Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

  • Модератор Военно дело

Малко рано откривам темата, но все пак... Значи аз се приготвих още днес за изборите, купих две шишета бира, семки, фастъци, нахут, домати, краставици, кашкавал и салам. Утре още в 6 отивам да гласувам и нареждам софрата. Пускам на компа радио Дарик и следя изборите, като пиша във форума. Призовавам ви и вие да направите същото. ЗНАЕТЕ ЗА КОГО ДА ГЛАСУВАТЕ, НЯМА ДА ГО ПОВТАРЯМ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ, ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЧЕ АГИТАЦИЯТА ДНЕС И УТРЕ Е ЗАБРАНЕНА.

Моля всички потребители да спазват забраната и до неделя в 20 часа да не водят пропаганда.

Аааа, забравих, от по рано имам и шише ракия. :v:

Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Аз утре цял ден имам друг повод за празненство и сутринта ще отида да си дам гласа и вече чак вечерта ще гледам кой какво е направил на изборите...

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор
Значи аз се приготвих още днес за изборите, купих две шишета бира, семки, фастъци, нахут, домати, краставици, кашкавал и салам. Утре още в 6 отивам да гласувам и нареждам софрата.

Аааа, забравих, от по рано имам и шише ракия. :v:

Yes!!! Никой не ще победи България! :):):):):):bigwink:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Вече е 20.10 - тъй че може да коментирам.

Ако не сте гласували веднага го направете, защото турците и цигъните масово гласуват.
ДПС удари рекорден брой проценти, вече стигат 1/5 от общия брой или казано иначе 20 %. Вече сме говорили на кого дължим това. Ако ДПС са платили на "Атака" кампанията - всеки лев е вложен на място. Такъв успех ДПС не е имало никога.

За бат Бойко се надявям, че успеха е статистически, както любовта към него е чисто медийна. Защото селата ще вложат глас за БСП и бат Бойко.

Поне ДСБ отпадна - един ром по-малко в европарламента. :biggrin:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
ПОБЕДА АТАКА

Победа, ако Доган им плаща. Иначе си е чиста загуба. Истреляха ДПС за първа полит. сила в България. Поне по социологически проучвания така писаха чужди вестници. Скоро нищо чудно в чужбина да почнат да мислят, че българите са вид турци. Не ще и дума, че откакто се появи "Атака" ДПС печели все повече гласове. Май упадъка на ДПС минава през разпадането на "Атака".

Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Замислех се за това което казва Галахад…може и така да е…, но ако е така Волен доста умело ги прави тези изявления в който гледа да използва този превес на ДПС и да събере повече привърженици към своята партия…, а ГЕРП просто спечелиха…което дали е добре и или не…ще се види…

Евродепутатите (неофициално)

ГЕРБ - 5

Душана Здравкова

Владимир Уручев

Николай Младенов

Петя Ставрева

Румяна Желева

БСП - 5

Кристиян Вигенин

Илияна Йотова

Атанас Папаризов

Маруся Любенова

Евгени Кирилов

ДПС - 5

Филиз Хюсменова

Мариела Баева

Метин Казак

Владко Панайонов

Ваня Матанова

Атака - 2

Димитър Стоянов

Слави Бинев

НДСВ - 1

Биляна Раева

http://news.ibox.bg/news/id_266969252

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

ГЕРБ печели 21,69% от гласовете на първите в България избори за Европейски парламент при обработени 100% от протоколите на СИК, съобщиха от ЦИКЕП.

С много малка разлика на второ място е ПЕС с 21.41 %, трети са ДПС с 20,26%, следват "Атака" с 14,22% и НДСВ с 6,26%. Избирателната активност към 19 ч., в края на изборния ден, е била 28,60%. Политиците я определиха като идентична с тази на 10-те страни членки на ЕС, приети през 2004 г.

Останалите 11 партии, коалиции и независими кандидати са под бариерата от 5,5%.

Първоначалните прогнози сочеха ДПС за победител и отреждаха на ГЕРБ и ПЕС второ и трето място.

Средните резултати за страната сочат, че за партия ГЕРБ са гласували 412 155 избиратели в цялата страна. Социалистите са подкрепили 405 521 български граждани, за ДПС - 382 341 души, за "Атака" - 268 781 българи и за НДСВ - 118 857 избиратели.

Под бариерата остават СДС с 4,73% и под 90 000 гласа в цялата страна, и ДСБ с 4,35% и 82 000 пуснати за тях бюлетини.

Партията на Бойко Борисов е с най-високи резултати във Варна - 27,94% и Пловдив - 27,2%, а с най-ниски в Разград - 10,27%. ГЕРБ категорично води в избирателните райони Варна, Велико Търново, Габрово, Пловдив град, Русе, 24 и 25 райони на София и Стара Загора. За БСП най-добрите резултати са във Видин - 46,68%, а най-ниски в Кърджали - 6,05%.

"Платформа европейски социалисти" (ПЕС) води пред останалите партии още в районите Враца, Добрич, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Сливен, 23 софийски район, София-област и Ямбол.

ДПС е очаквано лидер в Кърджали, където има и най-висок изборен резултат - 75%, Разград - 63%, Търговище - 52%, Силистра - 48,59% и Шумен - 41,73%. Най-ниски са резултатите на партията на Доган в трите софийски района - между 0,93% и 1,8%, а под бариерата от 5,5% ДПС пада във Видин, Враца, Монтана и Перник.

"Атака" е паднала под процентната бариера единствено в Кърджали - 5,34%. Най-високи са резултатите на партията на Волен Сидеров в Стара Загора - 19,24% и Плевен - 19,13%.

НДСВ е с най-високи резултати в Монтана - 15,43%, и Перник - 10,85%. Царската партия е получила най-малко гласове в Кърджали - 1,74%, а е паднала под бариерата в още осем района.

СДС, която средно за страната събира 4,73% и не вкарва нито един депутат в ЕП, е получила резултати над 5,5% в 10 избирателни района. Това са Велико Търново, Видин, Кюстендил, Перник, Плевен, Пловдив град, където има най-висок резултат от 8,89%, и Пловдив област и трите софийски района.

ДСБ е прескочила бариерата само в четири района - трите софийски избирателни района, където има над 16%, и Пловдив град с 6,77%

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Биляна Раева не е сигурна - възможно е вместо нея да отиде Антония Първанова заради т.нар. преференциално гласуване.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор
Поне ДСБ отпадна - един ром по-малко в европарламента. :biggrin:

Тъй, ама държавата остана без десница окончателно. А това значи ....... :hmmm:

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Шефе, мисля че прекалено голямо значение отдаваш на това и то за нашата държава където партиите се множат на рояци, по-големите от които са абсолютно безпринципни и следват единствено собствени интереси. Дори и ДПС не се бори за интересите на турското малцинство, като изключим разбирасе уреждането с връзки на по-важните клечки.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...