Отиди на
Форум "Наука"

86% от българите са готови да приключат първата си среща в леглото.


Recommended Posts

  • Глобален Модератор

Отдавна вече сексът не е тема табу сред българската общественост, дори - напротив. Дали поради закъснялата сексуална революция на нашите географски ширини или поради глобалната тенденция към сексуално разкрепостяване, но мнозинството от българите (86%) са напълно или отчасти готови да приключат първата си среща в леглото с партньор, когото виждат за първи път. Това са резултатите от онлайн проучване, проведено на сайта за запознанства http://love.neogen.bg/ в периода 22 - 28 май. На въпрос "Би ли правил/а секс на първата среща?", общо отговорите са 986.

Разпределението на гласовете е следното: 38% - Естествено, 48% - Може би, 14% - Никога. Превесът на потребителите без сексуални задръжки е очевиден - 86%, и едва 14% са категорични, че такова нещо не може да им се случи.

Разпределението на гласовете според критерия "Възраст" показва, че най-младите са с най-висока готовност да правят секс с партньора още на първата среща.

67% от респондентите във възрастовата граница 18-25 години са посочили този отговор, както и 51% от тези в следващата възрастова група - 25-30 години.

Логично или не, дали поради натрупания житейски и сексуален опит, но с увеличаване на възрастта отговорът "Може би" печели повече привърженици, съответно: в групата на 30+ (30-35 години) 59% го посочват, а при следващата възрастова група 35-40 години този процент нараства до 65%. Тук на второ място се нарежда отговорът "Никога" с 23% и едва на трето място е "Естествено" - 12%. В последната обхваната група двата отговора "Естествено" и "Може би" са с еднаква поддръжка - по 45%.

Следващият разгледан демографски критерий е полът. Тук равенството между половете е почти постигнато - и жените, и мъжете са приблизително еднакво склонни да имат сексуален контакт още при първата среща.

Мъжете все пак имат известна преднина: 43% са посочили отговора "Естествено", докато при нежния пол този процент е 38%. Вторият отговор са посочили 39% от мъжете и 41% от дамите, докато последната възможност "Никога" са избрали 21% от жените срещу 18%.

Потребителите, които са готови да приключат първата си среща със сексуална авантюра, са заети преди всичко в сферите: Туризъм (63%), Архитектура/Дизайн (61%), ИТ/Компютри (60%), Транспорт (58%) и Медии/Развлечение (55%).

На другия полюс са потребителите, които избират отговора "Никога" и които работят в сферите: Образование/Култура (50%), Здраве/Фармация (52%) и Одит/Консулт (53%).

Най-разкрепостени са жителите на София - 61% от столичани са готови да правят секс още на първата среща, следвани от бургазлии (58%), след тях на трето място се нареждат потребителите от Плевен (52%).

Жителите на морската столица изглежда са не така импулсивни, тъй като мнозинството - 54%, избират златната среда с отговора "Може би". На същото мнение са 51% от пловдивчани, както и 55% от потребителите от Русе.

Най-свенливите потребители са от Габрово - единственият град, в който и трите отговора получават близки резултати, като водещ е "Никога" - 40%, следван от "Може би" с 35% и "Естествено" - 25%.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
  • Потребител

Аз съм от Габрово и мога да кажа как мислят габровци - директен и искрен отговор "Аз не съм си намерил оня работа на пътя". Секс - О, да! но не и на всяка цена(виж предишното изречение).

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

За габровци не знам, но ухажването си е половината кеф.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
  • Потребители

Този въпрос предполага контекстен отговор.."Да..готови сме да легнем.. (но зависи)"... Процентът на тези българи, които действително са си "легнали на първата среща", по-скоро е пренебрежимо малък., в "пъти" по-малък от процента на отворилите с "да".

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Така е, аз обикновено покрай претоварванията напоследък казвам: Толкова много ми се спи, че вече ми е все едно с коя. ;)

Редактирано от Warlord
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • Потребител

На мнение съм, че всеки има глава на раменете и поглед към света. За някой да си легне с друг на първа среща е като "Здрасти" за други нещо немислимо, и все пак винаги има изключения. Въпрос на нагласа, гледна точка и много често ситуация. Познавам хора които буквално не подбират, всичко под ножа дебело, слабо, красиво, грозно. Не съдя никой!

Има и много хора, които не могат така. Имат нужда да се събуди в тях интерес, желание, копнеж. При някой срещите за една нощ са просто избиване на комплекс, други начин на общуване, отбегване от обвързване. Причини много, но има и много хора които си поставят граници. Аз лично не съм правила секс за една нощ, не защото мисля, че е неморално, просто не ми е интересно и не ми буди желанието, лягането с непознат. :drinks_cheers:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Ето защо тъпите анкети трябва да бъдат забранени Историк ;)! Въз о-ва на под 1 000 анкетирани се правят разни изводи. Не е въпроса в анкетите, а в изводите от тях. Софианци така, пловдивчани инак. А колко са софианците всъщност и колко са се писали софинци или на еди си колко години? Това никой не мож' го разбра.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...