Отиди на
Форум "Наука"

Добив на кожи


Recommended Posts

  • Потребител

banner01.jpg

Shocking New Fur Investigation

Eighty-five percent of the fur industry’s skins come from animals living captive on fur factory farms. These farms can hold thousands of animals, and the practices used to farm them are remarkably uniform around the globe. As with other intensive-confinement animal farms, the methods used on fur factory farms are designed to maximize profits, always at the expense of the animals.

!!!Кадрите на следващото видео са изпълнени с бруталност и насилие, не се препоръчват за хора със слаби нерви и деца!!!

Видео:

http://www.petatv.com/tvpopup/video.asp?vi...&speed=_med

Подробна информация:

http://www.furisdead.com/

В тази тема ще се дискутира само и единствено проблема, първопричините, начините за борба и вече предприетите действия.

Ще помоля да се въздържате от изблици на нерви, мнения започващи с "не се сдържах..." и обиди насочени към виновниците. Всеки подобен коментар ще бъде редактиран или изтриван.

Знам, че кадрите са нечовешки и едва ли някой ще остане не потресен, но моля да запазим темата чиста и конкретна. Ако всичко върви културно и по правилата, ще разискваме и други подобни проблеми.

humans1.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Отдавна си мисля за едно радикално решение. Както задължават тютюневите компании да слагат предупредителни надписи, а дори и снимки по опаковките на продуктите си, така и в бутиците за дрехи и аксесоари(респективно храни) от естествена кожа, кост... да се прожектират непрекъснато подобни клипове.

Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Това е нечовечно. Първото което е, че това е един начин за дране, който не трябва да се прилага по този начин…едва ли може да се забрани да се взима тази кожа, но така и не мога да си обясня, защо трябва да е по този начин…най-малкото което е биха могли да ги приспиват или убиват…преди да започнат да свалят кожата им…

Това ли е решението?

http://www.petatv.com/tvpopup/video.asp?vi...a&Player=wm

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Еми някои хора нямат жал, уважение, състрадание към другите същества! Ще ти кажат че приспиване и убиване за тях е неикономически изгодна загуба на време. Ако ги арестуват и постоят на топло както другите престъпници, после може и да се замислят...Но кой ли ще ги арестува. Може да бутнат в затвора за сума ти години някой хакер ощетил сметките на милионери, а не могат да обявят зверствата с животни за престъпление навсякъде по света..

А и потребителките..

особено на кожи - палта, яки шапки..

Тези с бели пухкави палтенца от кожата на бебе тюлен! Как може да ходят с трупа и болката на едно бебе върху тялото си и да се чувстват красиви!? Някога за древните хора ловът на тюлени е бил животоспасяващ, но те са убивали животното и са използвали всяка частичка от тялото му за да оцелеят! Тогава кожата на тюлена или друго животно е била наистина дреха, която да топли, зъбите, костите, всичко е влизало в употреба. За това е са се убивали толкова тюлени колкото е нужно, за да се изхрани племето, убивали са се толкова бизони, биволи, елени, колкото трябва... Сега никой не яде тюленско, а някакви си богати патки и патоци се кичат с кървавите останки на невинни същества! Ловците на диви животни само за кожа и трофеи за мен са болни хора.., както и потребителите. Самите ловци за мен са идентични с убийци на хора, те могат да одерат човек също както животно. И няма да почустват нищо! Стига да изкарат пари... - това е липса не на първите 7, а на цели 20 години цивилизован живот... Още повече те са по-нецивилизовани от "нецивилизованите" ескимоси, африканци и прочие...

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

дълго време се въздържах да гледам тези кадри...

човек ни може да направи това... така си мислех...

какво да кажа повече... то и няма нужда

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Изглежда крайно естетически неиздържано!

Какво да кажа за въпросните изроди, май няма нужда нищо да казвам!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 месеца по късно...
  • Потребител

Ужасни кадри ...... потресаващи!

Не мога да си представя как някой може да сваля кожа от животно и при това докато то се бори за живота си ....

Не посмях да пусна звука!

Одрано и живо ... нямам думи!

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Мда... Не отворих видеото, но предполагам, че извършителите са от страна извън ЕС и САЩ. Защото на тези две места досега да са на топло за жестоко третиране на животни, и то за дълго време, а трябва да ви кажа, че останалите затворници, като разберат какво са правели, ще се опитат да го приложат на техен гръб поне веднъж.....

Според мен единственото допустимо в този бранш е използването на кожата на хуманно убити домашни животни, всичко друго е варвраство от висш тип.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 месеца по късно...
  • Потребител

Агресията ми и въобще мизантропското ми отношение към повечето от хората,като биологичен вид,винаги са имали първопричина при мен......

Не знам нормален човек ,би ли могъл да понесе това....

Link to comment
Share on other sites

  • 2 седмици по-късно...
  • Потребител

0.о Определено ще ми хареса ако някой ги одери тези както те дерат животните. Как може такава жестокост..към нещо беззащитно?! Поне да го убият с инжекция или някак по друг начин, не да го бият в земята и след това да го дерат живо..

В Библията нали се казва, че човек е създаден по образ и подобие на Бога, ако Бог е като тези садисти .. :head_hurts_kr:

И всичкото мъчение за какво?! За някакви тъпи дрехи.. Колко елементарни същества са хората просто.. :post-20645-1121105496:

Явно на тези хора им доставя удоволствие да убиват доста по-малки и беззащитни от тях същества. Обичат да имат контрол и са садисти. Същите са като изнасилвачите и мъжете, които бият жените си.. С една дума - боклуци! Това трябва да се спре някога.. Кадрите са брутални!

Както е казал Марк Твен:

"От всички животни човек е единственото което е жестоко. Той единствен причинява болка заради удоволствието, че го прави."

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...