиите на боса на турската партия стават по свръхлуксозни яхти, през другите сезони - в някой от луксозните хотели на Сокола. Тия дни на една от дежурните сбирки пийналият Ахмед отговорил много категорично на съпартийци, които го питали какво ще става след изборите. Забравете всякакви десни коалиции, отсякъл Доган, Костов няма да влезе, СДС е труп, АТАКА ще я изолираме и имаме точна договорка с Бойко и Сергей по въпроса. Коалицията ще е между нас тримата - с Бойко и Сергей, няма да допусна пожарникарят да си разиграва коня. Аз съм свалял толкова кабинети, че мога да му направя живота черен на Бойко, ако не слуша... Хубавото е, че той слуша, защото знае какво можем да му извадим, успокоил лидерът своите авери.

Източник от града, присъствал на сбирката, съобщава за в. "Атака", че Доган бил преодолял всякакви депресии, бил абсолютно уверен в себе си и в картината, която очертавал, че се позовавал на Първанов и неговата подкрепа, както и че контролирал напълно новата формация "Напред" на Ковачки и Каракачанов. Това са нашите козове в бъдещите пазарлъци, дефинирал коалицията ЛИДЕР-ВМРО Ахмед Доган.

От своите местни гаулайтери Доган поискал най-малко 500 000 гласа за тия избори. Щели да бъдат впрегнати огромни парични и човешки ресурси и за извозването на повече автобуси от Турция в сравнение с предишни избори.

Схемата, начертана от ДПС-вожда, се потвърди дни по-късно при посещението на шефа на ЕНП у нас Вилфрид Мартенс. Той даде гъвкав отговор на журналистически въпрос за коалиция ГЕРБ-БСП и много категоричен против всякаква връзка ГЕРБ-АТАКА. За ДПС Мартенс нарочно не обели дума, но се подразбра, че мълчаливо подкрепя участите на турската партия в следващия кабинет. Именно ЕНП настоява Турция да стане член на ЕС и в тази светлина партньорството на ГЕРБ с ДПС се разбира от само себе си, коментираха анализатори.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Изходът от тая гадна ситуация е всички българи да излезнат и да гласуват па макар и с недействителни бюлетини - така гласовете им няма да се преразпределят по системата ДОНТ и управляващите ще са в патова ситуация! А ДПС ще отпадне от класацията за НС!..... :smokeing::lightbulb:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Изходът от тая гадна ситуация е всички българи да излезнат и да гласуват па макар и с недействителни бюлетини - така гласовете им няма да се преразпределят по системата ДОНТ и управляващите ще са в патова ситуация! А ДПС ще отпадне от класацията за НС!..... :smokeing::lightbulb:

Харамийка скапаните бюлетини ами никой -никой не ги ''брои'' ,т.е. от от избирателните секции ги броят , но упралвляващия елит ,изчислява процентите и 5 мин след това казва кой ,как ,защо и кога ще предава Родината . Ако тия конспиратори решат, могат не хомосексуалист от рода на Станишев да сложат за мин.-председател , ами магарето Марко !

Да не говорим ,че едни малцинствени представители много по-лесно са предсказуеми и управляеми - евреи , банда тъпи пед---ли , цигани, потурнаци /което ще рече предатели по род / , почитателки на о-в Лесбос , кандидати за 4-ти километър -/добра градация нали :crazy_pilot: / по-добре ще пасват на задачите и целите които изплънява маскарада наречен парламент със всичките му институции .

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...