Отиди на
Форум "Наука"

За фитнеса, прешлените...


Recommended Posts

  • Потребител

Здравейте! Първо искам да ви поздравя за страхотния сайт, който имате. Има толкова много интересни неща за четене, че човек не знае откъде да започне. :)

Второ - искам да ви задам един въпрос (предварително се извинявам, ако написаното от мен са глупости на търкалета, но само това са ми познанията по медицина :) ). Та, въпросът ми е следният : Възможно ли е да се получи "свиване" на гръбначните прешлени при човек, който спортува редовно (фитнес) ? А ако е така, значи ли това и че при определени упражнения за "разтягане" на гръбначните прешлени може да се постигне перманентно увеличаване на ръста на човек ?

Извинявам се, ако в написаното по-горе няма нищо вярно. :)

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Упражненията във фитнеса могат да бъдат много полезни, но и доста вредни особено, ако не ги правиш по правилния начин. За свиването на прешлените има едно две упражнения това са клек с щанга и правенето на рамо със сваляне на щангата зад врата. Според мен повечето упражнения увеличават ръста - това са упражненията от рода на набиране на лост, скачане на въже, дърпане на скрипец зад врата, а за изправяне на гръбначния стълб само упражнения за рибици. И всичко това ако се комбинира с добра храна и сън резултата не закъснява.

Но ако искаш да растеш на височина - ходи на плуване.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...