Отиди на
Форум "Наука"

Започна изграждането на първия космически хотел


Guest gogo_berk

Recommended Posts

Направо не знам какво да кажа:

Започна изграждането на първия космически хотел

Експериментален космически кораб, който трябва да провери възможностите и целесъобразността за разполагане на хотел в космоса, бе изведен успешно в орбита, съобщи Би Би Си. Genesis II е надуваем модул, разработен от комапнията Bigelow Aerospace, собственост на американския магнат Робърт Бигъло. Апаратът бе изведен в орбита от руска ракета носител.

Бигъло смята да използва технологията на надуваем модул, която предполага постепенно разширяване на основния модул изведен първоначално в орбита. Пилотируемия хотел трябва да бъде завършен около 2015 година и ще представлява няколко съединени надуваеми модула. Надуваемите космически кораби са много привлекателни за разработка, тъй като по-лесно се извеждат в космоса в сранение с цялостната конструкция. Това в крайна сметка ги прави и по-евтини. Бигъло вече обяви възнаграждение от 50 млн. долара за създаване до 2010 г. на космически кораб, способен да транспортира 5 човека на височина 400 километра.

Компанията Bigelow Aerospace планира по-късно тази година да пусне втори модул – Galaxy. Galaxy е описан като експериментален дом за живот в орбита.

Бигъло, който вложи в своите проекти около 500 млн. долара, се конкурира със компанията Virgin Galactic на сър Ричард Брансън, също развиваща космически туризъм. Експерите отбелязват, че за да се развие бизнеса с космически пътешествия цената на полетите трябва да бъде значително намалена.

Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Ето няколко теми, които има информация за това - http://bgnauka.com/forum/index.php?s=&...post&p=7688

http://bgnauka.com/forum/index.php?showtopic=1210

http://bgnauka.com/forum/index.php?showtopic=1305 - това също може да е интересно...

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Тц, не е започнало. Това са само тестове. Ще трябва да почакаме до 2009/2010 година. Но ако трябва да сме честни Бигълоу и Спейс Екс са единствените обещаващи частни космически компании, но втората има още малко проблеми за решаване.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...