Отиди на
Форум "Наука"

Пътят на човечеството


Recommended Posts

  • Глобален Модератор

Пътят на човечеството

http://www.bradshawfoundation.com/journey/

Сайтът е премного интересен, разгледайте го!

Link to comment
Share on other sites

  • 6 месеца по късно...
  • Потребител

Наистина е интересно.. Много. Направи ми впечатление. Но едно не ми стана ясно, къде става дума за разселване, и къде за преселение..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Пътят на човечеството

http://www.bradshawfoundation.com/journey/

Сайтът е премного интересен, разгледайте го!

Здравей Историк,

Ще разгледам сайта, когато имам време. Сега обаче искам да направя кратък коментар на встъплението: защо така упорито се лансира през последните десетина години тая скапана теория, че днешното човечество е възникнало само преди 160-200 хиляди години от шепа негри от Източна Африка? Аз спрях да се абонирам за Нешънъл Джиографик още като свърши първата година на българската му версия само заради тая идиотска монофокална теория. Трудно е човек, особено в светлината на съществуващите факти, да си представи как шепата чернилки се емват на околосветско пътешествие пътьом превръщайки се в бял, жълт, червен и какъв ли не съществуващ днес расов тип на човека! Добре, ама в края на 90-те години една българо-френска палеоархеологическа експедиция откри в две пещери у нас (едната е Козарника в Западна Стара Планина до гр. Димово ако се не лъжа; другата май беше Деветашката) сериозни следи от обитаване на човек, вкл. и нещо, което самите французи смятат че е първият артефакт навеждащ на мисълта за символно мислене при тия човеци. Артефактите от Козарника бяха датирани на 1 300 000 години; тези от Деветашка пещера - на 400 000 години! Интересно - 1) и тия нашенци ли са били някакви по-раншни негри или са били бели хора; 2) какво ли са си говорили като са се срещнали преди 160 000 години с африканските негрове? Дарвинизмът прилаган към човека ми изглежда все по-кух и пръстоизсмукан (което пък си е запазена марка на англичаните за всичко, което мирише на история по един или друг начин).

ВладПомак

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Трудно е да се каже как са се образували различните цветове на човешката кожа и - защо.

Вероятно - чрез генетични мутации (промени в гените).

Тези два въпроса трябва да се зададат на генетиците и биолозите - те ще обяснят мутациите и естествения и изкуствения подбор (както аз учех в училище) или отбор (както учат сегашните ученици).

Link to comment
Share on other sites

  • 5 месеца по късно...

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...